MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Porady na wyjazd

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-09-01 20:50:46 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

predatorstopa

Post #2 Ocena: 0

2013-09-06 22:10:40 (12 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Cytat:

2013-09-01 09:52:34, predatorstopa napisał(a):
panietaj ze nie mozesz u kogos mieszkac dluzej niz 4 tyg bez oplacania Council Tax

a możesz podać oryginalnego linka do tej informacji bo szczerze, jak żyję większej bredni nie słyszałem.A widzisz kiedy przyjechalam do UK kolezanka pobierala HB i nie moglam mieszkac u niej wiecej niz 4 tyg Niestety linka nie mam

[ Ostatnio edytowany przez: predatorstopa 06-09-2013 22:11 ]

Do góry stronyOffline

Hydraulik1

Post #3 Ocena: 0

2013-09-30 19:11:09 (12 lat temu)

Hydraulik1

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2013

Widze, ze nareszcie znalazlem interesujacy mnie temat.Z tym, ze ja mysle o przeprowadzce z Niemiec do UK. Ogolnie nie jet tu zle. Ludzie (Niemcy) w wiekszosci w porzadku, ale zarobki sa marne. Po oplaceniu czynszu i innych oplat, na koniec miesiaca prawie nic mi nie zosaje. Ja musze ,,kogos" w Polsce wspierac finansowo dlatego mysle o UK. Mam dwa zawody - lakiernik i hydraulik, to mysle sie jak najszybcie w jakmims zalapac. Najgorsze to, ze w UK nie mam nikogo znajomego i musze wyjezdzac na ,,pale". Musze jeszcze sledzic wasze posty zebym co wiecej polapal.

Do góry stronyOffline

Serail

Post #4 Ocena: 0

2013-09-30 19:18:11 (12 lat temu)

Serail

Mężczyzna

Z nami od: 26-12-2012

@Hydraulik1, od razu przypomniał mi się artykuł z MW:
http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/30605/Najbardziej-zaskakujace-zarobki-w-UK,1

Pierwsza pozycja - hydraulik. Oczywiście, patrz na to z przymrużeniem oka, bo tak jak autor napisał, zarobki są zróżnicowane, no i kwestia podstawowa to dobra znajomość języka, bo klient będzie chciał, żebyś wymienił mu kolanko w zlewie, a Ty mu bojler rozkręcisz. :D

Na początku nastaw się raczej na mniej wymagającą pracę, nawet za najniższą krajową, żebyś chociaż języka podłapał... chociaż z drugiej strony, stojąc na taśmie nie będziesz miał okazji na długie i elokwentne dysputy z tubylcami.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Hydraulik1

Post #5 Ocena: 0

2013-10-01 11:58:28 (12 lat temu)

Hydraulik1

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2013

Jezyk jakotaki znam i raczej nie hydraulik, a lakiernik by mnie interesowal. Wystarczy, ze mi ktos powie co ma polakierowac, a ja juz bede wiedzial jak i co. Interesuja mnie srednie zarobki i wysokosc oplat u was. W Niemczech np. wglada to tak : Czynsz mozna zrozumiec w dwojaki sposob - Warmmiete i Kaltmiete. To znaczy z ogrzewaniem i bezogrzewania. Z ogrzewaniem place za kawalerke 35m² w Düsseldorfie 450€, do tego prad 75€, miejsce parkingowe, media, ubezpieczenie, TV, utrzymanie samochodu i utrzymanie siebie to wszystko za 1300€, ktore zarabiam. Nie ma szans na odlozenie jakiegos grosza. Albo znajde jakas lepiej platna prace, albo bede probowal do UK.
Napiszcie teraz, jak to u was wyglada z czynszami i zarobkami. Ja wiem, ze to rowniez regionalnie inaczej wyglada ( jak u nas ), ale tak ogolnie prosze.

[ Ostatnio edytowany przez: Hydraulik1 01-10-2013 12:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,