2013-03-12 20:30:08, Izka85 napisał(a): ...
CZY TY NIE ROZUMIESZ ŻEBY UZYSKAĆ ZWOLNIENIE CIĄŻA NIE MUSI BYĆ ZAGROŻONA?! czy naprawdę tak ciężko to pojąć..
No dobra.
Najwyżej dostanę bana
Zalecam zmianę piaskownicy (szkoda, że pierwsza próba zakończona niepowodzeniem!)
Dobra,moja ostatnia wypowiedz bo mnie cisnienie rozsadzi.
Kobieto,zadaj sobie pytanie,czy wracacie do PL?Jezeli nie po co takie cerygiele?Poprostu zwolnij sie w Polsce,przylec tu i gitara.Na co ci z tych pieniedzy z Polski wystarczy-na waciki?Chyba ze po porodzie planujecie wracac,to moze cos wyjsc z tego misternego planu.No ale coz.ZUS moze Cie odwiedzic i co....
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
Mieszko to nie ma sensu...Moze po chinsku do niej dotrze.
Sama pracuje,mimo ze czasem padam z nog,ale coz...
No, wiem, że sensu nie ma. Przecież koleżanka ma PLAN, wie lepiej mimo odpowiedzi udzielonych przez ludzi, którzy tu mieszkają przez X lat i system juz znają. Zadziwiające, jak mozna byc ograniczonym, żeby nie przyjmowac do wiadomości, że Polska to Polska, a inne kraje to inne kraje i na 100% bedzie tam inaczej.
Mieszko jeżeli masz ochotę dalej tu pisać to proszę zapoznaj się z całością, fakt na początku moje pytanie tak brzmiało, jedynie szybko odprowadziliście mnie od tego. I tak wiem, NIKT W UK NIE DA MI ZWOLNIENIA LEKARSKIEGO OT TAK!. Więc proszę już z tym tematem skończyć.
Mieszkam obecnie w Polsce i z całą odpowiedzialnością stwierdzam,że Twoje "PLANY" to zwykłe oszustwo.Nie pisz bzdur typu,że samo zajście w ciąże to powód wydania zwolnienie przez lekarza!!Musisz lekarza oszukać co do swojego samopoczucia lub zapłacić prywatnie to może zwolnienie uzyskasz.Jeżeli takowe otrzymasz to znaczy że jesteś "Chora" i napewno nie wchodzą w grę jakiekolwiek podróże.Poza tym w Polsce ZUS nareszcie wziął się ostro za tzw.naciągaczy i dobrze,bo i i nie chcę dopłacać do twoich oszustw.Inną sprawą jest,że ciężąrna w Polsce to często czuje się/przepraszam za określenie/ jak Święta Krowa.Córka moja 2 tygodnie przed porodem poszła na urlop /takie przepisy/,cały czas pracowała i jakoś nie narzekała.Ale to było w Irlandii-tam chyba nie ma świętych krów.Pozdrawiam pracujące uczciwie ciężarne.
2013-03-12 20:51:32, Izka85 napisał(a): Mieszko jeżeli masz ochotę dalej tu pisać to proszę zapoznaj się z całością, fakt na początku moje pytanie tak brzmiało, jedynie szybko odprowadziliście mnie od tego. I tak wiem, NIKT W UK NIE DA MI ZWOLNIENIA LEKARSKIEGO OT TAK!. Więc proszę już z tym tematem skończyć.
Zapoznałam się. I podtrzymuję co napisałam: tak kręcisz, że już sama nie wiesz co napisałaś. I ciągle kombinujesz: jak ze zwolnieniem z Anglii nie wyjdzie, to może jednak w Polsce. Jakby sie nie wysilac, a kasę dostac.
2013-03-12 20:48:47, Samurajka napisał(a): Dobra,moja ostatnia wypowiedz bo mnie cisnienie rozsadzi.
Kobieto,zadaj sobie pytanie,czy wracacie do PL?Jezeli nie po co takie cerygiele?Poprostu zwolnij sie w Polsce,przylec tu i gitara.Na co ci z tych pieniedzy z Polski wystarczy-na waciki?Chyba ze po porodzie planujecie wracac,to moze cos wyjsc z tego misternego planu.No ale coz.ZUS moze Cie odwiedzic i co....
[/QUOTE. Nie wracamy do Polski, a pieniadze z Polski starcza na duzo wiecej niz waciki. Co do zwolnienia jest opcja z "podrozowaniem I jak najbardziej legalna.
2013-03-12 20:53:41, niewiadoma napisał(a): Mieszkam obecnie w Polsce i z całą odpowiedzialnością stwierdzam,że Twoje "PLANY" to zwykłe oszustwo.Nie pisz bzdur typu,że samo zajście w ciąże to powód wydania zwolnienie przez lekarza!!Musisz lekarza oszukać co do swojego samopoczucia lub zapłacić prywatnie to może zwolnienie uzyskasz.Jeżeli takowe otrzymasz to znaczy że jesteś "Chora" i napewno nie wchodzą w grę jakiekolwiek podróże.Poza tym w Polsce ZUS nareszcie wziął się ostro za tzw.naciągaczy i dobrze,bo i i nie chcę dopłacać do twoich oszustw.Inną sprawą jest,że ciężąrna w Polsce to często czuje się/przepraszam za określenie/ jak Święta Krowa.Córka moja 2 tygodnie przed porodem poszła na urlop /takie przepisy/,cały czas pracowała i jakoś nie narzekała.Ale to było w Irlandii-tam chyba nie ma świętych krów.Pozdrawiam pracujące uczciwie ciężarne.
Naprawde uwielbiam jak ludzie widza to co chca I dorabiaja swoja własna teorie. W ktorym momencie napisalam, ze sam fakt bycia w ciazy to powod do otrzymania zwolnienia?