MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szkoła w Anglii 17 lat

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Keraj12

Post #1 Ocena: 0

2016-02-19 15:06:30 (9 lat temu)

Keraj12

Mężczyzna

Z nami od: 19-02-2016

Mam 17 lat. Urodziny mam 20 września. Chodzę do 2 klasy liceum (mat-fiz). Czy po skończeniu tej klasy opłaca mi się wyjechać uczyć w Anglii, ponieważ mam taką możliwość. Do jakiej szkoły bym chodził?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AndrzejW

Post #2 Ocena: 0

2016-02-19 15:13:39 (9 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Najprawdopodobniej - do żadnej. Powyżej 16 lat możesz, ale nie musisz kontynuować naukę.

Na tym etapie musisz patrzeć na studia dla dorosłych.
Będziesz musiał rozpocząć od College - BTEC level - taka "średnia z nauką zawodu".
Jak się dobrze zaprezentujesz to może potem trafisz na Fundation level - roczne przed-studia podbijające Ci ogólne wyniki.
Po tym możesz celować w jakieś studia.

Ogólnie byłoby lepiej dokończyć liceum w Polsce.

[ Ostatnio edytowany przez: AndrzejW 19-02-2016 15:14 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2016-02-19 15:18:53 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nauka jest oficjalnie obowiazkowa do 18 r.z.
Znajac jednak realia, bedzie to kurs jezykowy.
Ewentualnie, jesli znasz jezyk, to kurs zawodowy w College, praca laczona z nauka (apprenticeship).

Nie za bardzo ma sens wyjazd tuz przed matura, warto zdac i wtedy startowac w UK na studia (o ile finanse na to pozwola).

Do góry stronyOnline

Keraj12

Post #4 Ocena: 0

2016-02-19 15:21:24 (9 lat temu)

Keraj12

Mężczyzna

Czyli, musiałbym tutaj od nowa zacząć szkołę średnią? Potem dodatkowy rok i dopiero studia?
Ile by trwało to BTEC level?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2016-02-19 15:31:40 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nie majac zdanych egzaminow, trzeba je zdac w UK.
Mozesz napisac do paru szkol zapytania o opcje eksternistycznych egzaminow, jesli uwazasz, ze zdasz.
Warto przejrzec wymagania uczelni w konkretnym kierunku, by wiedziec, co zdawac.
Zakladam, ze jezyk biegly w praktyce, nie tylko 'szkolny'.
Stawki za egzaminy i studia tez warto znac.

Do góry stronyOnline

Keraj12

Post #6 Ocena: 0

2016-02-19 16:03:31 (9 lat temu)

Keraj12

Mężczyzna

Jeżeli mój angielski jest na poziomie podstawowym. Zacząłbym się go teraz uczyć na poważnie. To ile lat by trwała moja nauka w Anglii do momentu, aż rozpocznę studia?

Do góry stronyOffline

greta

Post #7 Ocena: 0

2016-02-19 16:16:41 (9 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

moja corka ma 18 lat (98 rocznik)
studia zaczyna w wrzesniu tego roku wiec moim zdaniem to nie ejst najlepszy czas na wyjazd dla ciebie szczegolnie jesli twoj angielski jest slaby,byloby ci trudno dostac sie na studia jesli nie mowilbys na odpowiednim poziomie

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #8 Ocena: 0

2016-02-19 19:58:32 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2016-02-19 16:03:31, Keraj12 napisał(a):
Jeżeli mój angielski jest na poziomie podstawowym. Zacząłbym się go teraz uczyć na poważnie. To ile lat by trwała moja nauka w Anglii do momentu, aż rozpocznę studia?

W zależności od tego jak jesteś bystry to od 1 do 10 lat - ten rok przy założeniu że jesteś geniuszem. Przecież na studiach musisz umieć pisać długie eseje na zadany temat, rozumieć angielski na poziomie akademickim, brac udział w dyskusjach z innymi na abstrakcyjnym poziomie, już nie mówię o tym, że musisz rozumieć polecenie na egzaminach w trakcie studiów.. Porywanie się na studia bez płynnego angielskiego to głupota.

Do góry stronyOffline

o0o0o0o

Post #9 Ocena: 0

2016-02-19 21:07:45 (9 lat temu)

o0o0o0o

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Podstawowe pytanie to czy wiesz co i jak chcesz robić w życiu? Co Cie interesuje i gdzie chcesz być za kilka lat?

Jeżeli poważnie myślisz o własnym rozwoju, to bez opanowanego angielskiego masz nikłe szanse na sukces. Nauka podstaw angielskiego zajmie Ci dobre dwa trzy lata, na tyle, żeby umieć się gramatycznie wypowiedzieć. Osłuchanie i płynne mówienie to kolejne kilka lat. Sam ucze się już jakieś 20 i często nie jestem w stanie się wypowiedzieć jak wykształcony native, który przeszedł edukacje w tym języku bo po prostu brakuje mi zwrotów. Nie wierz geniuszom co to "nauczyli" się angielskiego na miejscu od tak, nie, nie nauczyli się i po angielsku to najczęściej brzmi jak nasze "kali jeść kali pić".

Tak więc, jak chcesz kiedyś robić coś ambitnego i myślisz o dalszej nauce, ucz się w Polsce, będzie Ci łatwiej i taniej, a przede wszystkim masz większe szanse powodzenia. Będziesz miał czas na opanowanie języka i do UK czy innego anglojęzycznego kraju pojedziesz mając cokolwiek do zaoferowania. Jeżeli nie, to wybór należy i tak do Ciebie, ale będziesz na gorszej pozycji niż przeciętny brytyjczyk - bez języka, bez wiedzy, bez szans.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AgentOrange

Post #10 Ocena: 0

2016-02-19 21:43:39 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Tak więc, jak chcesz kiedyś robić coś ambitnego i myślisz o dalszej nauce, ucz się w Polsce, będzie Ci łatwiej i taniej, a przede wszystkim masz większe szanse powodzenia. Będziesz miał czas na opanowanie języka i do UK czy innego anglojęzycznego kraju pojedziesz mając cokolwiek do zaoferowania. Jeżeli nie, to wybór należy i tak do Ciebie, ale będziesz na gorszej pozycji niż przeciętny brytyjczyk - bez języka, bez wiedzy, bez szans.

Też tak uważam. Jako inżynier po polskiej uczelni z językiem będziesz wart więcej jak niedorobiony pół-licealista dukający jak wieśniak z afrykańskiego buszu.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,