MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kolejny Polak pragnący osiedlić się w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Roberto480

Post #1 Ocena: 0

2013-08-05 10:12:30 (12 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Jak piszecie chlopakowi to napiszcie o wszystkim.
Z praca to wszystko prawda(moge podac mu nr tel do polskiego mechanika lub porozmawiac o otworzeniu warsztatu,bo ja tylko popatrzec moge),zaklady pracy na peryferiach w miastach tez prawda i wszystko to co napisaliscie,poza jedna osoba.
Ale jak komus sie chce pisac wyjasnijcie (dziecku)chlopakowi ze jego zwiazek nie przetrwa.
Po prostu nie ma szans.
To tak jak dawniej chlopak szedl do wojska i tych mlodzienczych milosci ile przetrwalo?
Znikomy procent.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marion06

Post #2 Ocena: +1

2013-08-05 13:44:28 (12 lat temu)

marion06

Kobieta

Z nami od: 31-07-2013

Cytat:

2013-08-03 17:29:51, Adacymru napisał(a):
Bez przesady z tym strachem przed wybuchem wojny domowej w Polsce...

A ja mam te same obawy, co i on. Chcę się stąd jak najszybciej wyrwać. Kwestie polityczne, wyznaniowe czy w ogóle poglądowe to tutaj bardzo drażliwe tematy. Mówisz albo "A" albo nie mówisz w ogóle. Dlatego wolę klepać biedę tam, niż tutaj. Na rodzinę nie mam co liczyć, ja im mogę pomóc bardziej, niż oni mi. A społeczeństwo tutaj coraz bardziej cofa się w rozwoju. Jeśli rozpoczyna się debatach o jakichś związkach partnerskich, o niefinansowaniu kościoła to coraz częściej słyszę "Jednak na tej Ukrainie to nie mają tak źle", demokracja im nie odpowiada, ciągle jakieś marsze, kłótnie, psioczenie na wszystkich dookoła i to nie tylko na Polaków, Anglia im nie odpowiada, Niemcy, Irlandia, Francja. Udusić się tu można.

Do góry stronyOffline

thevelos

Post #3 Ocena: 0

2013-08-05 14:17:18 (12 lat temu)

thevelos

Mężczyzna

Z nami od: 03-08-2013

Jedyne, nad czym się zastanawiam, to opcja tego mechanika [2 lata] no i dorwania w tym samym czasie warsztatu, na którym mógłbym się uczyć, potem normalnie pracować.
Gdyby nie to, to pewnie ruszyłbym już dzisiaj, ale dalej się waham.

Cytat:

2013-08-05 10:12:30, Roberto480 napisał(a):
.
Z praca to wszystko prawda(moge podac mu nr tel do polskiego mechanika lub porozmawiac o otworzeniu warsztatu,bo ja tylko popatrzec moge),zaklady pracy na peryferiach w miastach tez prawda i wszystko to co napisaliscie,poza jedna osoba.

Nie mam pojęcia, o co w tym chodzi.

W każdym razie dziękuję bardzo za wszelkie wypowiedzi.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #4 Ocena: 0

2013-08-05 19:22:34 (12 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2013-08-04 18:09:58, natttala napisał(a):
zazwyczaj jest to praca gdzies na obrzezach i tu pojawia sie problem z transportem bo autobusy bardzo rzadko pasuja, zazwyczaj jezdza za pozno, albo konczysz prace tak ze nie masz jak wrocic. Zawsze mozesz sie zalapac na podwozki z kims, ale czasami nie znajdziesz nikogo kto jedzie w Twoja strone i zostajesz z problemem.

Praca jest na obrzeżach a nie w centrum *ROFL*
To chłopak kupi sobie rower na gumtree za psie pieniądze i zaoszczędzi dodatkowo na komunikacji miejskiej.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

grzes-24

Post #5 Ocena: 0

2013-08-05 19:25:01 (12 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2013-08-04 23:52:08, natttala napisał(a):
Do kolegi piszącego o Londynie - wiesz, ja wlasnie jestem w Nottingham, piszesz ze to zalezy gdzie sie szuka pracy - pracy szuka sie wszędzie ale najczęściej znajdziesz przez agencje które najczęściej wysyłają cie do magazynów fabryk itp, które najczęściej znajdują sie ma obrzeżach. Widziałeś jakas fabrykę w centrum? Wybacz ze nie mieszkam w Londynie ;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>natttala</i> 05-08-2013 00:09 ]

