MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Peterborough...

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Magdapeterb

Post #1 Ocena: 0

2015-10-21 14:41:09 (10 lat temu)

Magdapeterb

Kobieta

Z nami od: 19-10-2015

Witam Wszystkich,

Za 2 max 3 miesiące przeprowadzamy się wraz z męzem i malutkim dzieckiem do Peterborough. NIe mamy żadnej historii w Anglii. Może ktoś mieszka w tym miasteczku, proszę mi powiedzieć czy odnośnie znalezienia pracy będzie ciężko, mam tu na myśli prace w kuchni jak również Makijaż Permanentny - możliwa współpraca z salonami bądź samozatrudnienie się. Na dzień dzisiejszy mamy gddzie się zatrzymac na jakiś miesiąc by znaleźć prace jak również mieszkanie/domek.

Bardzo proszę o informacje, jeżeli się uda to nieuszczypliwe ;)
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuczek2246

Post #2 Ocena: 0

2015-10-21 16:48:00 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Ja mieszkam z pół godziny od tego miasta. Dwa lata temu byłem tam kupić samochód.
Wjeżdzając do miasta widziałem same kobiety w burkach i facetów muzułmanów.Byłem tam pierwszy i ostatni raz.Może przypadkiem wjechałem do takiej dzielnicy ,ale nie chciałbym mieszkać blisko nich.
Powodzenia pani MAgdaleno:)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2015-10-21 17:20:54 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Mozna przegladnac ogloszenia i aplikowac juz teraz, zamiast zostawiac sprawe do czasu przyjazdu. Adres juz macie, bo piszesz ze miejsce do mieszkania macie zapewnione na poczatek.

eterborough" target="_blank">http://www.indeed.co.uk/jobs?q=chef&l=Peterborough

http://www.indeed.co.uk/Beauty-Therapist-jobs-in-Peterborough

http://www.jobmanji.co.uk/beauty/job-vacancies-in/peterborough

Wiele pomocnych onformacji znajdziesz w dziale Jade do UK
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-10-21 18:24:40 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2015-10-25 14:23:21 (10 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja mieszkam niedaleko. W restauracjach w P'boro czesto jadamy.

Pelno obcokrajowcow pracuje w gastronomii z tego co widze, pewnie znalezc prace dla kogos z tej branzy nie bedzie trudno.

Kosmetyczek, salonow tez tu troche jest. Moge ci podac na pw namiary do miejsc gdzie bywam. W jednym wlascicielka chyba jest Polka.To moze sie tam skontaktujesz przez fb i wypytasz co i jak.

Pokoje/ mieszkania- nie ma z tym problemow raczej w P'boro. Trzeba byc na miejscu i dokladnie sprawdzic, bo nie zawsze to jako taki standard, no i okolica. Ale w to pewnie rodzina/ znajomi czy kogo tam masz, cie wprowadza.

Byc moze sa tu jakies dzielnice azjatyckie, jak z opisu kogos wyzej, ale ja tu niedaleko mieszkajac od 3 lat, bedac na miescie (w centrum) widuje caly wachlarz wschodnio-eurpejski raczej niz Azjatow.

Na taksowkach czesto jezdza Pakistanczycy, ale ubieraja sie po europejsku, tak wiec nie podkreslaja jakos specjalnie przynaleznosci do innej kultury.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 25-10-2015 14:29 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Grzeslaw_mks

Post #6 Ocena: 0

2015-10-25 15:34:37 (10 lat temu)

Grzeslaw_mks

Mężczyzna

Z nami od: 13-04-2014

Cytat:

2015-10-21 14:41:09, Magdapeterb napisał(a):
Witam Wszystkich,

Za 2 max 3 miesiące przeprowadzamy się wraz z męzem i malutkim dzieckiem do Peterborough. NIe mamy żadnej historii w Anglii. Może ktoś mieszka w tym miasteczku, proszę mi powiedzieć czy odnośnie znalezienia pracy będzie ciężko, mam tu na myśli prace w kuchni jak również Makijaż Permanentny - możliwa współpraca z salonami bądź samozatrudnienie się. Na dzień dzisiejszy mamy gddzie się zatrzymac na jakiś miesiąc by znaleźć prace jak również mieszkanie/domek.

