MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Propozycja pracy w UK, czy warto?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tojowek

Post #1 Ocena: 0

2013-04-25 12:56:02 (12 lat temu)

tojowek

Mężczyzna

Z nami od: 23-11-2012

Witam
Byc może nie mam wielu postów na forum ale czynnie je przeglądam i czytam dużo o Anglii, to tyle tytułem wstepu :)
Dostałem propozycje pracy w Anglii, a dokładnie to w Bolton pod Manchesterem. Stawka to 7 funtów/h brutto. Jak to wygląda z tym brutto i netto? Wyczytałem w Internecie że trzeba odliczyc 20% i wtedy jest netto na rękę. Tzn że dostawałbym 5,6 funta na godzinę? Praca w formie umowy o pracę przez agencję (pierwsze pół roku, a później umowa bezposrednio z pracodawca). Praca 6 dni w tygodniu, od 7 do 12 godzin dziennie. Dosyć ciężka.

Tu moje pytanie, czy minimalna krajowa 6,19 to też jest brutto? Czy to dobra stawka jak na niezbyt lekką pracę? O utrzymanie raczej się nie boję bo oprocz tego moglbym sobie dorobic na zdjeciach - jestem fotografem m.in. klubowym. Czy ufać takiemu werbunkowi przez agencję, ktora jak powiedzial pan z ktorym rozmawialem, nie sciaga zadnej prowizji? Nie wiem czy w to wchodzi ubezpieczenie zdrowotne. Nie mam NINu, czy od razu moge podpisać taką umowę o pracę? Waham się czy wyjechac, duzo czytalem o wyjezdzie i wiem ze najgorszy jest start a jak sie juz wystartowalo to idzie z gorki. Jezyk jest niewymagany ale u mnie jest nie najgorzej, na pewno komunikatywny. W maju zdaję maturę i dopiero wtedy mógłbym wyjechac. W polsce raczej nie znajdę dobrze platnej pracy z wyksztalceniem technik informatyk w malej miejscowosci. Pozostawalaby tylko wlasna dzialalnosc gosp.
Co myslicie o tej propozycji?
Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2013-04-25 13:15:35 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli nie zamierzasz studiowac i nic Cie nie trzyma w Polsce, to mozesz sprobowac.

Minimalna stawka, to tez kwota brutto. Na miejscu mozesz poszukac innej pracy, nie musisz do konca zycia pozostawac w tej za 7 funtow. Mozesz probowac swoich sil w IT zaczynajac od dolu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-25 13:21:27 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mafrta

Post #4 Ocena: 0

2013-04-25 13:33:55 (12 lat temu)

Mafrta

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Zastanawiam się, jaka to agencja i w jakim charakterze praca. Ostatnio wielu pracowników agencyjnych w okolicy ma problem z utrzymaniem się, bo do pracy są wołani 2 razy w tygodniu, a bywają tygodnie, że nie pracują wcale. Ostrożnie bym podchodziła do tej propozycji. Napisz może szczegóły na PW, to spróbuję się zorientować.
xxx

Do góry stronyOffline

tojowek

Post #5 Ocena: 0

2013-04-25 14:50:39 (12 lat temu)

tojowek

Mężczyzna

Z nami od: 23-11-2012

Temat chyba do zamkniecia... ta agencja wabi się Euroforce People Solutions Ltd. A w Internecie az huczy od opinii na ich temat... Niestety w ten sposob sie nie uda :| Coż, bede szukal inaczej, gotowke juz odkladam na wyjazd, mysle ze nawet w wakacje bede w stanie wyjechac nawet w ciemno, z kasa, laptopem, aparatem i jezykiem :) ale poki co matura.
Za wczesnie sie napalilem, pan przez telefon wydawal sie normalny i nic nie wskazywalo na oszustwo a na forach pisza jacy to z nich sa oszusci...
Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Mrgynk

Post #6 Ocena: 0

2013-04-25 16:00:59 (12 lat temu)

Mrgynk

Mężczyzna

Z nami od: 25-04-2013

Cytat:

2013-04-25 14:50:39, tojowek napisał(a):
1.Za wczesnie sie napalilem,
2.pan przez telefon wydawal sie normalny i nic nie wskazywalo na oszustwo

1. napalanie sie na temat to zly doradca (to tak jak z kupowaniem samochodu)
2. tacy wlasnie sa oszusci.

Szukaj i uwazaj - powodzenia

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,