MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd, tylko dokąd?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2016-03-29 18:21:49 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Polowa na miesiac wynajmu pokoju plus kaucja, dojazdy, telefony, zycie 2 osob, to wymieniona kwota nie starczy na dlugo.
A z podejsciem, ze potrzebujecie opiekuna do zalatwienia formalnosci i odnalezienia sie w nowym miejscu, to nawet nie miesiac.
Poczatki zawsze sa kosztowne.
Ograniczanie sie do polskich posrednikow, linkow z ogloszeniami, swiadczy o braku znajomosci jezyka, nawet pisanego, gdzie mozna posluzyc sie slownikiem/translatorem.
Niemoznosc znalezienia ogloszen o pokojach do wynajecia jest...zaskakujaca.
Nawet znalezienie pracy nie gwarantuje sukcesu, skoro tylko jedna osoba bedzie zarabiac, a druga - leczyc sie.
Mozna zdobyc prace na dzien, dwa, pare godzin tygodniowo.
Naprawde nie da sie przeczytac chocby tematow w 'Jade do UK' i realnie ocenic szanse?

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 29-03-2016 18:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Laura88

Post #2 Ocena: 0

2016-03-29 18:26:40 (9 lat temu)

Laura88

Kobieta

Z nami od: 28-03-2016

Karjo, czepiasz się... Ogłoszenie które podesłał mi Chris pojawiło się dziś rano. Wczoraj jak przeglądałam DOKŁADNIE TĄ STRONĘ to go nie było i były same jedynki... Więc nie mów mi, że nie umiem przeglądać stron...
Z tego co widziałam, to część ogłoszeń jest że tydzień depozytu + oczywiście pierwszy tydzień z góry co w przypadku tamtego ogłoszenia daje nam na wejście 200funtów za mieszkanie. Nawet licząc już całość to za miesiąc+depozyt tygodniowy zapłacę 500 funtów. WIęc nadal zostaje nam 900 w kieszeni. A przecież np po tych dwóch tygodniach jak się uda będzie już wypłata.
Wiem że to optymistyczny scenariusz oczywiście :)
Chris, nie możemy nic zostawić w Polsce, nie mamy tu swojego mieszkania, wynajmujemy. Więc bierzemy tylko ciuchy i jakieś podstawowe rzeczy, reszta pójdzie do kogoś znajomego lub na śmietnik. Głównie to bierzemy laptop, ciuchy i tyle :)

Agent, mój przyszły mąż to głównie jakiś magazyn, produkcja. To na początek, pózniej może zrobi kurs na miejscu na wózki widłowe, pewnie kartę CSCS też żeby mieć ciut lepszą perspektywę. To taki wstępny plan oczywiście.
Karjo, przejrzałam niemal większość z bardziej aktualnych tematów. Myślę że 6 stron wstecz i przejrzany każdy temat o miejscach itp chyba wystarczy. Nie wiem czy da mi coś czytanie postów z 2012 i niższych roczników...Z informacji jakie ja zaczerpnęłam to 1000 funtów na początek to suma która powinna na miesiąc starczyć. Licząc że pracę znajdzie względnie szybko.
Nie chcę się wgłębiać dokładnie w moją sytuację. Leczenia jako takiego nie potrzebuję na miejscu, ale do pracy na ten moment się nie nadaję, a już na pewno nie praca fizyczna. A z moim średnim angielskim jak na razie to na nic innego nie mogę liczyć.

[ Ostatnio edytowany przez: Laura88 29-03-2016 18:31 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2016-03-29 18:33:15 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie czepiam sie, wnioskuje z tego, co napisalas do tej pory. Tylko, jak znajdujesz JEDNA strone z wynajmem, JEDNA tania linie lotnicza, JEDNE forum, wszystko tylko po polsku, no coz...
I zalozenie, ze wyplata bedzie po 2 tygodniach, jest zabawne. Byloby prawdziwe, gdyby wszystko bylo dograne, kontrakt czekal i od pierwszego dnia start w pracy. No i praca w pelnym wymiarze czasu.

