Str 2 z 2 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2013-08-27 00:50:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A kim jestes z zawodu w Pl?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
kasiatoya | Post #2 Ocena: 0 2013-08-27 12:34:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2013 Skąd: jeszcze nie wiem |
zajmowałam się grafiką (różne drobiazgi do druku) ale dzięki "uroczym" klientom tak mi to zbrzydło, że teraz nie mogę się do tego przekonać...
jestem po szkole plastycznej i teraz kończyłam architekturę ale... dyplom nie skończony - to moja zmora bo kompletnie straciłam motywację do zakończenia tego - nie udało mi się też wkręcić nigdzie w tą branżę więc mam zerowe doświadczenie w tym ogólnie pomieszanie z poplątaniem na samym początku pracowałam w sklepach, z założenia miałam projektować, aranżować wnętrza a tak naprawdę sprowadzało się to do sprzedaży na tyle na ile siebie już znam to mogę powiedzieć, że mam bardzo dobry kontakt z ludźmi - szybko go nawiązuję jeśli chodzi o sytuacje zawodowe, to gdzie całkowicie poległam to kwestia podejścia do pieniędzy... no daję się rolować jak dziecko, mam kłopot z wyceną własnej pracy a później z egzekwowaniem zapłaty ciągle nie mogę wyjść ze zdumienia jak naiwnie podeszłam do swojej pierwszej pracy... |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2013-08-27 13:05:13 (12 lat temu) |
Czyli lubisz piekne wnetrza. Wczoraj zajrzalam w oferty pracy na MW.
Jesli chcesz zaczac w UK sama, to najlepiej przyleciec do pracy z zakwaterowaniem. Ktos juz wspomnial o opiece, druga tego typu opcja sa hotele. Dla przykladu, choc nie wiem, czy te ogloszenia sa aktualne: Ogloszenie z MW Praca przez agencje z Polski Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
kasiatoya | Post #4 Ocena: 0 2013-08-28 16:30:19 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2013 Skąd: jeszcze nie wiem |
dzięki za podpowiedzi
![]() weszłam na stronę tego hotelu z zalinkowanego przez Ciebie ogłoszenia i jestem oczarowana widokami! ależ tam pięknie! ![]() czy ktoś tu z was pracuje w hotelach i mógłby mi przybliżyć na czym dokładnie polega praca w nich i jak to wygląda tak na codzień? czy jesteście zadowoleni z pracy w hotelu? czy z kulawym językiem da się tam zaczepić? kompletnie nie mam takich doświadczeń stąd te moje pytania |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2013-08-28 21:19:03 (12 lat temu) |
Cytat: weszłam na stronę tego hotelu z zalinkowanego przez Ciebie ogłoszenia i jestem oczarowana widokami! ależ tam pięknie!
Zwiedzilam Tintagel, i faktycznie jest tam bajkowo. Przynajmniej w sezonie. Gdzies sa na forum artykuly o pracy w hotelach. Podobno ciezka praca, ale nikt nie obiecuje, ze na poczatku bedzie latwo; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2013-08-28 21:52:30 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2013-08-28 21:19:03, galadriel napisał(a): Zwiedzilam Tintagel, i faktycznie jest tam bajkowo. Przynajmniej w sezonie. Potwierdzam ![]() |