Sprawa wygląda tak, że chciałbym wyjechać do Anglii (Londyn, okolice Londynu) i nie chodzi tu o zarobek lecz o zamieszkanie tam na dłużej. Od pierwszej wizyty w tym kraju spodobało mi się i zawsze wiązałem z tym przyszłość. Z tej racji mam kilka pytań do osób naprawdę kumatych, mieszkających już trochę w Anglii/samym Londynie, JEŻELI MASZ PISAĆ PIERDOŁY I SPAMOWAĆ TEMAT, NAJLEPIEJ KLIKNIJ CZERWONĄ IKONKĘ "X" W PRAWYM GÓRNYM ROGU !
Co prawda trochę tego się nazbierało, lecz odpowiedzi mogą być bardzo krótkie lecz szczegółowe

1. Jaki okres jest najlepszy do wyjazdu ? Sprecyzuję: Albo wyjadę w okolicach maja/czerwca albo września/października bo w wakacje chyba mnóstwo ludzi się tam zjeżdża do prac sezonowych czyż nie ?
2. Jeżeli nie znalazłbym sobie pracy przed przyjazdem do Anglii to czy faktycznie ciężko byłoby mi ją znaleźć już na miejscu ?
3. Jaką minimalną kwotę (w funtach) mam ze sobą zabrać żeby przeżyć załóżmy ten pierwszy miesiąc bez pracy ?
4. Czy faktycznie, aż tak niebezpiecznie i ryzykownie wynajmować pokój u obcych ludzi ?
5. Jaki rejon Londynu (w miarę bezpieczny) polecacie do zamieszkania ? Przeczytałem, że Północ i Zachód są jak najbardziej na "tak" ale już Południe i Wschód na "nie".
6. Czy zarabiając 7funtów (tyle oczekuję minimum od pracodawcy) i pracując min 160h/miesiąc = 1120funtów dam radę utrzymać siebie i moją kobietę chociaż na początku póki ona nie znajdzie pracy dla siebie ?
7. Ile średnio schodzi pieniędzy na jedzenie na osobę na miesiąc ?
8. Czy faktycznie uczony angielski w szkołach którym posługuję się płynnie jest całkiem inny jaki panuje w Anglii ?