MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lecieć, nie lecieć?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Ments94

Post #1 Ocena: 0

2013-08-19 16:50:07 (12 lat temu)

Ments94

Mężczyzna

Z nami od: 19-08-2013

Witam wszystkich,
Mam pewien ambaras, mianowicie zastanawiam się nad wylotem do Angli i tak myślę czy może być to dla mnie korzystne chociaż najpierw może opiszę w skrócie moją sytuacje :)
W tym roku skończyłem szkołe razem ze zdaną mature, dostać się na studia takie jakie chciałem się niestety nie dostałem więc teraz pozostaje mi się do nich przez ten rok przygotowywać w polsce, chociaż uważam że byłby to dla mnie rok stracony, a marzy mi się w przyszłości studiowanie w angli, ale do rzeczy, jeśli miałbym wyjechać do anglii konkretnie do manchesteru - mam gdzie spać, więc chyba najważniejsza sprawa jest na razie z głowy, ale mam takie pytanie bo będąc w angli mam zamiar się usamodzielnić, przygotować do studiów na następny rok i podszlifować angielski.
I w związku z tym wysłałem aplikacje do collegu na kurs ESOL, mam przyjść na interview, a może lepszym wyjściem będzie przyjechać tam i zacząć po prostu szukać samemu pracy i samodzielnie uczyć się języka, ale czy mnie 18latka z polską maturą, średnim angielskim i z brakiem wiedzy o życiu ;D przyjmą gdzieś do pracy? Obawiam się właśnie tego, że mógłbym mieć problem ze znalezieniem pracy, ale myślę że warto spróbować, nie chcę tracić roku w polsce jeśli mogę poznać, nauczyć się czegoś nowego. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Dodam, że w polsce nic mnie nie trzyma :D

[ Ostatnio edytowany przez: Ments94 19-08-2013 16:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-08-19 16:53:49 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ments94

Post #3 Ocena: 0

2013-08-19 16:58:26 (12 lat temu)

Ments94

Mężczyzna

Projektowanie samochodów - automotive design, vehicle design, transportation design
W polsce nie ma takich uczelni z tą specjalizacją.
No i właśnie będąc jeszcze ten rok w anglii gdzie trochę podszkolę język, pozwoli mi się zbliżyć do tych studiów :) tak samo jak i w polsce tak i w angli będę musiał się szkolić w rysunku, projektowaniu itp. A teraz mam wolny czas i zastanawiam się czy lecieć?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-08-19 17:04:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Ments94

Post #5 Ocena: 0

2013-08-19 17:07:51 (12 lat temu)

Ments94

Mężczyzna

Spanie mam na razie jakby co ogarnięte, największy problem to z pracą, może jak bd chodził po sieciowkach, sklepach jakichś restauracjach może bym coś załapał żeby stać się na razie samowystarczalny i wtedy mógłbym myśleć do przodu.
No ale fakt z tym akcentem, dialektem w manchesterze mógłbym mieć trochę problem, no ale no nie wiem...:D

[ Ostatnio edytowany przez: Ments94 19-08-2013 17:08 ]

Do góry stronyOffline

AnnaTeresa

Post #6 Ocena: 0

2013-08-19 17:13:40 (12 lat temu)

AnnaTeresa

Kobieta

Z nami od: 08-08-2013

Cytat:

2013-08-19 16:58:26, Ments94 napisał(a):
Projektowanie samochodów - automotive design, vehicle design, transportation design
W polsce nie ma takich uczelni z tą specjalizacją.
No i właśnie będąc jeszcze ten rok w anglii gdzie trochę podszkolę język, pozwoli mi się zbliżyć do tych studiów :) tak samo jak i w polsce tak i w angli będę musiał się szkolić w rysunku, projektowaniu itp. A teraz mam wolny czas i zastanawiam się czy lecieć?

Ciekawy pomysl, ciekawe czy umiesz ot tak namalowac wszystkie czesci samochodow, ludzie po swietnym kierunku Plastyk sie nie dostaja a co dopiero co ty zaczynasz, nie lepsza by byla reklama?? Pozdrawiam i Podziwiam.

Do góry stronyOffline

Ments94

Post #7 Ocena: 0

2013-08-19 17:22:03 (12 lat temu)

Ments94

Mężczyzna

Tak potrafię - rysuję, a raczej projektuję samochody od dziecka bo jest to moją pasją, chodziłem dwa lata do liceum plastycznego po to by nauczyć się czegoś nowego niżeli rysowanie aut...Jeżeli chodzi o car design interesuję się tym bardzo i w tym już uczestniczę od kilku lat. Ponadto jestem samoukiem i dużo rysuję żeby być na lepszym poziomie, ale co to ma do rzeczy??? Nie pytałem się o doradztwo w sprawie wyboru kierunku studiów. Największym problemem żeby dostać się na studia pod tą specjalizacją jest zdanie IELTS na 6.0 z tego co się orientuję. Dziękuję za dobre rady, ale myślę że reklama to coś co mnie kompletnie nie interesuję :D Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-08-19 17:26:07 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-08-19 18:35:11 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skoro i tak masz wolny rok, to mozesz zaczac pracowac na pol etatu, a w miedzyczasie doszkalac jezyk i zdac ten IELTS. Uzyskanie 6.0 nie jest trudne.

Nie wpadnij tylko w wir pracy non stop, bo potem nie bedziesz mial czasu, ani sily na nauke. W najgorszym wypadku podszkolisz jezyk, poznasz troche inna kulture i wrocisz do PL studiowac. W najlepszym, podejmiesz studia tutaj.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-08-19 20:55:27 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »