MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kierowca C+E

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Onieznajomy

Post #1 Ocena: 0

2014-08-18 20:41:45 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

Cytat:

Znam wielu "doswiadczonych" ze stazem za kolkiem nascie lat. Niestety rutyna i zbytnia pewnosc siebie doprowadza bardzo czesto do glupich pomylek. Wielu z weteranow posiada 6 a nawet z 9pkt na koncie i przynajmniej 2 stluczki w ciagu ostatniego roku.

Podczas gdy wiekszosc mlodych (1-2 lata po egzaminie) przychodzacych do naszej firmy i pracujacych ok roku nie ma ani stluczek ani punktow. Po prostu bardziej sie pilnuja :)

szkoda tylko ze ubezpieczyciele maja inne zdanie i kaza mlodym placic o wiele, wiele wiecej za polise

kiedys zeby dostac prawko na przyczepy, trzeba bylo jezdzic jakis czas jako pomocnik kierowcy i uczyc sie obslugi samochodu
a na jedynke to trzeba bylo byc naprawde dobrym kierowca

dzis wystarczy zrobic kursy i juz mozna wsiadac i rozpedzac kilkadziesiat ton na kolach
jaeszcze dochodzi tachograf i czas pracy, drakonskie kary za wszelkie nawet drobe przekroczenia

kraje rozwijajace przegonia nas na kazdym polu a my ugrzezniemy w przepisach

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

radzik77

Post #2 Ocena: 0

2014-08-18 21:03:26 (11 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

szkoda tylko ze ubezpieczyciele maja inne zdanie i kaza mlodym placic o wiele, wiele wiecej za polise

Szczerze mowiac mialem na mysli kierowcow ciezarowek, ktorzy juz maja troche wiecej obycia na drodze niz totalnie swiezy kierowca.

Ubezpieczenie floty troche inaczej wyglada.
W przypadku firmy gdzie pracuje, nie ma znaczenia z jakim stazem kierowcow zatrudniamy oraz w jakim sa wieku. Nie mamy obowiazku zglaszania danych kazdego kierowcy.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 18-08-2014 21:06 ]

Do góry stronyOffline

Onieznajomy

Post #3 Ocena: 0

2014-08-18 21:13:44 (11 lat temu)

Onieznajomy

Mężczyzna

Z nami od: 02-09-2011

jezeli chodzi o kierowcow ciezarowek, to zgodze sie ze mlodzi ludzie, ktorzy zaczynali jezdzic w UK sa w lepszej sytuacji bo musza sie tylko nauczys tutejszych przepisow i zwyczajow na drodze
ci starsi, ktorzy sporo jezdzili w kraju, najpierw musze sie pozbyc tych nawykow
jestem tu osiem lat i jak sie z kims mocno zagadam to odruchowoprubuje wsiasc od lewej strony, otwieram dzwi, zamykam i ide na druga strone

zadne kursy nie pomoga, potrzebny jest czas

Do góry stronyOffline

shevet

Post #4 Ocena: +2

2014-08-31 17:58:35 (11 lat temu)

shevet

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2014

Panowie, a tak z ciekawosci, jak wyglada system pracy u Was w robocie? Codziennie jestescie w domu czy sa to raczej dluzsze wyjazdy? Sam planuje emigracje na wyspy, jestem w trakcie robienia kategorii C + kwalifikacje. Waham sie czy robic jeszcze kategorie E, bo obawiam sie tak od razu wskoczyc na naczepe no i szczerze to wizja tygodniowych, czy nawet dluzszych wyjazdow niebardzo mi sie widzi. Z drugiej strony, jezeli na C+E bedzie latwiej znalezc robote niz na C, to moze trzeba to jeszcze przemyslec? Rozwiejecie moje watpliwosci?:>

pozdro;)

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #5 Ocena: 0

2014-09-01 12:22:31 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Nie wiem jak u innych, ale w mojej firmie jak poszedlem na rozmowe pierwsza rzecza jaka chcial menager bylo moje prawo jazdy. Sprawdzil date zdania na kat E. Nie mialem doswiadczenia w UK, ale doswiadczenie z Europy u mnie w firmie wystarczylo. Powiedzial mi, ze minimalny okres posiadania kat E wynosi 2 lata. Jesli mniej to nie przyjmuja...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

espe-7

Post #6 Ocena: 0

2014-09-01 14:06:54 (11 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Cytat:

2014-08-31 17:58:35, shevet napisał(a):
Panowie, a tak z ciekawosci, jak wyglada system pracy u Was w robocie? Codziennie jestescie w domu czy sa to raczej dluzsze wyjazdy? Sam planuje emigracje na wyspy, jestem w trakcie robienia kategorii C + kwalifikacje. Waham sie czy robic jeszcze kategorie E, bo obawiam sie tak od razu wskoczyc na naczepe no i szczerze to wizja tygodniowych, czy nawet dluzszych wyjazdow niebardzo mi sie widzi. Z drugiej strony, jezeli na C+E bedzie latwiej znalezc robote niz na C, to moze trzeba to jeszcze przemyslec? Rozwiejecie moje watpliwosci?:>

pozdro;)

Jesli sie wciaz zastanawiasz, to sie nie zastanawiaj tylko rob C+E. Nie oznacza to wcale, ze bedziesz robil tylko dlugie wyjazdy. Zwiekszysz sobie za to szanse na zatrudnienie I bedziesz mial wiekszy wybor pracy, bo logicznie myslac, jesli bardziej bedzie Ci pasowala praca na Class 2, nikt Cie nie zmusi do Class 1, jesli Ty sam nie bedziesz tego chcial.
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Nathan2000

Post #7 Ocena: 0

2016-03-07 08:37:17 (9 lat temu)

Nathan2000

Mężczyzna

Z nami od: 07-03-2016

Witam serdecznie, mialbym do Ciebie kilka pytan na priv. Jesli oczywiscie nie nedziesz mial nic przeciwko, Pozdrawiam Dariusz

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,