Str 5 z 5 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2015-08-18 23:16:24 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Myślę że to plotka. Bo o wiele łatwiej ustalić czy ktoś pracuje, pobiera zasiłki itp. po numerze NIN aniżeli bez niego
![]() |
Anthrax | Post #2 Ocena: 0 2015-08-19 06:59:30 (10 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
IMHO ten watek to kolejna sciema.
Samotny starszy rodzic 2ga dzieci ktorych jie mozna zostawic samych i chec wyjazdu bo rodzic sie chce zawodowo rozwijac. Jak dzieci sa male to sa priorytetem, a kariera zagraniczna poczeka. A jak sa nastoletnie to 70-cio latek je spokojnie ogarnie. Poza tym trzeba myslec o gimnazjum/maturze.... Nie wierze tez ze ktos bedzie mieszkac w hotelu. A stolowac to sie bedzie w restauracjach? Bzdury. -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|
AgentOrange | Post #3 Ocena: 0 2015-08-19 09:40:20 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Nie wierze tez ze ktos bedzie mieszkac w hotelu. A stolowac to sie bedzie w restauracjach? Bzdury. Owszem, wszystko wygląda na nieprzemyślany plan. Krótko żyję ale widziałem głupsze akcje - robione całkiem na poważnie. Poza tym nasz przyszy emigrant nie zna realiów w UK - więc może mu się wydawać, że wszystko da się od ręki zrobić (jak mieszkanie). |
AlmostFamous | Post #4 Ocena: 0 2015-08-19 09:53:21 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
[LIST]
Cytat: 2015-08-18 22:33:20, AgentOrange napisał(a): Cytat: 2015-08-18 22:07:29, Dwunasty napisał(a): Punkt 3 i 4. Wystarczy dowód osobisty, oczywiście adres trzeba jakiś podać ale nie potrzeba jakiegoś potwierdzenia. Podobnie z listem od pracodawcy, nie ma takiego wymogu no i aby wyrobić NIN nie trzeba jeszcze pracować. Chyba zmienili politykę, ja musiałem przyjść z listem od pracodawcy (maj 2015) znajoma musiała opowiadać jak i gdzie szuka pracy, itp. W HSBC to tylko list i paszport. Nie zmienili polityki. Sam piszesz, ze znajoma musiała opowiadać jak nigdzie szuka pracy. A listu od pracodawcy nie miała. Ja tez nie miałem. I nie było żadnych przeszkód. Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|