MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 11 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

graphium

Post #1 Ocena: 0

2016-09-01 22:31:44 (9 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Gratulacje!
Nie panikuj, ciesz się.
Zakładam że jak byłeś na rozmowie to widziałeś siedzibę firmy, a skoro to firma produkcyjna to pewnie i też fabrykę, maszyny itd. Napewno też mówili o tym co robią i jakich maja klientów...

Zarobki 30K rocznie dla inżyniera to nic niezwykłego, to raczej dola granica...

Nie wiem po co chcesz się zabezpieczać, dali Ci znać że Cię chcą przecież. Zaczynając gdzie indziej zmarnujesz tylko czyjś czas.

A jeszczę karma może Cię za to dopaść...

[ Ostatnio edytowany przez: graphium 01-09-2016 22:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kubusandpuchate

Post #2 Ocena: 0

2016-09-01 22:32:22 (9 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

No to gratulacje, dostales dokladnie tyle ile pisalem w maju (28-32k dla inzyniera). Jestes dobrym przykladem ze polski inzynier jest tyle samo wart co inni tylko trzeba nie miec "kompleksu polskosci".
Tutaj raczej to niespotykane zeby oferowac prace a potem sie wycofac, znam tylko jeden taki przypadek gdzie to referencje z poprzedniego miejsca pracy byly bardzo ale to bardzo zle.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-09-02 07:15:54 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #4 Ocena: 0

2016-09-02 07:18:25 (9 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Z nami od: 22-10-2015

Gratulacje! Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-09-02 07:49:38 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Gratulacje :-) Profit share - bonus.

Mam nadzieje, ze ten watek bedzie inspiracja dla innych inzynierow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #6 Ocena: 0

2016-09-02 10:28:54 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Dziękuje za wszelką pomoc i wskazówki, bez tego nie dało by rady. Tym bardziej że temat ciągnie się już od maja :)

Tak naprawdę mogłem załatwić wszystko z PL, jednak sytuacja trochę do tego mnie zmusiła, żeby postawić wszystko na jedną kartę. Przyjechałem i na miejscu dopiero zacząłem owocne poszukiwania.

Wiem że to UK, i to można pracować nawet bez kontraktu na zasadzie wzajemnego zaufania.Jednak ja niestety wierzę w tylko to co mam na papierze, wiem że zbytnio przewrażliwiony jestem, ale mam już pewne doświadczenie z przeszłości z PL, że warto mieć wszystko podpisane, a przede wszystkim czytać bardzo uważnie jakie dokładnie warunki zawiera firma w kontrakcie.

Miałem też sytuację, że po jednym z pierwszych interview powiedział mi rekruter że zatrudni mnie full-time, dają 20k rocznie, pokazał biuro projektowe, wszystko ok. Wysłałem maila po interview z podziękowaniami i że czekam na kontakt, podkreślając że bardzo mi zależy na tym stanowisku. Puki co do tej pory nie zadzwonił …

Tutaj sytuacja jest inna bo zadzwonili i wysłali maila z potwierdzeniem, ale wolę być mimo wszystko ostrożny.

Mimo mojej przezorności bardzo się cieszę. Puki co dalej nie wierze w to że dostałem tą pracę, ale mam dużo czasu żeby ochłonąć. Zapisać się może na jakiś kurs językowy i może jakiś kurs CAD, żeby potwierdzić to co umiem.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #7 Ocena: 0

2016-09-02 22:06:36 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Wiem że już późno dzisiaj, ale mam jeszcze takie pytanie. Jako że mam prawie dwa tygodnie czasu do zaczęcia pracy to chciałem ten czas jakoś spożytkować. Jakie papiery, kursy, uprawnienia, szkolenia warto sobie zrobić, które będą tutaj respektowane i poważane przez nich ? Chodzi mi o kursy np. na CAD-a , FEA, czy jakieś o konkretnej tematyce, z mojej dziedziny. Ja jestem po MiBM, ale to co robiłem w PL i to co będę robił tutaj bym powiedział że jest tak pomiędzy Mechanical Engineering a Structural. Mianowicie projektowałem różnego rodzaju konstrukcje kratowe, części z blachy, gięte, spawane, no i trochę druku 3d.

Oczywiście myślę też o jakimś porządnym kursie języka angielskiego technicznego, wiem że to może nie być tania sprawa, ale z tego co mi wiadomo to można taką płatność rozłożyć na raty. Planuje w tym celu odwiedzić w następnym tyg. jakieś college w rejonie West Midlands : )

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2016-09-02 22:08:29 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jezyka technicznego to chyba najlepiej nauczysz sie w pracy i czytajac dokumentacje. Watpie, zeby byly dedykowane kursy dla Twojej specjalnosci. To juz lepiej jakies prywatne lekcje ukierunkowane na to.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kubusandpuchate

Post #9 Ocena: 0

2016-09-02 22:16:57 (9 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

Potwierdzam, jezyka najlepiej sie nauczysz w pracy. A co do kursow to cie pracodawca wysle jak uzna ze ci to sie przyda/jest potrzebne.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-09-02 22:31:56 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,