MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd córki do Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 6 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-05-02 11:29:12 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

świat jest tak samo niebezpieczny 40 lat temu, 20 i będzie za 1000 lat.

Jedynie co się zmienia to sposób w jaki go postrzegamy, wraz z nabytym doświadczeniem.

Jak mawiali starożytni górale, jak się nie przewróci, to się nie nauczy.

dla jednych dobry czas jest gdy ma 16 lat, dla innych, był to. czas poboru do wojska, dla innych ślub, czy wyjazd na studia, dla jeszcze innych śmierć rodziców, czy też ich emerytura, która przestaje wystarczac na utrzymanie. 40 letniego dziecka.

Miałem kumpli którym mama na studiach kanapki robiła i o zgrozo łóżko scielila. Po prostu nie robili nic, potem znaleźli dobre troskliwie żony i żyją.

inni mieszkają nadal z rodzicami, niektórzy mimo troskliwej hm opieki wpadli w pijanstwo, lumerstwo, narkotyki, koleżanki ze szkół, nie uniknely ciąż w wieku nastu lat, a nawet jedna z koleżanek była gwalcona jako nastolatka, przez sąsiada przez wiele lat, rodzice dowiedzieli się dopiero gdy była po 30tce.

zresztą do mnie też się pedal, pedofilii dobierał, ale gdy zorientowałem się że coś nie teges to spierniczyłem.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

natttala

Post #2 Ocena: 0

2013-05-02 12:06:36 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Z nami od: 03-07-2012

Dziwię się trochę, że nadal odpisujecie "OJCU", który ojcem wcale nie jest bo żaden rodzic nie puściłby swojego 15letniego dziecka za granicę, a tym bardziej nie rozpytywałby o to na forum. Dziewczyna nic się nie dowiedziała w poprzednim wątku bo została 'zbyta' troszkę jako dziecko, to postanowiła zostać dorosłym ojcem tym razem. Dziwię się że tego nie widzicie.
I krakn, jeśli chodzi o świat i jego niebezpieczeństwa, to uwierz mi że pozmieniało się tyle rzeczy, że ja w wieku 23 lat, jestem przerażona tym co robią dzieciaki, a swoje w przyszłości chcę wychować na bezludnej wyspie chyba, bo sama nie ogarniam tego co się dzieje. W wieku 15 lat myślałam że jestem super pionierką w tych durnych rzeczach które robiłam, teraz robią to 10 letnie dzieci. Uwierz mi że pozmieniało się wszystko, teraz problemem nie jest to że alkohol czy inne używki są na imprezach, teraz dzieciaki rozsyłają swoje nagie fotki innym. I 13latki preferują anal, bo z jakiegoś powodu jest to teraz na topie. Więc nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale pozmieniało się wszystko. Nie mówiąc już o ubraniach, sposobie wypowiedzi, spędzania czasu, czy czegokolwiek, coraz to młodszych dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-05-02 12:17:11 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

natttala

Post #4 Ocena: 0

2013-05-02 12:36:44 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Jak to 'na krawędzi z podobnym problemem'? Jeśli 15letnie dziecko chce usilnie wyjechać samo za granicę, to coś jest chyba nie tak, czy może się mylę?

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2013-05-02 12:41:50 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ado czy mozesz mnie oswiecic prosze?
Dzieckiem jest sie do 18 rozku zycia. W Anglii dziecko po 16 roku zycia jest "pelnoletnie", ale nie do konca. Moze brac udzial w dzialaniach wojennych, ale nadal - w swietle prawa jest dzieckiem. Ja jakiegos rozdwojenia jazni dostaje.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2013-05-02 12:42:15 (12 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

A mnie naszla taka oto mysl; Panna ewidentnie chce dac noge z domu, raz a porzadnie. 15 lat to jeszcze chyba dziecko?

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-05-02 12:42:24 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2013-05-02 12:44:46 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-02 12:41:50, kolezanka_szkla napisał(a):
Moze brac udzial w dzialaniach wojennych,

Chyba jednak nie. Co najwyżej może przechodzić szkolenie wojskowe.

Do góry stronyOffline

natttala

Post #9 Ocena: 0

2013-05-02 12:47:15 (12 lat temu)

natttala

Kobieta

Niejeden rodzic rozkłada ręce w momencie gdy dziecko się uprze - spoko, tylko że tu nie chodzi o kupno Xboxa. Chodzi o samodzielny wyjazd za granicę, nie wiem co ta super 18letnia odpowiedzialna koleżanka natłukła Ci do głowy, ale to nie jest dobry pomysł. I naprawdę, nie znam żadnego rodzica który się godzi na takie coś, w takim wieku dziecka, no chyba że jest to jakiś całkiem nieodpowiedzialny rodzic, który rozkłada ręce, czego nie rozumiem. Rodzic ma być rodzicem, ma pozwalać ale też zakazywać, a nie rozkładać ręce, bo tak to do niczego nie dojdziemy..

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2013-05-02 13:01:21 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Dwunasty - moze. Kolega corki z Sea Cadets po ukonczeniu 16 rz poszedl do wojska. Przed ukoczeniem 18 rz zostal wyslany na wojne.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,