Str 2 z 2 |
|
---|---|
ada150a | Post #1 Ocena: 0 2013-09-12 15:59:07 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2013 Skąd: jeszcze nie |
Nie jestem jakos super doswiadczona ale pol roku pracowalam jako recepcjonistka a pozniej zostalam awansowana na menagera. Nie duzy hotel ale zawsze i pracuje w tej chwili juz rok na tym stanowisku. Referencje mam juz zalatwione. Na poczatek napewno nie bede celowac w menagerke a zwykla recepcje. Ale z takimi referencjami bedzie mi o wiele latwiej. Nie wiem gdzies ty aplikowal ze czekales pol roku na interview... Bylam w angli w 2011 roku. W ciagu kilku dni mialam kilka rozmow kwalifikacyjnych a pod koniec tyg mialam juz prace i praktycznie moglam wybierac. Na poczatek nie mam zamiaru aplikowac do wielkich korporacji gdyz tam dluzej trwa rekrutacja a do malych hoteli prywatnych najlepiej a w miedzy czasie szukac pozadnej pracy. A noz znajde pozadna prace w malym hotelu
![]() |
luko89 | Post #2 Ocena: 0 2013-09-12 16:06:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2013 Skąd: Londyn |
Mam takie pytanie, skąd będziesz wiedziała że ta kolejna praca którą znalazłaś będzie pożądna, będziesz pracowała w obu naraz?
|
ada150a | Post #3 Ocena: 0 2013-09-12 16:13:19 (12 lat temu) |
chyba zle sie wyrazilam... Na poczatek bede lapac cokolwiek. Moze akurat trafi sie ok stawka i atmosfera i ludzie itd a jezeli nie to bede szukac w tym czasie czegos innego ale juz bardziej na spokojnie i bede mogla ocenic czy tam bedzie lepiej czy nie
![]() |
ada150a | Post #4 Ocena: 0 2013-09-13 16:06:16 (12 lat temu) |
Jeszcze jedno - bo nikt mi nie odpowiedzial na to - mam trz terminy mozliwe do wyjazdu - listopad (choc malo prawdpodobne) po swietach czyli koniec stycznia poczatek lutego lub marzec. Ale najprawdopodobniej styczen. Czy to dobry okres na wyjazd? mam co do tego watpliwosci gdyz sezon w turystyce jeszcze sie nie zaczal i do tego krach po swietach... co myslicie?
|
tevez86 | Post #5 Ocena: 0 2013-09-13 16:11:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2011 Skąd: Londyn |
Zalezy od hotelu - generalnie od stycznia do marca jest martwy sezon, wiec jak dla mnie listopad albo marzec.
Zaczynajac prac na rcepcji jak pisalas wyzejnie spodziewaj sie wiec jak minimum wage na poczatek i nieregulowany czas pracy. Ale to tez zalezy od hotelu gdzie bedziesz pracowac. Ja akurat zawsze mialem full time kontrakt na czas nieokrslony bo to byl jeden z moich warunkow zanim podjelem prace. |