MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 24 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 24 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2016-10-01 21:58:29 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie wydaje mi sie, zeby mozna bylo zawrzec break clause pozwalajaca na wypowiedzenie przez lokatora w ciagu 6 miesiecy. Byc moze mozna, ale nikt tego nie robi, bo nie widze nic na ten temat. Natomiast landlord nie moze Cie wyrzucic w ciagu tych pierwszych 6 miesiecy.

https://www.gov.uk/private-renting-tenancy-agreements/your-landlord-wants-to-end-your-tenancy

A tu masz wiecej o umowach, radze Ci poczytac.

http://england.shelter.org.uk/get_advice/private_renting/ending_a_tenancy/ending_a_fixed_term_agreement

Loder powinien otrzymac resonable notice, ale nie jest to sprecyzowane dokladnie. Jak ktos zmieni zamki z dnia na dzien, to nic z tym nie zrobisz poza odzyskaniem rzeczy.

http://england.shelter.org.uk/get_advice/sharing_and_subletting/lodgers

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2016-10-01 22:17:57 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Czy w przypadku tego lodger, mogą mnie wykopać z dnia na dzień? Bo tydzień to wsumie jeszcze nie tak źle.

Z dnia na dzień.
Jak masz AST to obowiązkiem landlorda jest dbanie m.in. aby była ciepła woda czy sprzęty jak lodówka działały.
Jeśli jesteś jako lodger to nie masz żadnych praw i możesz tylko akceptować to, co jest. Głównego najemce/właściela nie interesuje jeśli kapie Ci woda na łóżko zimą.
U nas jak się okazało, że nie działa jeden palnik w kuchence gazowej do właściciel wymienił płytę na nową.

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #3 Ocena: 0

2016-10-05 21:44:03 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Co do tego jak idzie w pracy.

No wlasnie puki co idzie bardzo dobrze caly czas mowia ze excellent i brillisnt. Troche natomiast gorzej jezykowo, nie za bardzo rozumiem te ich luzne rozmowy przez co jestem taki troche wycofany jak gadamy np. O tym co kto robie w weekend na przyklad.

A co do technicznych rzeczy to mam wrazenie ze nie dokonca oni wierza w to co ja umiem, i ze czemu tak szybko mimo ze sie nie spiesze. Dzis mialem np. Trening z szablonow rysunkowych w programie rysunkowym, same proste rzeczy. Mialem wrazenie ze oni mysla ze dla mnie to nowosc xd
Troche dziwnie sie czulem jak gosc mi tlumaczy przez godzine jak mam zrobic szablon. A nie wypada powiedziec mu ze ja to przeciez umie.

[ Ostatnio edytowany przez: aqqqq123 05-10-2016 21:47 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-10-06 09:19:33 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

graphium

Post #5 Ocena: 0

2016-10-06 09:21:14 (9 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Językowo się wyrobisz, to kwestia osłuchania, słuchaj radia, oglądaj tv, bbc ma też fajne kursy online. Dodatkowo polecam oglądać brytyjskie stand-upy - słownictwo może przydać się do small talk, a przy okazji "osłuchasz się" różnych akcentów. Najważniejsze to staraj się jak najwiecej rozmawiać...

W pracy traktują Cię jak nowicjusza, bo nim jesteś - im szybciej zaakceptujesz że z Twoim rocznym doświadczeniem nie wiesz wszystkiego, tym lepiej dla Ciebie.
Jeśli czas na to pozwala, to nie śpiesz się - pracuj dokładnie, sprawdzaj wszystko kilka razy, szczególnie projektując nowe elementy - rzadko zdarza się znaleźć najbardziej optymalne rozwiązania za pierwszym razem...

