MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 17 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aqqqq123

Post #1 Ocena: 0

2016-09-06 21:47:07 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Dostałem dwie prace:

-Jedna Cad Design Engineer Assistant za minimalną stawkę wiekową, wychodziło jakieś 6,5 funta na godzinę-dzisiaj rano podziękowałem im (tutaj oczekiwano ode mnie jako dress code smart T-shirt bądź casual.)

-Druga Design Engineer za 30k rocznie, zaczynam od 15 września. Wysłałem dziś podpisany kontrakt.

Po drodze były jeszcze inne aplikacje/ oferty ale tylko w przypadku tych dwóch doszło do złożenia przez firmę konkretnej oferty.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vlade

Post #2 Ocena: 0

2016-09-06 22:26:15 (9 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Spoko dobrze wybrałeś, będzie lawiej niż ci sie wydaje. Polski inżynier to dobry inżynier :)
Powodzenia

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #3 Ocena: 0

2016-09-07 11:23:28 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Dziś dzwoniłem do tej agencji co pośredniczyła w załatwianiu tej pracy, za minimalną. Wytłumaczyłem co i jak, oni chcą coś jeszcze chyba ze mną podpisywać, bo mówili coś że muszą „close the contract”.

Do tej lepszej pracy też dzwoniłem, otrzymali ten mój kontrakt wszystko ok. Dostałem już pierwszy opieprz że mam się do nich nie zwracać Mr Smith tylko mam mówić po imieniu John albo Johny.

Pozdrawiam

PS: Sorki za dubel posta.

[ Ostatnio edytowany przez: aqqqq123 07-09-2016 11:24 ]

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #4 Ocena: 0

2016-09-07 19:20:22 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Kurczę patrzyłem na te kursy CAD-a. Ceny są 500-700Ł za 3 dniowy kurs Inventora na poziomie dla początkujących, albo średnio zaawansowanych. A jakieś fajniejsze kursy związane z Parametryzacją albo FEA 150-200Ł tyle że robione przez Internet? Pytanie czy taki kurs robiony przez Internet ma w ogóle jakiś sens, czy to po prostu zbiór tutoriali z youtuba? Xd Czy w ogóle po takim kursie dostaje się jakiś certyfikat? I czy jest taki certyfikat w ogóle coś wart?

Ewentualnie co moglibyście polecić? Wolałbym na taki kurs uczęszczać sobie w weekendy albo wieczorami. Mieszkam w Birmingham, moglibyście polecić coś konkretnego. Widziałem że na niektórych uniwersytetach oferują kursy mechanical engineering 18 tygodniowe naprzykład tylko nie wiem czy jest sens chodzić na coś żeby się przenudzić dla papierka tylko. Chciałbym się czegoś nauczyć. (Nie tylko języka)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

graphium

Post #5 Ocena: 0

2016-09-07 20:41:04 (9 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Tak jak pisałem wcześniej - niech za kursy zapłaci Twój pracodawca. Napewno ma na to budżet, zaliczysz zresztą nie jeden w swojej karierze. "Przerobiłem" już po kilka kilkudniowych z SolidEdge, SolidWorks, Inventor, Vault, Revit itd. O ile uważam że są przydatne, to sam bym raczej za nie nie zapłacił - podobne szkolenia i tutoriale możesz znaleźć online za darmo. Na końcu dostaje się certyfikat ukończenia. Dodatowo można też zdawać egzaminy na inne certyfikaty, np w SolidWorks jest solidworks certified professional. W praktyce certyfikaty same w sobie nigdy mi się nie przydały, ważniejsze jest doświadczenie i to co masz w CV.

W Angli najczęściej oprogramowanie CAD jest oferowane firmom przez resellerów, którzy to przez kilka lat mają je pod swoją "opieką", bardzo często oferując w pakiecie support i szkolenia.

Moja rada jest taka - przerób turoriale online, pomoże Ci to ze słownictwem i obsługa oprogramowania.
Reszta to praktyka, a ją zdobywa się latami.

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #6 Ocena: 0

2016-09-09 11:52:37 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Witam,

Dostałem dziś mail od agencji, która pośredniczyła w rekrutacji do tej lepszej pracy.

Proszą mnie w nim o podanie 3 referentów (2 dwóch z poprzednich miejsc zatrudnienia, ewentualnie edukacji + 1 referenta „Personal) + dokumenty typu ID, Passport, proof of adress.
W procesie rekrutacyjnym dostarczałem im referencję od mojego poprzedniego pracodawcy plus od mojego nauczyciela języka angielskiego. W sumie 2 referentów, więcej nie posiadam :/ Co zrobić w tym wypadku, chcą skoro chcą mieć to wypełnione zanim jeszcze „wystartuje” ?

Myślałem że już to sobie sprawdzili skoro mnie zatrudniali, czy może coś jest nie tak z tymi moimi referencjami, nie dodzwonili się. Nie wiem sam co o tym myśleć. Może złożyli szybko ofertę, bo chcieli mnie mieć, a teraz im coś nie gra? Co myślicie na ten temat?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #7 Ocena: 0

2016-09-09 12:42:43 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Z nami od: 22-10-2015

Dałeś im dane kontaktowe tych osób, czy jakieś listy z referencjami? Pewnie sami chcą sobie zadzwonić i zadać im parę pytań, albo wyślą im własny formularz do wypełnienia.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-09-09 12:44:08 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #9 Ocena: 0

2016-09-09 12:45:40 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Wcześniej dawałem im listy z referencjami, na których były dane kontaktowe do tych osób. Wypełniałem też formularze, do firmy, na których też podawałem dane kontaktowe do tych osób.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #10 Ocena: 0

2016-09-09 12:48:43 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Z nami od: 22-10-2015

Personal może też być, z kimś pracowałeś. Nie masz jakiegoś kolegi z ostatnich miejsc pracy, z którym znasz się 3+ lat, i który będzie w stanie porozumieć się po angielsku? Albo jakichś kumpli że studiów, z którymi utrzymujesz kontakt? Może robiłeś komuś, jakiś projekt poza pracą?

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,