Bardzo proszę o informacje, jeżeli się uda to nieuszczypliwe ;)
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam :)

Peterborough jest specyficzne. Są dobre miejsca, jak okolice Ferry Meadows, Longthorpe, Hampton. Są też fatalne. Należy unikać Lincoln Road i bezpośrednich okolic, najlepiej tam w ogóle się nie pokazywać, szczególnie po zmroku. To właśnie tam jest zagłębie muzułmanów i cyganów. Nieciekawie wydaje się też na Dogsthorpe.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale w P'boro mieszka około 20 tys Polaków. Do tylko jednej z przychodni ponoć jest zapisanych 8 tys. Bardzo dużo Litwinów. Słowem, w tym mieście jest mieszanina angielsko-pakistańsko-cygańsko-wschodnio-europejska. Nie każdemu to może odpowiadać. Znam ludzi, którym trzebaby dopłacić żeby tu zamieszkali :), ale znam też zadowolonych.

Jest dużo restauracji, pubów, czy kebabów. Z dużych pracodawców to chyba Ikea i Amazon, a odzieżówki jak Debenhams mają tu spore magazyny. Mnóstwo ludzi jeździ z agencji na kwiatki, sałatki itd. Praca w tym mieście to raczej nie jest problem.

[ Ostatnio edytowany przez: Grzeslaw_mks 25-10-2015 15:35 ]

Do góry stronyOffline

Magdapeterb

Post #7 Ocena: 0

2015-11-28 18:35:22 (9 lat temu)

Magdapeterb

Kobieta

Z nami od: 19-10-2015

Witam i dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie tematem...

Magda Latifa jestem Lingeristka, kosmetologiem jak również zajmuję się niektórymi zabiegami medycyny estetycznej, kilka lat współpracy z Dr. którzy wykonywali w moim salonie medycynę estetyczną jak również mnie szkolili. Posiadam Certyfikaty itp.

Galadriel, poproszę o informację odnośnie tej Pani Polki. Chętnie się z nią skontaktuję za pośrednictwem fb.

Grzesław, a powiedz mi proszę dlaczego trzeba aż im dopłacać by tam zamieszkali? Jakie mają "minusy" zamieszkania tam? Wszelkie informację są bardzo cenne dla mnie..

Xxx

Jeszcze raz dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Agnieszka Magdalena ;)

Uwaga moderatora: Reklama w innym dziale

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2015-11-28 22:15:38 (9 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Wszelkie informację są bardzo cenne dla mnie..

Ja mialam takie ambiwalentne odczucia po obejrzeniu kiedys programu "The Poles are coming". Program powstal w P'boro.

No i to miasto wydawalo mi sie taka wstretna robotniczym zaglebiem dla nieudacznikow i elementu. Polacy i inna wschodnia Europa tu sie osiedlajaca wydawala mi sie odrazajacym motlochem, takie totalne niziny intelektualno- emocjonalne. Slamsy, kryminal i ogolnie podklasa spoleczna. Nie bylam zachwycona, jak sie dowiedzialam, ze sie tu w okolice przenosimy.

No, ale okazalo sie, ze jest ok. Niewielu spotkalam tu Polakow, ale ci ktorych poznalam okazali sie nie az tacy straszni:-8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Joasia0507

Post #9 Ocena: 0

2016-01-12 14:40:48 (9 lat temu)

Joasia0507

Kobieta

Z nami od: 12-01-2016

Witajcie czy sa tu jakies mamusie z dziecmi mieszkajace w peterborough?

Do góry stronyOffline

rafaello-33

Post #10 Ocena: 0

2016-01-19 13:44:10 (9 lat temu)

rafaello-33

Mężczyzna

Z nami od: 19-07-2013

Mama z 4 letnim synkiem,mieszkamy na Ortonie ,Ty?
Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,