Praca jest tylko w fabrykach i magazynach *ROFL*

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

natttala

Post #6 Ocena: 0

2013-08-05 22:32:22 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Z nami od: 03-07-2012

Cytat:

2013-08-05 19:25:01, grzes-24 napisał(a):
Cytat:

2013-08-04 23:52:08, natttala napisał(a):
Do kolegi piszącego o Londynie - wiesz, ja wlasnie jestem w Nottingham, piszesz ze to zalezy gdzie sie szuka pracy - pracy szuka sie wszędzie ale najczęściej znajdziesz przez agencje które najczęściej wysyłają cie do magazynów fabryk itp, które najczęściej znajdują sie ma obrzeżach. Widziałeś jakas fabrykę w centrum? Wybacz ze nie mieszkam w Londynie ;)

Praca jest tylko w fabrykach i magazynach *ROFL*

Powaznie? To wywnioskowales z tego co napisalam? Jesli tak, to czytanie ze zozumieniem troche lezy (jakas 3 klasa podstawowki hahaha) ale ok, jesli tak wolisz to tlumaczyc nie bede, gdyz nie ma sensu. Moze Twojemu mlodszemu rodzenstwu poszlo lepiej w podstawowce i Ci przetworza tekst na wiedze ;)

roberto - co do przetrwania zwiazku - to samo chcialam napisac, tylko tak stwierdzilam ze po co.. Zaraz bedzie ze to milosc na zawsze, a ja sie nie znam itp itd. Daj Wam Boze, niech bedzie na zawsze ale Twoja dziewczyna jest baaaaaaaaaardzo mloda.. Ty sam zreszta jestes bardzo mlody, a malo takich pierwszych milosci daje rade ;)

Dangerous - nie oburzaj sie, bo Ty zaczelas szczerze mowiac. Nie przekrecaj tego co pisze, chyba ze macie cos wspolnego z kolega grzesiem? Nie wywyzszaj sie, tylko dlatego ze jestes tu tyle lat, a ja tyle mniej bo to o niczym nie swiadczy, a to jest straszny kompleks angielskich polaczkow. Pisz z klasa, a bedziesz dostawala odpowiedzi z klasa - proste. A gadki o 'kiblach' i warehousach nawet nie komentuje, bo chyba Cie ponioslo troche ;)

Uwaga moderatora: Proponuje szklanke zimnej wody- dla ochlody emocji, dobrowolnie, albo podawana jest czasem odgornie.

Do góry stronyOffline

natttala

Post #7 Ocena: 0

2013-08-05 23:53:38 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Do moderatora:
A cóż ja takiego zrobiłam?

[ Ostatnio edytowany przez: natttala 05-08-2013 23:54 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2013-08-05 23:59:32 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2013-08-05 23:53:38, natttala napisał(a):
Do moderatora:
A cóż ja takiego zrobiłam?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>natttala</i> 05-08-2013 23:54 ]

Twoje wypowiedzi sa agresywne i atakujesz indywidualnych uzytkownikow. Osobiste uwagi zalatwiaj przez PW.
Ada

Do góry stronyOffline

natttala

Post #9 Ocena: 0

2013-08-06 00:03:20 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Jak to atakuje? Przeciez ja wlasnie odpowiadam na te ataki, w dodatku nie ciagne dalej tematu 'kibli' i innych super stwierdzen, tylko to ucinam, wiec?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2013-08-06 06:16:20 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-08-05 10:12:30, Roberto480 napisał(a):
Jak piszecie chlopakowi to napiszcie o wszystkim.
Ale jak komus sie chce pisac wyjasnijcie (dziecku)chlopakowi ze jego zwiazek nie przetrwa.
Po prostu nie ma szans.
To tak jak dawniej chlopak szedl do wojska i tych mlodzienczych milosci ile przetrwalo?
Znikomy procent.

Różnie bywa, znam takie małżeństwo gdzie on na nią czekał, aż dorośnie, bo jest straszy o 10 lat, gdy musiał wyjechać gdy ona miała 17 lat ona na niego czekała przez 2 lata, są po slubie już 15 lat i są jak papużki nierozłączki.

Ale fakt czesto jest inaczej, ale jakie to ma znaczenie?
Ilu przyjechało, czy tam zostało i też się rozeszło, rozwiodło?

Tak że nie ma co nad tym dumać, jak mają być ze sobą i chcą być na prawde to rozstanie nie będzie okazją to szukania innych.

A jak inaczej, no coóż następna laska następna dziewczyna, jedna się kończy druga się zaczyna *ROFL*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,