Mam pewien ambaras, mianowicie zastanawiam się nad wylotem do Angli i tak myślę czy może być to dla mnie korzystne chociaż najpierw może opiszę w skrócie moją sytuacje

W tym roku skończyłem szkołe razem ze zdaną mature, dostać się na studia takie jakie chciałem się niestety nie dostałem więc teraz pozostaje mi się do nich przez ten rok przygotowywać w polsce, chociaż uważam że byłby to dla mnie rok stracony, a marzy mi się w przyszłości studiowanie w angli, ale do rzeczy, jeśli miałbym wyjechać do anglii konkretnie do manchesteru - mam gdzie spać, więc chyba najważniejsza sprawa jest na razie z głowy, ale mam takie pytanie bo będąc w angli mam zamiar się usamodzielnić, przygotować do studiów na następny rok i podszlifować angielski.
I w związku z tym wysłałem aplikacje do collegu na kurs ESOL, mam przyjść na interview, a może lepszym wyjściem będzie przyjechać tam i zacząć po prostu szukać samemu pracy i samodzielnie uczyć się języka, ale czy mnie 18latka z polską maturą, średnim angielskim i z brakiem wiedzy o życiu ;D przyjmą gdzieś do pracy? Obawiam się właśnie tego, że mógłbym mieć problem ze znalezieniem pracy, ale myślę że warto spróbować, nie chcę tracić roku w polsce jeśli mogę poznać, nauczyć się czegoś nowego. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Dodam, że w polsce nic mnie nie trzyma :D
[ Ostatnio edytowany przez: Ments94 19-08-2013 16:51 ]