MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 26 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

akrobatka

Post #1 Ocena: 0

2016-10-08 09:02:55 (9 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Cytat:

2016-10-07 17:06:50, Richmond napisał(a):
Alez pokazuj, ze umiesz.

W niektorych miejscach jak jestes zbyt produktywny, to zwyczajnie dowala Ci wiecej roboty za innych.

Nic dodac, nic ujac! Do tego taki zapal do pracy swiezaka szybko sie wypala, bo ilez mozna zasuwac jak mrowka...miesiac, pol roku? W pewnym momencie kazdy ma dosyc, a jak sie zwolni tempo to zwyczajnie uznaja, ze sie obijasz. Po poltora roku w obecnej firmie odpowiada mi to 'normalne'tempo, a jak trzeba to wszyscy tak samo sie spinamy. Podwyzke dostalam przy pierwszym bardziej skomplikowanym projekciecie i nie musialam pracowac za trzech, by mnie docenili.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-10-08 11:11:41 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zazwyczaj jest tak ze w opinii tych co najwiecej robia ,pracy wcale nie jest tak duzo ;) a bylem kiedys swiadkiem sytuacji gdzie taka "mrowke" zjechal menadzer za to ze zrobila mniej niz zwykle a dalej wiecej niz pozostali ku zadowoleniu wiekszosci :)

Do góry stronyOffline

o0o0o0o

Post #3 Ocena: 0

2016-10-08 23:55:32 (9 lat temu)

o0o0o0o

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Cytat:

2016-10-08 04:14:07, ludzik50 napisał(a):
Troche sie dziwie, ze jestes tu troche i nie slyszales o najprostszej zasadzie- pracodawca nie moze placic 2 calkiem roznych stawek pracownikom wykonujacym podobne zadania.
Zaraz ktos by go zaskarzyl o to.

Nie prawda, firma poszukująca pracownika na dane stanowisko ma określony budżet, często z marginesem na plus i minus. To ile będziesz zarabiał na stanowiskach "umysłowych", zależy w równym stopniu od twoich kompetencji jak i umiejętności negocjacji czy po prostu dobrego sprzedania siebie. Bardzo często ludzie wykonujący podobne zadania otrzymują nieco różne wynagrodzenie.

Co do pracowania szybko i wolno...

Ze świecą szukać firm, gdzie są ustalone mierzalne KPI pozwalające określić wydajność danego pracownika umysłowego, jakby to było takie oczywiste to działy HR nie miałby tylu różnych Assessment Tools, które w zasadzie tylko HR rozumie i nimi uzasadnia swoją przydatność w firmach.

Long story short, jak nie robisz fizycznie w fabryce, na kasie czy składasz kanapki, gdzie jest jakaś prosta norma to zapytaj managera CO i NA KIEDY ma być zrobione, dowieź i każdy będzie zadowolony.
Jak to w mojej poprzedniej firmie jeszcze w Polsce mawiano "miej wyjebane, a będzie Ci dane...".

[ Ostatnio edytowany przez: o0o0o0o 09-10-2016 00:03 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #4 Ocena: 0

2016-10-09 08:14:55 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-10-09 09:03:42 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-10-09 09:34:33 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #7 Ocena: 0

2016-10-09 19:16:55 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Dla rozjasnienia sytuacji, w poprzedniej firmie zarabialem 8.50£ na godzine gdzie moje obowiazki nie zamykaly sie do samej obslugi maszyn. Mala firma nie bylo konstruktora, wszystkie rysunki oraz programy robilem sam, by pozniej samemu je wykonac na maszynach. Bosowie zrobili super uklon w moja strone i zamiast mi dac podwyzke adekwatna do obowiazkow, dali mi Anglika na szkolenie ktory mial mi pomagac na maszynach, jako ze mial bardzo duze problemy z podstawami matematyki, plus zerowe doswiadczenie przy pracy na maszynach, spowodowalo to u mnie frustracje do tego stopnia ze zazadalem podwyzki na 12£ by w ogole miec jakas motywacje, poprosili mnie bym poczekal do stycznia, ze wtedy dostane 'zadowalającą mnie podwyzke' no i podziekowalem. Znalazlem prace gdzie dostaje za podstawowa godzine tyle ile oczekiwalem w poprzedniej pracy po podwyzce, przytym odpowiedzialny jestem tylko za jedna maszyne. To zeby pokazywac co sie umie jest wedlug mnie istotne. Nie chodzi mi typowo o masowke zeby robic jak najwiecej, chodzi mi o to ze jak masz ewidentnie wieksze umiejetnosci niz inni, dostajesz do zrobienia rzeczy gdzie wykonanie kilku sztuk trwa caly dzien bo jest tak skomplikowane i nikt cie nie wylicza z czasu, przenoszac to na realia inzynierskie, trzeba brac najbardziej skomplikowane projekty, duza odpowiedzialnosc ale nawet jesli sie nie zostanie za to odpowiednio wynagrodzonym w danej firmie, to nauczysz sie sam dla siebie rzeczy ktore zaprocentuja w innej firmie gdzie docenia twoje umiejetnosci, to wszystko

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2016-10-09 21:42:14 (9 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Oj jak wy musicie nie lubić swojej pracy. Kruuu zgadzam się z tobą w 100%. Zapisz się na inżynierskie studia i może pracodawca nawet zapłaci to będziesz zarabia jeszcze więcej. na prawdę nie rozumiem ze komuś się chce siedzieć w pracy, w kuchni, w garażu, odkurzać/sprzątać w domu, rozciagajac to wszystko w czasie bo inni tak tez pracują. Uprawialiscie kiedyś sport jakiś, uczestniczyliscie w zawodach jakiś, no chyba nie powiecie mi ze tez rownaliscie w dół. I oczywiście rozumiem kalkulacje płaca/praca ale my chyba nie o tym mówimy, przynajmniej nie ja, bo ilość płacy nie zależy tylko od ilości pracy ale bardzo dużo od jakości, i kruuu to napisał a wy swoje. I zgadzam się w hurtowni nie ważne jak byś nie pracował to guzik więcej zarobisz, ale mentalnie nastawiając się ze nie będziesz nic lepiej robił bo po co, to skutkuje tym ze zostaniesz w tej hurtowni do końca swoich dni. Co mi trochę nie pasuje bo wyjechaliście z polski aby właśnie coś zmienić.
Teściowa moja mówila swego czasu ze ludzie w Polsce szukają pracy a nie roboty i dlatego tylu bezrobotnych w Polsce. Bo do pracy wielu chętnych ale już robić nie ma komu. A tu w Anglii to chyba jeszcze gorzej.

Do góry stronyOffline

akrobatka

Post #9 Ocena: 0

2016-10-10 14:18:07 (9 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

...moze dodam tylko, ze ja nie pisalam o pracy na tasmie, lecz pracy na odpowiedzialnym (projektowym) stanowisku osoby z wyzszym wylsztalceniem i doswiadczenien. Myslalam, ze takiej osoby dotyczy ten watek. Nikt nie mowi o obijaniu sie, tylko, zeby pamietac, ze nadgorliwosc to pierwszy stopien do piekla, jak to z kolei mawiala moja babcia. ;)

[ Ostatnio edytowany przez: akrobatka 10-10-2016 14:19 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-10-10 14:27:35 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,