Jak wspominal Dwunasty, tylko pokoj, latwiej i taniej wynajac.
Za to 'fajniej' bedzie odplatnie, stac Was na tlumacza i prowadzacza za reke, czy potraficie z netem i mapa, wiadomosciami podanymi na tacy na forum poukladac kolejnosc dzialan, z szukaniem pracy wlacznie?
Wspolny wyjazd ma sens tylko wtedy, gdy obydwie osoby szukaja pracy. Leczenie w Uk moze byc odplatne, jesli NHS uzna za turystyke zdrowotna.
Nikt nie bedzie w UK sciagal ludzi bez znajomosci jezyka i kwalifikacji zza granicy.
macie plan B, gdyby sie nie udalo znalezc pracy, finanse sie skonczyly?
Do przemyslenia:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/6/58396/Prosba-o-pomoc-OXFORD
Przepraszam, ja od początku mam na myśli pokój, nie mieszkanie Bardziej myślałam o osobie której np dam stówkę i podejdzie z nami wyrobić NIN i konto. Tak dla przykładu oczywiście.
Dzwoniłam do Transline Group, dziwny facet ze mną rozmawiał, NINu nie trzeba żeby u nich pracować, dają tylko namiar na jakąś agencję i tyle..
Hmm drogi wynajem? Ja z tego co znalazłam to podobno właśnie Coventry jest względnie tanie...
Przejrzałam FB, jakieś polskie grupy itp i żadnego ogłoszenia.
I jak wrazenia po rozmowie po angielsku (bo do angielskiej agencji dzwonilas, jak mniemam)?
Coventry jest dosc tanie, niezbyt urokliwe, robociarskie miasto, za to pracy powinno troche byc.
Pierwsze z brzegu po wpisaniu w google "pokój w Coventry"
witam, mamy do wynajecia pokoj dla pary w spokojnej dzielnicy blisko polski sklep, do miasta 15min spacerkiem. ineternet polska telewizja i rachunki wliczone w cene. cena za pokoj to 100funtow. wiecej informacji pod numer 07XXXXXXXX
100F za pomoc w założeniu konta i wyrobieniu NIN? Rozrzutna jesteś. Bez problemu sami to załatwicie, ale jeśli już koniecznie chcecie płacić to nie więcej jak 20f.
No kurde, do 5 rano przeglądałam strony... I nie widziałam tego No juz widzę, ogłoszenie dodane dzisiaj. Dziękuję To jeszcze tylko trzeba się rozejrzeć za pracą, lotniskiem i lecimy :D
2016-03-29 14:24:12, Dwunasty napisał(a): Szukaj pokoju a nie mieszkania. Fakt, w Coventry drogi wynajem ale pokoi trochę jest. Google, facebook i znajdziesz.
Co jest w Coventry takiego szczególnie drogiego? Mieszkam tu od września 2007 i nic takiego nie zauważyłem w porównaniu z okolicznymi miejscowościami. Leicester może być minimalnie tańsze, ale to Trzeci Świat, a poza tym nic tam się bez specyficznego zawodu nie znajdzie poza minimalną stawkę.
Bradford? Buhaha. Byłem tam 2 razy w celu kupna 2 samochodów. Tak bez powodu to raczej jedno z ostatnich miejsc, do których miałbym ochotę się wybrać w the UK.
Dzielnic typu Hillfields i Foleshill proszę raczej unikać
Opinia moderatora: Link usunięto. Prześlij zainteresowanej na pw.(11+1)
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
Chris właśnie na Twój odzew liczyłam, bo trochę dzięki Twoim postom padł wybór na Coventry Orientujesz się jak najtaniej tam dojechać/dolecieć? A jakie polecasz na początek bez auta?
2016-03-29 17:17:41, Laura88 napisał(a): Chris właśnie na Twój odzew liczyłam, bo trochę dzięki Twoim postom padł wybór na Coventry Orientujesz się jak najtaniej tam dojechać/dolecieć?
Dolecieć? Pewnie, że wiem, ale zależy skąd. Najbliższe lotnisko w okolicy to Birmingham International (BHX, jakieś 13 mil od centrum Coventry). Co chwila jedzie tam autobus linii 900, zajmuje mu to 30 min. Cena biletu to jakoś 3.20 funta. Podobnie pociąg, tylko, że dojedzie w poniżej 15 min. Trochę dalsze jest lotnisko East Midlands (EMA). Też da się tam dojechać autobusem, tylko, że to już autobus innej klasy niż podmiejski. Będzie to kosztowało kilkanaście funtów, a odległość to tak na oko 45 mil.
Tu masz miSZCZowską stronę skąd i dokąd można latać z/do BHX (zielone kropki to loty bez przesiadek). Możesz sobie zmienić na East Midlands:
/fqwn9l6MTFqFPLF1/8ilVE0fESuLlDT8coKepLQog" target="_blank">http://www.skyscanner.net/inspire/map?utm_source=commission%20junction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=uk-travel-7657374-11839040&_tck/fqwn9l6MTFqFPLF1/8ilVE0fESuLlDT8coKepLQog
Jakie polecam dzielnice bez auta. Na to trudno odpowiedzieć, bo zależy, gdzie byście znaleźli pracę.