2014-12-21 13:18:07, lukress napisał(a):
Mam licencjat z marketingu i zarządzania, lubię to, ale niestety nie miałam jeszcze przyjemności siedzenia za biurkiem w pracy

Więc albo nakłamiesz w CV, że pracowałaś w tym zawodzie w PL i jakaś firma da Ci fikcyjne referencje albo będzie ciężko.
Nie ukrywam, że jednym z moich celów jest rozpoczęcie studiów magisterskich w UK.
Może zastanów się nad innym sposobem zainwestowania £9000, bo tu nie ma znaczenia, czy masz studia brytyjskie czy polskie, ale czy masz doświadczenie zawodowe.
Niestety w Holandii musiałam niejednokrotnie usuwać moje wykształcenie z CV, gdyż niektóre holenderskie agencje nie chcą przyjmować ludzi z wyższym wykształceniem na stanowisko np. pickera na magazynie. Większość z rekruterów ma wykształcenie średnie.
To samo robił mój angielski kolega z pracy (Bachelor of Chemistry). Facet jest w wieku emerytalnym (w następnym roku latem przechodzi na emeryturę) i wciąż ma niezły "łeb". Wykonuje skomplikowane operacje matematyczne w pamięci i na wielu rzeczach się zna. Powiedział, że też często usuwał informację o swoim wykształceniu, bo by go do pracy nie przyjęli. Cóż, wg statystyk University College London (a to jeden z najlepszych uniwersytetów, więc badania naukowe muszą być na poziomie), 51% Brytyjczyków ma niskie wykształcenie. Pewnie po przyjeździe się zorientujesz, że wielu ludzi nie będzie potrafiło obliczyć działania "2 + 2 * 2", bo oni zwyczajnie nie wiedzą o istnieniu priorytetów w działaniach matematycznych.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 21-12-2014 14:35 ]