Do góry stronyOffline

Laura88

Post #4 Ocena: 0

2016-03-29 18:38:15 (9 lat temu)

Laura88

Kobieta

Zasugerowałam się WizzAir bo ponoć najtańszy... Dlatego na nich się na początku skupiłam. Strony przejrzałam niemal wszystkie jakie się pokazały po wpisaniu pokój w coventry, prześledziłam ogłoszenia na grupie FB polaków tam. Po prostu na początku będzie łatwiej znalezc coś od jakiegoś polaka, dlatego szukam na razie w ten sposób.
Zakładając że uda się z tygodniowym depozytem to wciąż zostaje nam ok. 900 funtów w kieszeni. Tyle to chyba na ponad miesiąc życia powinno wystarczyć mam nadzieję.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2016-03-29 18:51:03 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja bym sie jednak dalej upieral na wyjazd w pojedynke jezeli nie mozesz pracowac nie masz rodzicow dziadkow u ktorych moglabys przekimac miesiac?
bedziecie uwiazani do jednego miejsca a facet jadac sam bedzie mobilny moglby nawet poki co jechac na polskich blachach pozniej odsprzedac auto lub na zlom jak stary rumpel
gdybym to ja bym byl na waszym miejscu to nie wybieralbym konkretnego miasta tylko miejsca w ktorym jest praca na ta chwile pod warunkiem ze nie macie zadnej rodziny znajomych nocleg w jakims hostelu hotelu za 15 f za dobe mozna znalezc juz BB poumawiac na caly tydziec kilka spotkac z ogloszen takie jak to z 29.03.2016
poszukuja 360 osob widac ze pewnie nowy magazyn i sporo prostych prac a stawka wcale nie taka zla jak na dzien dobry i na f.t. wiec dzwoncie najlepiej juz jutro;)

https://jobsearch.direct.gov.uk/GetJob.aspx?JobID=26362388&JobTitle=360+Warehouse+Operative&rad=20&rad_units=miles&pp=25&sort=rv.dt.di&vw=b&re=3&setype=2&tjt=warehouse+operative&where=uk&pg=2&avsdm=2016-03-29T08%3a57%3a00-05%3a00

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-03-2016 18:57 ]

Do góry stronyOffline

Laura88

Post #6 Ocena: 0

2016-03-29 18:59:15 (9 lat temu)

Laura88

Kobieta

O jakim ogłoszeniu mówisz? W Coventry?
Nam jest obojętne to gdzie pojedziemy... Choć raczej odpadają okolice Bradford. Może i jestem uprzedzona, ale tam na pewno nie chcę mieszkać. Nie da rady niestety, nie mam u kogo się tu zatrzymać. Ze mną też przecież może się np przeprowadzić czy cokolwiek. Auto z czasem na pewno tam kupimy... Ale na to potrzebna już praca :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2016-03-29 19:16:30 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Laura88

Post #8 Ocena: 0

2016-03-29 19:18:33 (9 lat temu)

Laura88

Kobieta

Dlatego napisałam ponoć :D Moja siostra z nimi lata do Niemiec i mówiła że najtaniej, ale może dużo wcześniej rezerwowała, nie wiem nie dopytywałam aż tak.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2016-03-29 19:19:11 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jak juz wynajmiecie pokoj to doopa zimna nikt wam nie odda kasy jak sie rozmyslicie po 3 dniach jesli twoj facet bylby tu mobilny na miejscu to kwestia tygodnia jak na pewno znalazlby prace wiec mozna oplacic nawet pokoj hotelowy jadac w ciemno chcialbym wiedziec ze moge z coventy wujechac do leicester na drugi dzien jesli zajdzie taka potrzeba z tymi depozytami za pokoj to tez roznie w leicester np 2 tygodniowy to max dwa razy placilem tylko za tydzien ekstra a obecny pokoj na ktorymmieszkam juz dwa lata i jest super klimat byl oplacony na zasadzie za tydzien do przodu i nic wiecej ale to wyjatkowa sytuacja bo babka ktora mi go wynajela robila to pierwszy raz moim zdaniem byla zbyt ufna ale nie narzekalem :)

Do góry stronyOffline

Laura88

Post #10 Ocena: 0

2016-03-29 19:30:25 (9 lat temu)

Laura88

Kobieta

Rozmyślamy jeszcze nad autem, tylko czy staruszek dojedzie :)

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,