MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd luton, prosba o rady / opiernicz.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nandeebayo

Post #1 Ocena: 0

2014-01-22 11:47:47 (11 lat temu)

nandeebayo

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2014

Witam forumiczów,
zdecydowałem się na wylot i padło na Luton, ze względu na znajomą dzięki której będę miał tą odrobinę komfortu psychicznego, że jest ktoś do kogo mogę się zwrócić, w razie potencjalnego kryzysu. Lece jutro rano,i trochę żałuje, że nie postanowilem założyć takiego tematu wcześniej... lepiej późno niż wcale:)

Wylatuje jutro o 11 z Polski, w celu życiowo zarobkowym, a jak wyjdzie to zobaczymy, chciałbym się tu troche rozpisać na temat tego co do tej pory ustaliłem i zaplanowałem, liczę na rady i w razie czego na kubły zimnej wody czyli szczery opierdziel.

Fundusz: około 500F

zakwaterowanie: Szukać będę na miejscu, póki co wykupiłem sobie hostel na 3 noce; 1,5 mili od lotniska. Planowany spacer.

W kwestii poszukiwań pracy, planuję odwiedzić następujące Agencje pracy: (Coś nie działa linkowanie więc mapkę można znaleźć w 2 prostych krokach)
1. Google : Recruitment agencies Luton
2. kliknąć w mapkę po prawej.

To tak w skrócie, nie napisałem wszystkiego o co zadbałem ale myśle, że najistotniejsze sprawy zostały wypisane.

Rzeczy co do których nie jestem pewien i liczę na jakąś subiektywną podpowiedź, opinię. Od razu uprzedzę, że zdaje sobie sprawe, że takie informację można już z pewnością gdzieś znaleźć w strzępach bądź całości, jednak liczę na odrobinę wyrozumiałości i jeśli ktoś nie chce z w/w powodu odpowiadać, będę wdzięczny za zignorowanie tych kwestii:

- Karta do telefonu ; planuje zakup Lyca Mobile
- Szukanie zakwaterowania, docelowo najlepiej Anglik, LU1.
Gdzie : Gazety(jakie?) , gumtree oraz strony podobne.
Pytanie: Na jakie kwestie powinienem zwrócić szczególną uwagę przy doborze zakwaterowania, czego/kogo unikać; ogólne sugestie.

CV, tutaj myśle, że kwestią jedna z najważniejszych przed wyjazdem ponieważ na miejscu, będę już skrępowany jeśli chodzi o swobodne jego edytowanie. Jedyne doświadczenie jakie posiadam to prace dorywcze sezonowe, póki co nie umieściłem ich w CV. Liczę na opinie czego może brakować, a co zwiększy moje szanse, a może czego w ogóle tam nie powinno być bo jedynie te szanse zmniejszy.
Niestety dodawanie załączników jest wyłączone więc CV można obejrzec pod nastepującym odnośnikiem:
CV

Pozdrawiam i dziękujee za jakąkolwiek formę zainteresowania :)

[ Ostatnio edytowany przez: nandeebayo 22-01-2014 11:56 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2014-01-22 11:59:14 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

1. Wawal: Nationality: Polish, Age:20
Wiek na pewno wywal.

2. To co masz w kwalifikacje, to nie sa kwalifikacje, to jest Profile.

3. Umiesc Skills nad edukacja. Wywal poziom angielskiego. Zalozenie jest takie, ze potrafisz sie dogadac. Jak napiszesz o poziomach angielskiego, to moze z tego wynikac, ze go za bardzo nie znasz.

4. Wpisz te pare pracy wakacyjnych, zeby bylo widac, ze masz jakiekolwiek doswiadczenie w czymkolwiek.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #3 Ocena: 0

2014-01-22 11:59:57 (11 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

W Luton sa Polskie sklepy i napewno ogloszenia na nich co do wynajmu mieszkan.W kazdym sklepie masz gazety polskie(bezplatne) w ktorych pelno ogloszen o prace.
Polecam tez ta strnoke http://www.spareroom.co.uk/. :)

Do góry stronyOffline

luko89

Post #4 Ocena: 0

2014-01-22 12:12:12 (11 lat temu)

luko89

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2013

Powiem Ci że lałeś wode nieźle pisząc to CV :D
Byłem ciekaw jak ono będzie wyglądać bez zbytniego doświadczenia w pracach do tej pory (jak było w moim przypadku)
Stad ciekawi mnie wypisanie tu cech typu, hard working, adaptive itp, co zreszta moglby chyba zadac nawet pracodawca :)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-01-22 12:12:31 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zapakuj podreczne drobiazgi: spiwor, telefon bez simlocka, przejsciowke na tutejsze kontakty, sztucce, kubek, garnek, by zaraz po przyjezdzie nie latac po sklepach i wydawac.
Przygotuj kilka wersji cv pod katem roznych prac, dopasuj do wymogow np. magazynow, knajpki, fabryk itp.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-01-22 12:46:17 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-01-22 13:07:38 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nandeebayo

Post #8 Ocena: 0

2014-01-22 13:08:01 (11 lat temu)

nandeebayo

Mężczyzna

Wszystko co napisane w kwestii dodatkowych przyborów zostało już uwzględnione i zapakowane:)
Dzięki wielkie za porady.

Jeszcze takie pytanie w sprawie CV. Mialem jakis czas temu praktyki ze szkoly jako informatyk w lokalnym szpitalu. Ma to jakąś swoją specjalistyczną nazwe czy wpisać poprostu "Practice as an IT in local hospital" ?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2014-01-22 13:10:32 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Co potrafisz i co robiles jako ten praktykant w IT?

Do góry stronyOffline

nandeebayo

Post #10 Ocena: 0

2014-01-22 13:29:40 (11 lat temu)

nandeebayo

Mężczyzna

Generalnie umiem dość sporo w ogólnym zagadnieniu użytkowania komputera. Z rzeczy czysto technicznych no to nic szczególnego, komputer złoże czy wymienić części,zrobić kabel RJ45 do internetu, format, instalacje systemów, umiejętność rozwiązywania najrozmaitszych problemów, obsługa programów office'owskich itd itp.

Praktyki te raczej nie były jakoś specjalnie wymagające intelektualnie, nauczyliśmy się tam kable robić,wymienialiśmy jakieś części w komputerach, nic trudnego w każdym bądź razie. Tak poza tym to siedziałem w dziupli przy telefonie i odbierałem zgłoszenia w większości pierdoły, że jakiś wirus, a to że ten program nie działa albo tamten i tak chodziłem po tym szpitalu i zajmowałem się właśnie takimi sprawami.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,