Dziękuje za wszelką pomoc i wskazówki, bez tego nie dało by rady. Tym bardziej że temat ciągnie się już od maja
Tak naprawdę mogłem załatwić wszystko z PL, jednak sytuacja trochę do tego mnie zmusiła, żeby postawić wszystko na jedną kartę. Przyjechałem i na miejscu dopiero zacząłem owocne poszukiwania.
Wiem że to UK, i to można pracować nawet bez kontraktu na zasadzie wzajemnego zaufania.Jednak ja niestety wierzę w tylko to co mam na papierze, wiem że zbytnio przewrażliwiony jestem, ale mam już pewne doświadczenie z przeszłości z PL, że warto mieć wszystko podpisane, a przede wszystkim czytać bardzo uważnie jakie dokładnie warunki zawiera firma w kontrakcie.
Miałem też sytuację, że po jednym z pierwszych interview powiedział mi rekruter że zatrudni mnie full-time, dają 20k rocznie, pokazał biuro projektowe, wszystko ok. Wysłałem maila po interview z podziękowaniami i że czekam na kontakt, podkreślając że bardzo mi zależy na tym stanowisku. Puki co do tej pory nie zadzwonił …
Tutaj sytuacja jest inna bo zadzwonili i wysłali maila z potwierdzeniem, ale wolę być mimo wszystko ostrożny.
Mimo mojej przezorności bardzo się cieszę. Puki co dalej nie wierze w to że dostałem tą pracę, ale mam dużo czasu żeby ochłonąć. Zapisać się może na jakiś kurs językowy i może jakiś kurs CAD, żeby potwierdzić to co umiem.
Pozdrawiam