Str 3 z 14 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-02-26 17:01:15 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
lamargo | Post #2 Ocena: 0 2014-02-26 17:23:32 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2013 Skąd: Bath |
wyciagniecie takiej kwoty na "dziendobry" w zawodzie grafika w UK.... duze wyzwanie, wcale nie latwe ale wg. mnie mozliwe... pod pewnymi warunkami:
- baaaaardzo mocne portfolio - komunikatywnosc - nawet nie napisze ze znajomosc jezyka bo to nie tylko to ale sztuka sprzedania swoich umiejetnosci i tego co sie stworzy - bardzo mocne portfolio - raczej kontrakt niz etat - bardzo waska dzialka grafiki - bardzo mocne portfolio - gotowowsc do szybkiego spakowania walizek i podjecia pracy "juz zaraz teraz" - BARDZO MOCNE PORTFOLIO! czy kilkumiesieczne doswiadczenie w 3D wystarczy? nie wiem, 3D to nie moja dzialka. Chcesz wiedziec ile mozesz zarobic? Skontaktuj sie z rekruterem zawodow kreatywnych, przeslij mu (lub jej) swoje portfolio i CV, pogadaj przez telefon (niech zobaczy jak mowisz po angielsku) i niech Cie wyceni. |
Post #3 Ocena: 0 2014-02-26 17:30:49 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MisPluszowy | Post #4 Ocena: 0 2014-02-26 18:21:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2014 Skąd: Londyn |
Dla wątpiących jeśli chodzi o wydatki nasze miesięczne, przedstawie krótkie zestawienie naszych kosztów stałych.
lekcje chłopców 1000 przedszkole 660 mieszkanie 580 prąd 280 GAZ 100 UPC 80 TELEFONY KOMÓRKOWE 80 AUTO 400 GIMNASTYKA 100 POMOCE DLA DZIECI 200 SZKOLENIE 200 komunikacja 50 RAZEM 3730 To są nasze koszta stałe. Dodatkowo dochodzi zakup wyżywienia (młodszy synek na diecie bezglutenowej i bezmlecznej), zakup leków ( w razie konieczności, chemia, kosmetyki, ubrania. Raz, dwa razy w miesiącu mamy wyjście (do kina czy do restauracji). Jeśli chodzi o edukacje naszych dzieci i czemu jej koszta są tak wysokie - otóż kto kontaktował się ze specjalistą w ramach NFZ, ten wie na co może liczyć. Młodszy synek na początku 2012 roku został zdiagnozowany jako autysta atypowy. Rozpoczynając pracę z nim zdecydowaliśmy się na terapię metodą, która nie jest refundowana w ramach NFZ (nie występowaliśmy też o zaświadczenie o niepełnosprawności). Zajęcia w ramach terapii prowadzone były przez specjalistę, dodatkowo wymagały codziennej pracy w domu. Obecnie pod koniec tego roku, jako że syn zrobił ogromny postęp w rozwoju, zrobiliśmy rediagnozę i pierwotna diagnoza została cofnięta, jednak terapię w dalszym ciągu kontynuujemy. Starszy synek u logopedy w ramach NFZ był prowadzony w związku z wadą wymowy, jednak brak postępów spowodował, że zdecydowaliśmy się na prywatne wizyty. Obecnie żona szkoli się, aby samodzielnie pracować z dziećmi metodą którą wybraliśmy (i aby tym samym zminimalizować koszty specjalisty) Starszy synek nie dostał się do przedszkola państwowego, stąd przedszkole niepubliczne. W nowym roku przedszkolnym dołączy do niego młodszy synek, a żona wróci do pracy - choć jak pisałem poprawy naszej sytuacji finansowej mimo tego nie można się spodziewać. (Dojdzie nam koszt drugiego przedszkolaka). Tak oto kształtują się nasze finanse i nasza sytuacja życiowa. Nie piszę tego aby się komukolwiek tłumaczyć, ale aby przedstawić bliżej naszą sytuację. Starcza nam do pierwszego, ale środki, które mamy nie pozwalają nam na oszczędności, planowanie wakacji, czy remontu mieszkania. Myśląc o emigracji chcielibyśmy poprawić jakość naszego życia. Miś Pluszowy z rodziną |
kardam | Post #5 Ocena: 0 2014-02-26 18:23:22 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Cytat: 2014-02-26 16:00:49, MisPluszowy napisał(a): Cytat: 2014-02-26 15:58:28, ewa28300 napisał(a): A mnie zastanawia jakie materiały do nauki kupuje sie 6 latkowi do przedszkola? Oczywiście oprócz plasteliny, kredek, farbek, papieru kolorowego i flamastrow? Nie wiem co, ale cos mi w tej całej historii zgrzyta. Obydwaj synkowie są jeszcze szkoleni logopedyczne - ładnych parę stówek na to miesięcznie idzie. -- Miś Pluszowy Mój brat po zoperowanym tętniaku był uczony od nowa mówić przez logopedę. 'Terapia' trwała lata, a kosztowała... nic. Nie wiem jakim cudem Was kosztuje kilka stówek? |
|
|
mindyourownshit | Post #6 Ocena: 0 2014-02-26 19:03:31 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-02-2014 Skąd: manchaster |
3000 pounds/ miesiac????
