MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy w moim przypadku wyjazd się opłaca?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrMaverick1971

Post #1 Ocena: 0

2013-04-05 17:59:00 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Okreslenie "w ciemno" mnie przeraza. Jezeli nie ma zobowiazan i chce przezyc przygode, to niech przyjezdza.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

czasnazmiany

Post #2 Ocena: 0

2013-04-05 21:43:10 (12 lat temu)

czasnazmiany

Mężczyzna

Z nami od: 03-04-2013

Największą rzeczą na niekorzyść Anglii i okolic jest zakodowane u mnie podejście z lekcji angielskiego i puszczanych tam filmów. Wiem, że nie ma to nic wspólnego, ale jak oglądałem te ich "twory" edukacyjne w style Dlaczego Ja, to przerażał mnie ich sposób mówienia. I przeraża nadal. Jeden nie lubi wysokości, drugi boi się pająków, a ja czuję "dziwność" w tym sposobie mówienia. Wiem, głupota, ale gdzieś w głowie zostało i mam przeświadczenie, że to dla mnie dyskomfort. :)

Drugą sprawą jest to, że dla mnie okoliczne krajobrazy mają znaczenie. W niektórych miejscach Polski czuje się źle, w niektórych dobrze. A wygląd miast i wsi na wyspach jest dla mnie ciekawy, ale tylko na tygodniowe wakacje. Nie wiem czy na dłuższą metę dobrze bym się czuł w takiej scenerii.

No i najważniejsze, że w Polsce jestem u siebie. Tam ZAWSZE będę tylko gościem i to o nie najlepszej opinii. Ja mam tak, że nie spływa po mnie, co sądzą inni. Gdybym miał świadomość, że sąsiedzi są negatywnie nastawieni do mnie, to bym czuł się źle i żadne lepsze warunki tego nie zrekompensują. Niestety. To jest największa wątpliwość. Możecie mówić co chcecie, ale Anglików w życiu wielu spotkałem i choć byli kulturalni, to zdanie o Polakach mieli złe.

Jak widać, te moje uprzedzenia, bo tak to można nazwać są naprawdę błahe, ale jednak są.

[ Ostatnio edytowany przez: czasnazmiany 05-04-2013 21:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,