MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Języka ang komunikatywny a co to jest ?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

declerc

Post #1 Ocena: 0

2013-04-15 21:33:18 (12 lat temu)

declerc

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2013

Mam pytanie bo ja sam siebie realnie ocenic nie potrafię a jestem samoukiem, jak w temacie ?
Uczę się jezyka już pare lat czasem troche mocniej czasem troche mniej :) i ogólnie jak gdzieś jakiś test robię to jest od upper-intermediate to advanced, no ale mam blokadę przed mówieniem i chęć szybkiego mówienia :) tzn jak bym mówił powoli to może i bym nie robił błędów ale ja chce mówić tak szybko jak po 'polskiemu'[;
Słuchanie jest lepiej ogarniente bo jak oglądam film bez żadnych napisów to na dobry start 60% rozumiem ale jak np kwestii których nie rozumiem cofnę zdanko wsłucham się w nie i posłucham to się robi 90 percentów :) ogólnie mam jakąś blokade i nie wierze w siebie:/ ale z drugiej strony ludzi i bez języka dają rade. Zreszta jak bylem w Londynie to widziałem 2 korzennych anglików co się dogadać nie mogli bo innym slangiem zaciągali :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

declerc

Post #2 Ocena: 0

2013-04-15 21:35:22 (12 lat temu)

declerc

Mężczyzna

i jeszcze dodam ze kazdy twierdzi że zna dobrze mniej lub lepiej ale poza testami które imho nie odzwierciedlają komunikatywności to ja właśnie mam dylemat czy jestem komunikatywny czy też nie :)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-15 22:27:34 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

declerc

Post #4 Ocena: 0

2013-04-15 22:50:06 (12 lat temu)

declerc

Mężczyzna

Widziałem i słyszałem ale też nic nie pojąłem [; a to było jeszcze przed studiami :) Się namachali rękoma i konsensusu nie było.

Do góry stronyOffline

tevez86

Post #5 Ocena: 0

2013-04-15 22:51:34 (12 lat temu)

tevez86

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2011

Jak tu przyjechalem to znalem jezyk na tyle zeby wiedziec kiedy w morde dac jak mnie obrazali :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

declerc

Post #6 Ocena: 0

2013-04-15 22:58:39 (12 lat temu)

declerc

Mężczyzna

mozna rzec komunikatywnie :D

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2013-04-15 23:02:01 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie wiem skad wzielo sie pojecie "komunikatywnej" znajomosci jezyka, jak komunikowanie sie jest prawie niemozliwe. W takim sensie to ja komunikatywnie znam kilka jezykow, tzn znam wiele fraz, potrafie sklecic pare zdan, ale nie powiedzialabym ze moge sie komunikowac, czyli porozumiec. Pozrozumiec, to znaczy dla mnie zrozumiec, i w zrozumialy (nie musi to koniecznie byc elokwentny) sposob przekazac co chce powiedziec. Zrozumialy sposob mojego przekazu, to nie zrozumialy dla mnie, ale zrozumialy dla innych.

Do autora- jak masz watpliwosci, czy twoj poziom jest na tyle komunikatywny zeby inni zrozumieli twoj przekaz, i zebys ty byl zadowolony ze stylu swojej wypowiedzi, to nic innego nie sprawdzi tego, jak praktyka, czy to w grupie uczacych sie, czy tez szukaj indywidualnych okazji (lekcje, spotkania etc etc) kiedy bedziesz musial mowic.

Ada

Do góry stronyOffline

declerc

Post #8 Ocena: +1

2013-04-15 23:09:53 (12 lat temu)

declerc

Mężczyzna

dzieki Ada choc wydaje mi sie ze jestem perfekconistą co mnie troche blokuje, bo o ile mysle ze z moim poziomem nie jest tak zle to poprzez znajomosc coraz to wiekszego zakresu jezyka coraz wiecej zabiera wymyslenie co gdzie i jak powiedziec.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2013-04-16 00:12:11 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Co masz na mysli, ze cie blokuje mowienie, w jakich okolicznosciach masz okazje mowic? Im bardziej odlegle, sporadyczne takie okazje, tym bardziej bedziesz mial problem. Czas znalezc okazje do regularnego kontaktu (nauczyciel, grupy).

Ada

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2013-04-16 06:27:43 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To moze lekcje konwersacji, wtedy bedziesz musial mowic.

Wiele osob robi bledy jak mowi czy pisze i zyje. Niektorzy strasznie kalecza jezyk, ale mowia, bo nie maja wyjscia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,