MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowy w UK, początek - rady, sugestie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Alibaba123

Post #1 Ocena: 0

2014-05-19 11:10:10 (11 lat temu)

Alibaba123

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2014

Witam, na starcie chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum, mam 20 lat, pod koniec czerwca lecę do Warrington do pracy na wakacje, znajoma "nagrała" mi pracę na taśmie i po wakacjach wracam aby skończyć szkołę. Po skończeniu szkoły planuję wyjechać na dłużej, osiedlić się, zabezpieczyć i podjąć tam studia, ale nie o tym. Chciałbym, abyście doradzili mi w jakim kierunku dążyć. Wymyśliłem sobie, ze po powrocie z wakacji zrobię kurs spawacza mig/mag zeby w przyszłości poszukać tam pracy na start w tym kierunku, mam również uprawnienia do kierowania wózkami "widłowymi" (również w j. angielskim). Myślicie, że to dobry krok? Może mógłbym liczyć na jakieś rady na start związane z wyjazdem i krokami jakie polecilibyście podjąć? Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Cherry_Bomber

Post #2 Ocena: 0

2014-05-19 11:53:16 (11 lat temu)

Cherry_Bomber

Mężczyzna

Z nami od: 18-11-2013

Pomyśl co mógłbyś robić na końcu swojej kariery, jako 60-latek. I dąż do tego.

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #3 Ocena: 0

2014-05-19 12:31:28 (11 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Pierwsza rada ,przejrzyj forum, jest ze sto

tematow ktore odpowiedza Ci na wiekszosc pytan....
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Alibaba123

Post #4 Ocena: 0

2014-05-19 14:06:25 (11 lat temu)

Alibaba123

Mężczyzna

@Cherry_Bomber - planuję studia w kierunku technicznym, w przyszłym roku kończę technikum o profilu odlewnictwo/metalurgia i planuję iść w tym kierunku dalej, bądź (zależnie od sytuacji na rynku w danym momencie)coś w stronę budowa maszyn lub branża stoczniowa - nie ustaliłem jeszcze nic na sztywno, gdyż jak wiadomo wiele może się zmienić.

@keramczak - Nie znalazłem nic odpowiadającego moim pytaniom, liczyłem, że odniesiecie się bezpośrednio do mojej sytuacji i coś podpowiecie.

Wiem, że w pracy spawacza pracodawca ceni najbardziej doświadczenie, ale jednak te doświadczenie trzeba jakoś zdobyć, wiem, ze nie dostanę na start pracy jako wysoce odpowiedzialny spawacz części konstrukcyjnych bądź np kadłubów statków w stoczni, ale spawalnictwo nie ogarnicza się przecież tylko do tego. Zastanawiam się czy mój tok myślenia jest dobry na warunki UK, jednak jestem tu i widzę tutejsze realia, w UK nigdy nie byłem i liczyłem, że otworzycie mi chodź trochę oczy. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2014-05-19 14:12:42 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

hmm, a czemu znajomej sie nie dopytasz, ona orientuje sie 'na miejscu'...

jestes dopiero w technikum i oczekujesz, ze ktos Ci powie: olej to, idz na IT, bo wiecej zarobisz??? :-]
sam musisz wiedziec w czym bedziesz dobry, a wtedy i robota sie znajdzie czu w Uk, czy w Polsce...

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2014-05-19 14:20:05 (11 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Robienie kursu na wózki widłowe w Polsce nic tu nie da. Oni po prostu nie uznają niebrytyjskich papierów. Szkoda więc czasu i pieniędzy.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Alibaba123

Post #7 Ocena: 0

2014-05-19 14:26:28 (11 lat temu)

Alibaba123

Mężczyzna

@clockwork_orang - znajoma jest tam pół roku, poza tym nie orientuje się w sprawach o które pytam. Ja nie pytam o to gdzie mam iść tylko czy chociażby spawacz mig/mag w UK bez doswiadczenia z polskim kursem ma tam prawo bytu czy jestem tak jak kolega @ChrisCov napisał z papierami na wózki (które mam już od pół roku) czyli tak naprawdę bez nich.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2014-05-19 20:07:54 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2014-05-19 14:06:25, Alibaba123 napisał(a):
- Nie znalazłem nic odpowiadającego moim pytaniom, liczyłem, że odniesiecie się bezpośrednio do mojej sytuacji i coś podpowiecie.

Twojego sobowtora nie bylo na forum, ale spawacz juz nie jeden...

spawacz

spawacz

spawacz

Ada

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2014-05-19 21:59:53 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cytat:

2014-05-19 14:20:05, ChrisCov napisał(a):
Robienie kursu na wózki widłowe w Polsce nic tu nie da. Oni po prostu nie uznają niebrytyjskich papierów. Szkoda więc czasu i pieniędzy.

To mój szwagier jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Przyjechał rok temu i z polskim kursem na wózki i dostał pracę od razu na kontrakt. Pracodawca szukał magazyniera z uprawnieniami na wózki widłowe. A kurs był zrobiony na tydzień przed wyjazdem do Anglii.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-05-19 22:23:34 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie