MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd - jakie miasto? Okolica?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ada150a

Post #1 Ocena: 0

2013-09-11 08:21:36 (12 lat temu)

ada150a

Kobieta

Z nami od: 11-09-2013

Przed uwagami typu - czytaj forum a znajdziesz - czytalam bardzo duzo watkow, sledze forum juz dlugo ale nie znalazlam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie.
Chcialabym przeprowadzic sie do Anglii (bylam juz wczesniej) ale teraz na stale. Nie chce londynu. W sumie jak najdalej od londynu. Co myslicie o przeprowadzeniu sie na jakas wioske w poblizu jakiegosc wiekszego miasta i dojazd? (rodzinka mnie na poczatek dofinansuje abym mogla kupic jakiegos starego taniego grata do dojazdow) Marzy mi sie mieszkanie w jakims malym miescie lub miasteczku a nawet na wsi pod jakims miastem. Jakie okolice wybrac? Jestem doswiadczonym menagerem hotelu, na poczatek moglabym pracowac gdziec na recepcji w hotelu itd myslalam o okolicach bornemouth, exeter. A jak na polnocy to jaka okolica? Co myslicie o bornemouth i exeter? Moze jakies inne propozycje?
Przegladalam ogloszenia o prace w roznych czesciach UK i wlasnie najwiecej znalazlam w okolicach bornemouth, sauthampton etc. Nie mam zadnych problemow z angielskim - jak pisalam bylam juz wczesniej jak i teraz w pracy posluguje sie angielskim na codzien, z brytyjskim rowniez nie mam zadnych problemow - pisze to gdyz przy wielu watkach jest pogrom takich ludzi jak ja - a angielski znasz? TAK i jestem tego pewna :D

[ Ostatnio edytowany przez: ada150a 11-09-2013 08:26 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-09-11 09:12:42 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ada150a

Post #3 Ocena: 0

2013-09-11 09:53:25 (12 lat temu)

ada150a

Kobieta

Z doswiadczenia wiem ze ciezko znalesc prace bedac jeszcze w polsce. Probowalam tak kiedys ale raczej nie bylo odzewu. Wolalabym szukac na miejscu, od razu rozmowa kwalifikacyjna itd a tak z polski to jak? Ani zadzwonic za bardzo nie ma jak bo duze koszta a pracodawca chce rozmowe kwalifikacyjna... Wolalabym na miejscu juz szukac gdyz wiekszy wybor, mozna tez pochodzic po hotelach itd a nawet na poczatek znalesc jakakolwiek prace a pozniej szukac lepszej. W uk tez liczy sie bardziej doswiadczenie w uk niz z innego kraju... A co myslisz o okolicach jakie podalam?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2013-09-11 10:51:45 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bournemouth jest fajna miejscowka, wlasciwie cale 'dziob' na pld.-zachod UK jest bardzo turystyczny, duzo pensjonatow, hoteli. No i urokliwe miejscowosci.
Natomiast szukanie pracy juz z Pl jest sensownym rozwiazaniem, latwiej jechac na przygotowany grunt, po rozmowach kwalifikacyjnych przez skype.

Co do wyboru miejsca w sytuacji szukania pracy w UK, wybieralabym miejscowosc z duza iloscia ogloszen o prace w turystyce.

Do góry stronyOffline

tevez86

Post #5 Ocena: 0

2013-09-11 12:26:28 (12 lat temu)

tevez86

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2011

Poprzednia prace rzucilem z dnia na dzien i przylechalem na swieta do Polski. Po nowym roku wysylalem z Polski cv do hoteli w ktorych to ja chcialem pracowac. Po 2 tyg, kilku emailach i rozmowach przez telefon ustawilem sie na 3 interview. Przylecialem na 2 dni do UK, tylko na interview. Po tygodniu mialem 2 oferty pracy. Zrobilem sobie dluzsza przerwe w Polsce i w polowie lutego przyjechalem znowu. Pracuje w takim hotelu jakim chcialem, na tym stanowisku i za te pieniadze co chcialem. Jak sie chce to mozna.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ada150a

Post #6 Ocena: 0

2013-09-11 12:33:53 (12 lat temu)

ada150a

Kobieta

To moze sprobuje zaczac szukac przed wyjazdem... a czy referencje z zagranicznych hoteli beda uznawane?

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2013-09-11 13:28:06 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

W UK nie ma "starego taniego grata do dojazdow". Zapomnij o takim układzie, to nie ten kraj.
Owszem, możesz kupić auto za 400 funtów. Ale ponieważ nie masz tu żadnej historii (nie wiem jak ze zniżkami), to formlanie musisz zapłacić za ubezpieczenie z góry za rok i - jeżeli nie masz zniżek - kilkakrotnie więcej niż koszt samochodu. No i jak nie masz 25 lat - to kaplica.
Oczywiście można pokombinować.
A poza tym - powodzenia

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ada150a

Post #8 Ocena: 0

2013-09-12 07:03:41 (12 lat temu)

ada150a

Kobieta

Wiem ze ubezpieczenie samochodu to ogromne koszta (obliczylam na kilku stronach - wychodzi miedzy 2tys a 4 tys funtow!! jestem jeszcze ponizej 25 roku zycia choc prawko mam juz 5 lat.) wiec postaram sie aby wspolubezpieczonym byl moj ojciec i aby przeniesc znizki. czytam forum w tym kierunku i probuje sie dowiedziec jak to zrobic. Jezeli sie nie uda to z samochodem sie wstrzymam. Jeszcze jedno pytanie. Mam mozliwosc wyjazdu na poczatku listopada, potem na przelomie stycznia i lutego albo marzec. Wydaje mi sie ze listopad i styczen nie sa najlepszymi miesiacami do szukania pracy prawda? Najlepiej bylo by marzec, czy moze sie myle? Moze nie bedzie tak zle? co myslicie?

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-09-12 09:00:02 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tevez86

Post #10 Ocena: 0

2013-09-12 09:43:58 (12 lat temu)

tevez86

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2011

Moje rozmowy byly przez telefon a nie skype. Nie mniej jednak przez kilka lat 2 prace ktore mialem, zalatwialem bedac w PL. Wiadomo ze nie bede leciec tylko po to zeby miec 1 interview. Zalatwialem ok 3 w przciagu 2-3 dni i tak lecialem.

Co do postu powyzej. Majac 25 mozna miec doswiadczenie jako manager. Ja majac 27 lat, pracuje ok 5 lat w hotelach na roznych stanowiskach.Od 2 lat jako manager - wiec wiek chyba nie jest tu zadnym wyznacznikiem, moze dziewczyna szybko zaczela.

ada150a jak potrzebujesz linkow gdzie mozesz szukac pracy, podbij na priv

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,