MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bournemouth...szukam opinii od osób, które tam mieszkają

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Viki00

Post #1 Ocena: 0

2014-02-27 20:55:01 (11 lat temu)

Viki00

Kobieta

Z nami od: 27-02-2014

Cytat:

2014-02-27 17:17:09, jotkadakotka napisał(a):
Tak jak napisala Nemesis, pierwsze mieszkanie, to student let. Drugie, no coz, jednemu taki standard wystarczy, drugiemu nie. Zreszta oba mieszkania sa na Boscombe.

Viki, jesli masz pokoj na start zapewnione, to sobie na razie mieszkaniem glowy nie zawracaj. Popatrzysz sobie jak juz tu bedziesz.

Przepraszam, jesli moge spytac, czy planujesz takie mieszkanko w pojedynke wynajac i utrzymac?

Tak, planuję i mam nadzieję, że dam radę z tego co juz się orientuję to na pewno mi nie zabraknie na przeżycie :-) będąc tam planuję zrobić kurs, po którym stawka za h jest wyższa. I generalnie to nie zakładam,że to będzie moja 1. i ostatnia praca, byc może jak już się tam zaklimatyzuję itd. znajdę coś bardziej dochodowego.
Wyjazd do UK traktuję jako zmianę miejsca zamieszkania, nie liczę ,że odłożę w przysłowiową skarpetkę i wrócę do PL. Nie wrócę, bo przykre to ale prawda jest taka,że lepiej w Polsce już nie będzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jotkadakotka

Post #2 Ocena: 0

2014-02-27 21:21:26 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Mi nie musisz sie tlumaczyc :-), ja tu mieszkam od 8 lat i do Polski na pewno nie wracam.

Szczerze ci zycze, zeby ci sie wszystko udalo i ulozylo! Ale bedac realistka, bedzie ci bardzo ciezko. I z wynajeciem mieszkanie, niestety tez mozesz miec problem, bo wiekszosc agencji stwierdzi, ze nie zarabiasz wystarczajaco (zakladam, ze na poczatek raczej nie bedziesz miec £1500-2000 na reke). Nawet jesli ty bedziesz wiedziec, ze cie na to stac.

Jesli masz jakies pytania, to wal :-]. Postaram sie pomoc.

Do góry stronyOffline

autor65

Post #3 Ocena: 0

2014-02-27 21:57:16 (11 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

..............
Wyjazd do UK traktuję jako zmianę miejsca zamieszkania, nie liczę ,że odłożę w przysłowiową skarpetkę i wrócę do PL. Nie wrócę, bo przykre to ale prawda jest taka,że lepiej w Polsce już nie będzie.

:-(
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Diabolique

Post #4 Ocena: 0

2014-02-28 20:53:51 (11 lat temu)

Diabolique

Kobieta

Z nami od: 19-09-2013

Cytat:
Tak dla Prowork i wiem,że czasu będzie trochę na wyszukanie ale chciałabym po max.2,3 m-cach coś wynająć, jakoś nie wyobrażam sobie siebie w jednym pokoju przez 6mcy

Prawdopodobnie wiec kontrakt na pokoj bedzie tak samo jak probna umowa o prace- pol roku.

Zarobki, z polskiego punktu widzenia, moga wydawac sie atrakcyjne (o ile to firma, o ktorej mysle) ale tak naprawde co do kosztow zycia, to przekonasz sie na miejscu. Dopiero wtedy mozesz myslec ile miesiecznie cie stac na wynajem (plus podatek, rachunki/ oplaty ) .

Inter arma enim silent leges.

Do góry stronyOffline

Viki00

Post #5 Ocena: 0

2014-03-01 11:37:16 (11 lat temu)

Viki00

Kobieta

Cytat:

Szczerze ci zycze, zeby ci sie wszystko udalo i ulozylo! Ale bedac realistka, bedzie ci bardzo ciezko. I z wynajeciem mieszkanie, niestety tez mozesz miec problem, bo wiekszosc agencji stwierdzi, ze nie zarabiasz wystarczajaco (zakladam, ze na poczatek raczej nie bedziesz miec £1500-2000 na reke). Nawet jesli ty bedziesz wiedziec, ze cie na to stac.

Jesli masz jakies pytania, to wal :-]. Postaram sie pomoc.

Dziękuję :) jestem optymistką i wiem, że nie będzie lekko ale jesli nie spróbuję to się nie przekonam. Co do pytan to na pewno będzie ich sporo:)jesteś tam kawał czasu więc jak na razie nikt inny nie da mi realnych odp. na pytania. *THUMBS UP* Pozdrawiam i dziękuję

Do góry stronyOffline

Viki00

Post #6 Ocena: 0

2014-03-01 11:38:42 (11 lat temu)

Viki00

Kobieta

Cytat:

Prawdopodobnie wiec kontrakt na pokoj bedzie tak samo jak probna umowa o prace- pol roku.

Zarobki, z polskiego punktu widzenia, moga wydawac sie atrakcyjne (o ile to firma, o ktorej mysle) ale tak naprawde co do kosztow zycia, to przekonasz sie na miejscu. Dopiero wtedy mozesz myslec ile miesiecznie cie stac na wynajem (plus podatek, rachunki/ oplaty ) .

To racja, dopiero tam będę wiedzieć czy mnie stać...Dziękuję za post:-] pozdrawiam

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #7 Ocena: 0

2014-03-01 12:02:37 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Jak bedziesz jeszcze o cos chciala zapytac, to ja tu czesto zagladam. :-)

Do góry stronyOffline

Ewela23

Post #8 Ocena: 0

2014-05-21 12:23:24 (11 lat temu)

Ewela23

Kobieta

Z nami od: 21-05-2014

Witam mam pytanie jak to jest z pracą w bornemouth w czasie wakacji?nie ukrywam że szukam pracy tylko na wakacje gdyż jestem studentką a nie chciałabym jechać "w ciemno" i nic nie znaleźć. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #9 Ocena: 0

2014-05-21 14:59:54 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Nie do konca rozumiem *DONT_KNOW*. Nawet jesli jest tu latwo o prace, to do poki ktos ci nie zalatwi, to przeciez bedziesz jechac w ciemno.

Ja mam stala prace od ponad 5 lat, wiec z osobistego doswiadczenia ci nie powiem, ale z tego co sie orientuje, to jest tu duzo mozliwosci na wakacje, bo to bardzo turystyczna okolica. Ale z drugiej strony, duza konkurencja, bo miejsce popularne.

Do góry stronyOffline

Ewela23

Post #10 Ocena: 0

2014-05-21 18:08:52 (11 lat temu)

Ewela23

Kobieta

Z nami od: 21-05-2014

Szukam na różnych stronach internetowych jakiś ogłoszeń o prace. Czyli można sie starać coś szukać w tej okolicy?

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,