MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niepełonosprytny w UK..parkingi itd wyjezdzam z PL do UK mam dość

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ixellente

Post #1 Ocena: 0

2013-06-09 20:44:22 (12 lat temu)

ixellente

Kobieta

Z nami od: 16-12-2012

Cytat:

2013-06-09 19:53:54, 12miko12 napisał(a):
Niedawno widziałam taki wóz zaparkowany de facto na podwójnej żółtej z tabliczką niepełnosprawności: Obrazek - no ciekawe co za niepełnosprawność osoba prowadząca TAKIE auto może posiadać? :-/

Posiadam TAKIE auto.
Też masz jakieś ALE?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-06-09 20:46:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-06-09 20:49:48 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-06-09 20:56:11 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-06-09 19:35:25, Adacymru napisał(a):
Samochodow ze znaczkiem niepelnosprawnego nie mozna "klampowac", ani odholowac. Wyjatek to sytuacja jak ktos zaparkowalby w miejscu zagrazajacym bezpieczenstwu innych np na srodku skrzyzowania.

Ada, oni zaparkowali na parkingu pod kamienicą, byłem na 2 dzień po zdarzeniu, zaintrygowały mnie napisy z numerami, na szybie i zapytałem o co chodzi.
Byłem tam pracować, więc kwestia możliwości parkowania mnie bardzo interesuje i zawsze się dokładnie przyglądam.

No i może nie można, a jednak...
To tak samo jak w Croydon, parę lat temu, była maszyna do płacenia za parking, ludzi płacili za parking, zostawiali bilet, a potem ze zdziwieniem nie mogli go odszukać.
Okazało się, że była mała tablica że, parking permit Only, a że maszyna na tym placu była, przyjmowała pieniądze i wydawała bilet nic nie pomagało.

Nawet Polish express próbował pomóc odzyskać samochód, a potem pieniądze pewnemu Polakowi.
I lipa. firma która zajmowała się odholowaniem pojazdów, pojawiała się i znikała, pod rożnymi nazwami, tak że odzyskanie pieniędzy nie było możliwe na drodze sądowej.
Bardzo dużo ludzi się na tym placu nacięło.

Tak że prawo prawem, a klampiarze ... swoje.
Tym bardziej że oznakowanie pojazdu było nie angielskie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-06-09 22:13:05 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-06-09 20:46:27, 12miko12 napisał(a):
Cytat:

2013-06-09 20:01:07, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2013-06-09 19:53:54, 12miko12 napisał(a):
no ciekawe co za niepełnosprawność osoba prowadząca TAKIE auto może posiadać? :-/

Osoba prowadząca takie auto nie musi posiadać wcale niepełnosprawności . Może mieć dziecko lub opiekować się osobą która ma mobility element DLA. Wtedy tez można skorzystać z tego programu poniżej i wybrać sobie autko, nie starsze niż 3 lata.

http://www.motability.co.uk/

aaaaa

niie, no nie chodziło mi że "biedny / ubogi inwalida", tylko sama klasa auta ... no szczęka mi po kolana opadła ;-)

Wiesz, to ze inwalida to nie znaczy ze musi być biedny.
Mam klientów którzy tygodniowo płacą po kilka tysięcy funtów, za opiekę nad sobą, mają wiele pojazdów i to takich że by ci szczęka spadła, w tym i limuzyny o jakich marzy pewnie ojciec panujący rydzyk, i UWAGA również np sportowe .... w tym Ferrari.

Z powodu inwalidztwa czy też podeszłego wieku sami nie prowadzą, ale nimi jeżdżą jako pasażerowie, Bo LUBIĄ i ich na TO STAĆ.

Po prostu zarabiają pieniądze rozumem, który jest w pełni sprawny.

mam klienta który dla swojej żony zrobił windę w domu, nie musi schodzić z wózka i siadać na podnośnik przy poręczy, tylko po prostu wjeżdża na windę i jedzie na 1 piętro.
A winda to fragment podłogi z 1 piętra.
Chyba nie zrobiłem zdjęcia... zaraz przeszukam, jak mam to pokażę.

Inny klient wydał kilka mln funtów! by przy przystosować swój dom, a właściwie kamienice (okolice Slonana SQ dom wart kilkanaście mln) do poruszania się na wózku inwalidzkim.

Mnie już nic nie dziwi, a zwłaszcza to co dotyczy tej kupy złomu *PARDON*
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Madiczka

Post #6 Ocena: 0

2013-08-01 09:42:56 (12 lat temu)

Madiczka

Kobieta

Z nami od: 26-11-2010

Czy dalej jestes zainteresowany leczeniem biologicznym w uk?

Do góry stronyOffline

basialiv

Post #7 Ocena: 0

2013-08-01 13:32:45 (12 lat temu)

basialiv

Z nami od: 01-01-1970

Ada

Samochod z Blue Badge zwolniony jest z CC w Londynie (trzeba zlozyc wniosek o ta ulge) i sa znizki na przejazdu platnymi drogami (np Toll M6- jednorazowa oplata 15 funtow i przejazdy za darmo).

Jesli samochod jest zarejestrowany na osobe niepelnosprawna to nie trzeba nawet skladac wniosku. Po prostu numery rej takiego samochodu sa w systemie i nie trzeba placic congestion. Podobnie jak nie placi sie Road tax

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,