MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 25 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kruuuu

Post #1 Ocena: 0

2016-10-07 17:01:13 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Bzdury, jak ktos pracuje szybko i sumiennie to nie znaczy ze daje z siebie wiecej energii niz inni. Ktos ma predyspozycje, jest zdolniejszy i pracuje swoim tempem. Tak mu normalnie mija czas a nie udawac ze pracuje i sie przy tym meczyc. Jak pracujesz gdzies i jestes wyraznie bardziej produktywny niz inni, to żądasz odpowiedniej podwyzki, jak nie dostajesz to idziesz tam gdzie docenia twoje umiejetnosci. Taki mam poglad na prace.
A wy jak zwykle swoje nie pracuj za szybko, nie pokazuj ze umiesz...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-10-07 17:06:50 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Alez pokazuj, ze umiesz.

W niektorych miejscach jak jestes zbyt produktywny, to zwyczajnie dowala Ci wiecej roboty za innych. Wiem, bo pracowalam kiedys w sektorze publicznym, gdzie robilam za siebie i dwoch etatowcow. Chwalili mnie i w ogole, ale ledwo zylam, a bezposredniej korzysci nie mialam z tego.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #3 Ocena: 0

2016-10-07 17:19:04 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Nie twierdze ze ktos ma pracowac za kilka osob, chodzi mi o to ze kogos 70% wydajnosci dla innej osoby jest niemozliwe do osiągnięcia. Tylko dlaczego ta pierwsza ma sie dostosowywac do drugiej? Pracujesz dla ludzi czy dla pieniedzy? Jak ktos jest niezadowolony z pracy to mozna zmienic. W poprzedniej pracy zaledwie po dwoch miesiacach dostalem na szkolenie anglika ktory pracowal w tej firmie 3 lata. Pracowalem za dwoch za gorsze pieniadze niz on, okreslilem wiec swoje wymagania jasno, niestety zrozumialem wtedy ze to firma tego typu gdzie lepiej miec dwoch co zrobi po 50% niz jedna 100, i podziekowalem.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-10-07 17:37:13 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #5 Ocena: 0

2016-10-07 17:43:48 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Po prostu nie bylo go na mnie stac :* choc probowal negocjacji. Ja po prostu cenie swoj czas

Dzieki temu nie musze pracowac po 14h jak wspominani przez Ciebie rodacy ktorzy nie chca sie wywyzszac a chca cos zarobic

Pozatym w mojej pracy nie ma norm, nie jestem tez zalezny od innych pracownikow. Nie kazdy pracuje na linii produkcyjnej

[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 07-10-2016 17:58 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2016-10-07 18:07:10 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Dzieki temu nie musze pracowac po 14h jak wspominani przez Ciebie rodacy ktorzy nie chca sie wywyzszac a chca cos zarobic

Byc moze wcale nie ma roznicy- ty wyrabiasz prace zajmujaca 14 godzin w 7 i masz placone za 7, a inny pracuje 14 godzin wolniej i ma placone za 14. Jak zarabiasz dwa razy minimalna stawke, to wasze konta sa tak samo bogate przy wyplacie.

Ada

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #7 Ocena: 0

2016-10-07 18:14:56 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

tak to wlasnie wyglada, zapytaj sama siebie teraz czy wolisz spedzac cale zycie w pracy by zarabiac rozsadne pieniadze

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2016-10-07 18:38:16 (9 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Dzięki Kruuu za wpis. Gospodarz tego wątku wykonuje zawód który wcześniej czy pózniej będzie wykonywany samodzielnie podejrzewam. Dostanie projekt i czas na niego, wiec ma wyjście zrobi go w swoim czasie i co zostanie ma dla siebie albo rozciągać na maksa no i tego czasu nie ma. Wolny czas wedle uznania jakie kto ma priorytety i możliwości, na prywatne rzeczy, na rozwój, na kolejny projekt jeśli w firmie płaca bonusy. Musi nauczyć sie zarządzania sobą. I teraz to jak ze wszystkim innym w życiu raz masz więcej raz masz mniej tego czasu, ale jeśli zaczynasz od robienia celowo wolno to tak ci zostanie :) jesli chcesz być dobry to trenuj umysł i umiejętności kiedy masz komfort, kiedyś możesz mieć gorzej, a to choroba, a to rodzinne kłopoty, a to dziecko sie urodzi i masz pare miesiecy nieprzespanych nocy i wtedy energię tracisz gdzie indziej, ale przy odpowiednim podejściu do pracy potrafisz ja opanować wciąż na poziomie.
Uwaga odnośnie cenienia sie jest oczywiście jak najbardziej trafna. Jesteś na rynku i wiesz co ile jest warte wiec sentymenty odstaw na bok. Jesli masz komfort to zmienisz prace jesli nie widzisz postępu w obecnej pracy.
A co do pracy w łańcuszku/ na taśmie no to już tak jest ze jesteś tak szybki jak najwolniejszy element grupy w której pracujesz. I tego nie przeskoczysz wiedz albo sie godzisz albo szukasz innej pracy.
No oczywiście są prace w stylu administratorka, obsługa klienta itp ze nie przewidzisz jaki będziesz miał dzień a tempo jest od 0% do nawet tych 300% normy.
Jedna rada dla autora wątku jesli umiesz liczyć to myśl i licz na siebie a nie próbuj sie wtopić w czyjś styl.

[ Ostatnio edytowany przez: vlade 07-10-2016 18:41 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-10-08 04:14:07 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #10 Ocena: 0

2016-10-08 08:19:23 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Jednakze praca na maszynach jest bardziej indywidualna niz druzynowa, pozatym jak dobrze wiesz sa rzeczy ktore nie kazdy operator potrafi wykonac i to jest glowna karta przetargowa w tym zawodzie

Do góry stronyOffline

Strona 25 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,