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx |
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2014-02-26 19:27:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Na razie macie wsparcie rodziny, mozecie wystapic o dodatki z tytulu niepelnosprawnosci dziecka, zawalczyc o przedszkole publiczne i obnizenie kosztow.
W chwili przyjazdu do UK nie wiadomo, ile zajmie znalezienie pracy, ile funduszy pochlonie, reszta rodziny bedzie zdana na siebie. I nawet po znalezieniu pracy, standart zycia niekoniecznie skoczy mocno w gore, przy prywatnej rehabilitacji dzieci wakacje i oszczednosci moga byc nadal w sferze marzen, podobnie jak oczekiwane zarobki. Wydatki natomiast mniejsze nie beda raczej. |
MisPluszowy | Post #8 Ocena: 0 2014-02-26 20:33:59 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-02-26 16:02:10, united4ever napisał(a): Cytat: 2014-02-26 15:55:39, MisPluszowy napisał(a): Tak - 3300 funtów chciałbym miesięcznie - z tym ze podałem kwotę brutto. -- Miś Pluszowy Zapomnij. DTP Operator - Job Description, Salaries, Benefits and Useful Links PS My też się ubieramy na wyprzedażach. Ja najbardziej lubie te 80% ![]() Ja właśnie jestem 'skilled' więc celuję wysoko ![]() Patrzyłem oczywiście jakie są zarobki w interesujących mnie branżach - stąd kwota jaka by mnie najbardziej satysfakcjonowała. To oczywiście były swoistego rodzaju rodzynki wśród ofert. Wydaje mi się, że moje umiejętności wykraczające sporo poza ścisłe dtp mogą być warte tej kwoty - co oczywiście zweryfikuje życie. Jak będzie mniej - będę modyfikował swe plany. -- Miś Pluszowy [ Ostatnio edytowany przez: MisPluszowy 26-02-2014 20:39 ] |
MisPluszowy | Post #9 Ocena: 0 2014-02-26 20:45:52 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-02-26 17:23:32, lamargo napisał(a): wyciagniecie takiej kwoty na "dziendobry" w zawodzie grafika w UK.... duze wyzwanie, wcale nie latwe ale wg. mnie mozliwe... pod pewnymi warunkami: - baaaaardzo mocne portfolio - komunikatywnosc - nawet nie napisze ze znajomosc jezyka bo to nie tylko to ale sztuka sprzedania swoich umiejetnosci i tego co sie stworzy - bardzo mocne portfolio - raczej kontrakt niz etat - bardzo waska dzialka grafiki - bardzo mocne portfolio - gotowowsc do szybkiego spakowania walizek i podjecia pracy "juz zaraz teraz" - BARDZO MOCNE PORTFOLIO! czy kilkumiesieczne doswiadczenie w 3D wystarczy? nie wiem, 3D to nie moja dzialka. Chcesz wiedziec ile mozesz zarobic? Skontaktuj sie z rekruterem zawodow kreatywnych, przeslij mu (lub jej) swoje portfolio i CV, pogadaj przez telefon (niech zobaczy jak mowisz po angielsku) i niech Cie wyceni. O! To wielce cenna podpowiedź - dzięki za konkretne informacje. Znasz jakieś agencje warte kontaktu, a zajmujące się branżami grafika/prepress/3d ? -- Miś Pluszowy |
Post #10 Ocena: 0 2014-02-26 20:47:59 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|