Str 46 z 65 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: +1 2017-09-07 07:21:23 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2017-09-07 07:43:06 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2017-09-06 19:50:42, michael123 napisał(a): Coraz bardziej mi się wydaje ze jako Polak jestem skazany na te £24,000 niezaleznie od tego co bym nie robil i jak bym nie robil. Zmien sposob myslenia, bo najwyrazniej masz jakis kompleks nizszosci ze wzgledu na narodowosc. Probuj dalej, przynajmniej ktos do Ciebie dzwoni i zapraszaja Cie na rozmowy. Pytaj sie po rozmowach co zle poszlo i pracuj nad tym. Co do referencji, powiesz ze firma nie istnieje i niestety nie mozesz poprosic o referencje. A nie masz kontaktu do bylego szefa? Carpe diem.
|
michael123 | Post #3 Ocena: 0 2017-09-07 21:02:40 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2017 Skąd: Coventry |
Mi sie wydaje ze poprostu mam problem zeby dobrze wypasc na rozmowie. Mam slabe presentation skill
Nie uwazam się za wybitnego inżyniera, powiem szczerze. Uwazam ze jestem po prostu dobry w tym co robie. Wiem jaki jest poziom niektórych tutejszych inżynierów. Jak bylbym taki slaby to by się mnie inny CAD-owcy nie pytali jak maja cos zrobic w pracy. Ja tak przynajmniej uwazam. Mogę się mylic oczywiście. No nic jutro kolejny interview. A z bardzo dobrych wiadomości sa takie ze również konkurencja mnie zaprosila do siebie na rozmowe przy herbatce xD Będzie ciekawie, bo przedzial zarobkow £40-£55k a na moja korzysc przemawia to ze mam wszystkie bardzo wazne branżowe szkolenia. xD Także mimo ze moje odczucia po dwoch rozmowach były bardzo mieszane. To jednak jak zobaczyli moje port folio i rzeczy jakie zaprojektowałem to to ze slabo wypadel przez telefon zeszlo na drugi plan : ) |
Post #4 Ocena: 0 2017-09-07 21:40:55 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
michael123 | Post #5 Ocena: 0 2017-09-07 21:54:24 (8 lat temu) |
No ok moze nie mam duzo doswiadczenia. No ale wkoncu dopiero co zaczynam karierie.
Wiem ze moje zarobki nie sa oszalamiajace, ale robie wszystko co moge zeby to zmienic. Zobaczymy jak to wszystko sie pouklada. Pozdrawiam |
|
|
graphium | Post #6 Ocena: 0 2017-09-07 22:20:25 (8 lat temu) |
Z nami od: 15-04-2016 Skąd: Cambridge |
Przypomnę tylko że założyciel tego tematu miał (o ile dobrze pamiętam) trochę ponad rok doświadczenia (pracował wcześniej tylko w Polsce) a i tak udało mu się znaleźć prace za 30K na początek...
W Twoim przypadku minimum powinno wynosić 35-40K Więcej wiary i pewności siebie! [ Ostatnio edytowany przez: graphium 07-09-2017 22:22 ] |
Post #7 Ocena: 0 2017-09-08 06:36:57 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
michael123 | Post #8 Ocena: 0 2017-09-08 14:02:33 (8 lat temu) |
Dzis interview poszedl bardzo dobrze.
Ogolnie wygladal odmiennie niz pozostale. Zamiast pytac opowiedz mi jakie sa Twoje mocne strony, czemu chcesz zmienic prace. Byly same konkrety. Od razu po przywitaniu sie na recepcji wzieli mnie na fabryke, pokazali co robia. Gadalem z ich Cad engineerami xD Same konkrety. Wywiazala sie bardzo konkretna rozmowa. Dostalem feedback od rekrutera ze poszlo bardzo dobrze. Glowny inzynier powiedzial ze jestem wstanie wykonywac cad job. Musza sie teraz zastanowic i dadza mi znac co i jak w nastepnym tygodniu. Wiem ze moze nie jestem najlepszy w odpowiedzi na pytania dlaczego chce zmienic prace idp. Ale uwazam ze umiejetnosci cadowskie mam. Moze nie jakies nie wiadomo jak super. Ale napewno przyzwoite. [ Ostatnio edytowany przez: michael123 08-09-2017 14:07 ] |
michael123 | Post #9 Ocena: 0 2017-09-09 20:30:25 (8 lat temu) |
Nawet dzis dzwonili do mnie rekruterzy xD Troche to dziwne ze pracuja w sobote.
Bede mial kolejne dwa interview. Glowny cel jednak jest taki ze mam w nastepnym tygodniu interview u konkurencji. Z tego co mowil rekruter sa bardzo zainteresowani moimi projektami, szczególnie jednym. Teraz zastanawiam się nad jedna rzecza. Jeśli się myle proszę mnie poprawic. W PL było tak ze miałem umowy o tym ze nie mogę odejść do konkurencji przez okres 2 lat po skonczeniu zatrudnienia. Ogolnie ze nie wolno mi „sprzedac” nikomu z zewnatrz informacji „know how”. Tak było w mojej pracy w PL. Teraz pytanie. Ide na interview i zastanawiam się jak wiele informacji mogę udzielic na temat tego co robie obecnie. Żeby w przypadku jak bym nie dostal tej pracy i musial zostac w obecnej, żeby nie wyszedl z tego jakis smrod. Druga sprawa, załóżmy ze dostaje ta prace. Projektuje / Przekopiowywuje to co zrobiłem w obecnej firmie. Jest pare rozwiązań które wprowadziłem i sa to rozwiązania pierwsze na rynku brytyjskim w tym przemysle. Czy mogą mi cos za to zrobic z obecnej firmy ? Jak by nie patrzec przez to traca rynek sprzedazy. A pare tych „moich wynalazkow” sprzedaje się jak swieze buleczki. Trzecia sprawa, czy mogą mnie np. zobowiązać do zwrócenia kasy, za szkolenia branżowe itp. Treningi ? Albo w jakis kolwiek inny sposób ukarac finansowo. Proszę potraktowac powaznie moje pytania. Pytam dlatego bo wiem ze moja obecna firma ma prawnika. Nie chciałbym sobie narobic duzego smrodu. A zawsze jeszcze mogę zrezygnowac z rozmowy. No i jeszcze kwestia co mi wystawia za referencje jak się dowiedza ze biore sicki a ide na interview. (Sicki nie platne) Także w tym miesiącu dostane jakies £1300 wyplaty … Pozdrawiam |
Post #10 Ocena: 0 2017-09-09 20:45:54 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-09-09 20:30:25, michael123 napisał(a): interview u konkurencji. Z tego co mowil rekruter sa bardzo zainteresowani moimi projektami, szczególnie jednym. [...] Pytam dlatego bo wiem ze moja obecna firma ma prawnika. Nie chciałbym sobie narobic duzego smrodu. A zawsze jeszcze mogę zrezygnowac z rozmowy. Oczywiscie ze konkurencja jest bardzo zainteresowana "Twoimi" projektami. Nie wiem co Ci powiedziec, moze tylko to ze w poprzedniej pracy szef podejrzewal jednego inzyniera ze idzie do konkurencji z gruntowna znajomoscia jednego projektu ktory konkurencja starala sie naszej firmie "odbic" - i zarzekal sie ze jesli tamten faktycznie tak zrobi, to szef pozwie go do sadu i bedzie "play dirty" rowniez. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|