Str 42 z 65 |
|
---|---|
michael123 | Post #1 Ocena: 0 2017-08-29 20:53:28 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-04-2017 Skąd: Coventry |
Zdaje sobie z tego sprawe ze pracuje za duzo mniej niz powinienem. Za mniej i bardziej efektywnie. Nie siedze caly dzien na Internecie albo na telefonie.
Mam jeszcze takie pytanie. Myslicie ze warto rozmawiac z agentami, którzy nie maja konkretnych ofert pracy. Dzwonia żeby zebrac informacje. Ablo dzwonia i mowia ze znaleźli moje CV gdzies na Internecie i chca mi szukac dopiero co prace ? Szczerze mi się to wydaje troszke watpliwe. Co o tym sadzicie ? Tak jak pisalem wczesniej, miałem dzis ponad 15 telefonow. Wiekszosc strata czasu. Tylko 4 to były rzeczowe oferty i potwierdzenie ze CV idzie do ich klienta. Pozdrawiam |
Post #2 Ocena: 0 2017-08-29 21:05:34 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Na niektorych stronach internetowych do szukania pracy, takich jak reed, mozesz odhaczyc wylacznie opcje propozycji pracy bezposrednio od pracodawcow, a nie przez agentow.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
AgentOrange | Post #3 Ocena: 0 2017-08-29 21:08:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Mam jeszcze takie pytanie. Myslicie ze warto rozmawiac z agentami, którzy nie maja konkretnych ofert pracy. Dzwonia żeby zebrac informacje. Ablo dzwonia i mowia ze znaleźli moje CV gdzies na Internecie i chca mi szukac dopiero co prace ? Szczerze mi się to wydaje troszke watpliwe. Co o tym sadzicie ? Olej ich i szukaj pracy samodzielnie na portalach typu reed albo indeed, sam wysyłaj CV jak znajdziesz ofertę. Oni dbają o swój interes (prowizja jak się znajdzie klient) a nie Twój. [ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 29-08-2017 21:09 ] |
michael123 | Post #4 Ocena: 0 2017-08-29 21:24:40 (8 lat temu) |
Czyli poprostu to strata czasu - tez tak myslalem.
Oddzwonic zawsze mogę bo nie wiem kto dzwoni. Ale jak się okaze ze agent co szuka sobie kogos, a oferta pracy jest fikcyjna to od razu podziekuje. No nic będę dalej próbował w takim razie. Nie zmienia to faktu jednak ze swoja pierwsza prace mimo wszystko znalazłem wlasnie w taki sposób – przez wlasnie takiego agenta. Z tym ze zadzwonil z konkretna oferta. Dzis tak jak pisalem rekruter stwierdzil ze 38k rocznie to za duzo. Troche się wkurzyłem i powiedziałem. But I am worth it xD Pozdrawiam |
AgentOrange | Post #5 Ocena: 0 2017-08-29 21:40:02 (8 lat temu) |
W tym biznesie jesteś jak Murzyn na targu niewolników - Ty cchesz się sprzedać za jak najwyższą cenę ale Ciebie chcą opchnać za jak najmniej. Warto iść do pracy w której więcej zrobisz dla siebie (czegoś się nauczysz) niż dla pracodawcy.
|
|
|
michael123 | Post #6 Ocena: 0 2017-08-29 21:42:40 (8 lat temu) |
Ale chce tez dzialac ostroznie, zeby przypadkiem nie stracic obecnej pracy, w razie nie powodzenia.
|
AgentOrange | Post #7 Ocena: 0 2017-08-29 21:55:22 (8 lat temu) |
Ale co, myślisz że Cię wywalą bo ktoś odkryje że szukałeś pracy gdzie indziej? Zawsze możesz ściemniać że to jakiś agent z który rozmawiałeś pół roku temy wysłał Twoje CV.
Praca jest jak zakupy na eBay: sortujesz wg. najlepiej odpowiadającego Ci kryterium i wybierasz ofertę która jest najkorzystniejsza. [ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 29-08-2017 21:56 ] |
michael123 | Post #8 Ocena: 0 2017-08-29 22:11:50 (8 lat temu) |
Dziekuje za porade, napewno bede probowal w ten sposob.
Takich ofert jest niestety bardzo malo. Troszke irytuja mnie nie ktorzy agenci. Wpierw mowie ze moje wymagania to £35k. Za kilka dni mowi ze jak zejde do 32£k to moze cos miec. A za tydzien mowi ze ma oferte za £25k xD Tak to niestety wyglada z moich doswiadczen. Pozdrawiam |
michael123 | Post #9 Ocena: 0 2017-08-30 20:20:50 (8 lat temu) |
Posluchalem Waszych rad I juz sa pierwsze efekty.
Mianowicie miałem dzis kilka rozmow, powiedziałem ze obecnie mam 35k rocznie i ze chce 38£. Rekruter powiedział ze troszke to wykracza po za widelki placowe, ale będzie negocjowal z firma czy może jak to powiedziec „afford that” Także moje CV poszlo do 5 firm wsumie, czekam na odzew z duza szansa na interview. Tak jak mowili rekruterzy. Spelniam wszystkie wymagania tylko troche za duzo chce. Teraz się zastanawiam wlasnie, czy rzeczywiście chce za duzo, czy tak mowia bo im wygodniej. No i wiadomo jestem z dalekiego kraju zwanego Polska. : ) Druga sprawa jest taka, ze spokojnie mógłbym wpisac swojego obecnego pracodawce, do CV. Tyle ze jeśli jest to rzeczowa oferta i rozsadny agent. Niestety tak jak pisalem wczesniej. Wiekszosc agentow nie ma pracy, i rozsyla moje CV na hybil trafil. Wiec ryzyko ze trafi do mojego obecnego pracodawcy dosyc spore. Tym bardziej ze dzwonil do mnie agent i mowi tak ze znalazl moje CV i fantastycznie się nadaje na CAD Designera. Wszystko było by dobrze gdyby nie to ze rekruter pracuje w agencji, która organizuje pracownikow do mojej firmy … Także sam już nie wiem jak to rozsytrzygnac. Tym bardziej ze wiem ze zdarzaly się w przeszłości ludzia przypadki, ze obecny pracodawca, otrzymywal CV swojego podwładnego… Pozdrawiam i proszę o pomoc |
Post #10 Ocena: 0 2017-08-30 20:37:55 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|