[ Ostatnio edytowany przez: graphium 06-10-2016 10:13 ]

Do góry stronyOffline

o0o0o0o

Post #6 Ocena: 0

2016-10-06 09:46:27 (9 lat temu)

o0o0o0o

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Mozesz sluchac radia jak LBC gdzie ludzie dzwonia i dyskutuja na aktualne tematy, mozna sie osluchac z akcentami z calego UK i poznasz aktualne sprawy i punkty widzenia opini publicznej. Mysle, ze ulatwi Ci to integracji po znajdziesz w koncu wspolny mianownik w rozmowach z ludzmi w pracy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

akrobatka

Post #7 Ocena: 0

2016-10-06 13:46:14 (9 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Cytat:
A co do technicznych rzeczy to mam wrazenie ze nie dokonca oni wierza w to co ja umiem, i ze czemu tak szybko mimo ze sie nie spiesze.

Jak sie ma troche doswiadczenia poczatki sa zawsze latwiejsze. ;) Warto zwolnic, pokornie wysluchac. Kiedy zaczynalam prace w UK rowniez mialam wrazenie, ze pracuje szybciej niz inni. Taki tryb mialam narzucony w PL i przenioslam to tutaj. Szybko jednak zrozumialam, ze nie ma co sie spieszyc, warto na spokojnie wszystko sprawdzic, niz leciec na leb na szyje, to nie wyscigi. U mnie w pracy nikt sie nie spieszy i wspolpracownicy zyja w mysl zasady 'bedzie co bedzie', czy cytujac 'you can do what you can do' - bez nadgodzin, nocek, weekendow bezplatnych jak to bywalo w PL.
Przez pierwsze dni chcialam byc samodzielna, sama sie doszkalalam, sprawdzalam, szukalam info.. szybko jednak zorientowalam sie, ze im wiecej sie dopytuje, tym przyjazniej na mnie patrza, chetnie tlumacza (oczywiscie bez przesadzania w druga strone). Dawalam sobie tlumaczyc rzeczy, ktore juz umialam, a zawsze trafilo sie przy tym troche nowej wiedzy.
Osobisie bardzo lubie ten wolniejszy (normalny!) tryb pracy na luzie oraz lekki chaos (chocby w dokumentacji.. ale przynajmniej nie martwie sie o czcionki na rysunku jak to bywalo w biurze PL, a jedynie o merytoryczna tresc).
Pozdrawiam i zycze powodzenia w nowej pracy :)

edit - przypomnialo mi sie, jak jako 20latka zlapalam prace w biurze ubezpieczeniowym w UK (wklepywanie danych do systemu) i przerabialam wiecej wnioskow w dzien niz najbardziej doswiadczenie.. do czasu az mnie grzecznie poproszono o zwolnienie tempa, bo szefowa sie zaczyna orientowac, ze daloby rade wiecej robic w dzien, niz robiono... powiedziano mi wprost, zebym nie zawyzala tempa, bo na codzien ciezko je utrzymac (pracowalam tam tylko wakacyjnie, a oni na stale). Dzis doskonale ich rozumiem. :)

[ Ostatnio edytowany przez: akrobatka 06-10-2016 13:50 ]

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2016-10-07 00:06:25 (9 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Nie no nie wierze, ze takie rady dajecie.Pracuj wolniej czyli jak, nie da sie pracować wolniej, można jedynie nie pracować. Przemyślcie prosze jeszcze raz jeszcze raz i sie poprawcie :)

Do góry stronyOffline

akrobatka

Post #9 Ocena: 0

2016-10-07 13:00:49 (9 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Cytat:

2016-10-07 00:06:25, vlade napisał(a):
Nie no nie wierze, ze takie rady dajecie.Pracuj wolniej czyli jak, nie da sie pracować wolniej, można jedynie nie pracować. Przemyślcie prosze jeszcze raz jeszcze raz i sie poprawcie :)

Hahaha, nie tyle radze pracowac wolniej, co SPOKOJNIEJ. Uniknac mozna dzieki temu stresu i bledow niepotrzebnych. ;)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-10-07 13:07:37 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wolniej tez czasami, zeby nie wychylac sie przed szereg niepotrzebnie i nie robic innym pod gorke. Co widac zreszta po poscie Akrobatki i przykladzie z jej pracy wakacyjnej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 24 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 23 | 24 | 25 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,