2013-04-05 16:11:37, ik_1487 napisał(a):
2013-04-05 15:38:44, ewamik napisał(a):
Twoje dzieci pójdą do secondary school.
Poszukać dobrej szkoły,łatwo nie jest. A to ze wzgledu miejsc.
Jest ograniczona liczba miejsc w danej klasie i nie ma zmiłuj.
Mundurek równiez jest dośc drogi.
Czy oni znaja angielski?
Żeby mąż cokolwiek dostał,musi tutaj mieć przepracowane co najmniej 3mies.
Na inne zaiłki ptrzebny jest czas. czeka sie na nie nawet rok czasu.
Spodziewaj sie tego ,że mąz może zarabiać najniższą krajową,a wtedy Was wszystkich niestety nie utrzyma. Czynsze sa bardzo drogie.
Młodsze w wieku 11lat juz nie bedzie w szkole podstawowej.
Nie rozumiem dlaczego straszysz dziewczynę. Tylu osobom się tu udało to dlaczego im miałoby się nie udać? Jak będą chętni do pracy i będą się wspierać to na emigracji mogą tylko zyskać. Wiadomo, że początki zawsze są trudnie. Zasiłki jakiekolwiek należy traktować jako dodatek a nie główne źródło dochodu. Jak widać jadą tu z nastawieniem, że będą pracować a nie tylko pobierać zasiłki.
Szkoły można znaleźć tu: <a href="http://schoolsfinder.direct.gov.uk/schoolsfinder/" target="_blank" target="_new">http://schoolsfinder.direct.gov.uk/schoolsfinder/</a>
Mundurki nie wiem jak w seconday ale w mojej primary bluza kosztuje ok 8f. Czy to dużo? Dzięki mundurkom przynajmniej nie ma od razu finansowej segregacji wśród nastolatków.
Jeśli chodzi o pomoc w angielskim to wszystko zależy od szkoły jak się to odbywa. Ale pomoc dla dzieci nie znających angielskiego w szkole jest zapewniona.
Co do czynszów to wszystko zależy od lokalizacji. Leicester to nie Londyn
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
MOja córka od września idzie do secondary school. Mundurek 400funtów. Z kolei kolezanka musi zapłacić 480funtów,a inna 350funtów.(wszystkie,to szkoły katolickie)Uwielbiam mundurki.
Ale to LOndyn

Nie strasze dziewczyny,czym? Tylko informuje jak jest.
Wole napisać,że mąz może mało zarabiać niż-no jasne,przyjeżdżaj z męzem,super1 Cieszymy sie wszyscy!
Szkoły mozna znaleźc ale wszystko zalezy od miejsca zamieszkania.
Poza tym przydział do secondary school jest w counsilu.
Ona może sobie wybrac szkoły,które jej się podobają.
Zawsze moga dziewczynki pooglądać jak tu jest. Na pewno szkoły sa o wiele przyjemniejsze niż w Polsce
[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 05-04-2013 16:28 ]