zdecydowałem się na wylot i padło na Luton, ze względu na znajomą dzięki której będę miał tą odrobinę komfortu psychicznego, że jest ktoś do kogo mogę się zwrócić, w razie potencjalnego kryzysu. Lece jutro rano,i trochę żałuje, że nie postanowilem założyć takiego tematu wcześniej... lepiej późno niż wcale

Wylatuje jutro o 11 z Polski, w celu życiowo zarobkowym, a jak wyjdzie to zobaczymy, chciałbym się tu troche rozpisać na temat tego co do tej pory ustaliłem i zaplanowałem, liczę na rady i w razie czego na kubły zimnej wody czyli szczery opierdziel.
Fundusz: około 500F
zakwaterowanie: Szukać będę na miejscu, póki co wykupiłem sobie hostel na 3 noce; 1,5 mili od lotniska. Planowany spacer.
W kwestii poszukiwań pracy, planuję odwiedzić następujące Agencje pracy: (Coś nie działa linkowanie więc mapkę można znaleźć w 2 prostych krokach)
1. Google : Recruitment agencies Luton
2. kliknąć w mapkę po prawej.
To tak w skrócie, nie napisałem wszystkiego o co zadbałem ale myśle, że najistotniejsze sprawy zostały wypisane.
Rzeczy co do których nie jestem pewien i liczę na jakąś subiektywną podpowiedź, opinię. Od razu uprzedzę, że zdaje sobie sprawe, że takie informację można już z pewnością gdzieś znaleźć w strzępach bądź całości, jednak liczę na odrobinę wyrozumiałości i jeśli ktoś nie chce z w/w powodu odpowiadać, będę wdzięczny za zignorowanie tych kwestii:
- Karta do telefonu ; planuje zakup Lyca Mobile
- Szukanie zakwaterowania, docelowo najlepiej Anglik, LU1.
Gdzie : Gazety(jakie?) , gumtree oraz strony podobne.
Pytanie: Na jakie kwestie powinienem zwrócić szczególną uwagę przy doborze zakwaterowania, czego/kogo unikać; ogólne sugestie.
CV, tutaj myśle, że kwestią jedna z najważniejszych przed wyjazdem ponieważ na miejscu, będę już skrępowany jeśli chodzi o swobodne jego edytowanie. Jedyne doświadczenie jakie posiadam to prace dorywcze sezonowe, póki co nie umieściłem ich w CV. Liczę na opinie czego może brakować, a co zwiększy moje szanse, a może czego w ogóle tam nie powinno być bo jedynie te szanse zmniejszy.
Niestety dodawanie załączników jest wyłączone więc CV można obejrzec pod nastepującym odnośnikiem:
CV
Pozdrawiam i dziękujee za jakąkolwiek formę zainteresowania

[ Ostatnio edytowany przez: nandeebayo 22-01-2014 11:56 ]