MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co zrobiliście z dobytkiem w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-02-14 17:10:18 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

A kto ma czas, zaraz po wyjeździe do innego kraju, na powroty by się leczyć?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

MrMaverick1971

Post #2 Ocena: 0

2013-02-14 17:12:14 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-02-14 17:10:18, krakn napisał(a):

Krakn, toc ogolna opinia Polakow na temat tutejszej sluzby zdrowia jest hmmm...delikatnie mowiac marna:-]

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2013-02-14 17:19:43 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Mieszkanie "pod klucz", umeblowane, nowe, wynajmowalam przez 5 lat. Raz z ogloszen, raz rodzinie, innym razem przez agencje, potem znowu rodzinie. Po jakich najemcach mieszkanie wygladalo najgorzej? Po rodzinie niestety... ;/
Pomijajac, ze raz najemcy mi uciekli, a klucze wyslali w kopercie z drugiego konca Polski( po wielu moich staraniach odnalezienia ich ), czynszu nie zaplacili, rachunki nabili ( poczatki kiedy wynajmowalam, ufalam, glupia bylam, myslalam ze beda rachunki placic sami... oprocz nie zaplaconego czynszu za lokal plus mojego czynszu, nabili prad i gaz na ponad 2000 pln ;/ od tamtej pory rachunki oplacalam ja ).
Obecnie ( znowu "po rodzinie" - chyba nigdy sie nie naucze ), wyprzedaje wszystkie meble, ktore na sprzedaz sie jeszcze nadaja, reszta na kubel, a mieszkanie pod mlotek. Mam juz dosc tego calego cyrku.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 14-02-2013 17:21 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #4 Ocena: 0

2013-02-14 17:20:16 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-02-14 17:12:14, MrMaverick1971 napisał(a):
Cytat:

2013-02-14 17:10:18, krakn napisał(a):

Krakn, toc ogolna opinia Polakow na temat tutejszej sluzby zdrowia jest hmmm...delikatnie mowiac marna:-]

Się nie dziwie GP lipa, dopiero jak idziesz do specjalisty to jest OK.

No ale mimo wszytko, ile razy lądowałem w nowym kraju to co najmiej przez rok, nawet nie zauważałem kataru ...*DONT_KNOW*
Bo nie było czasu, cza zapier@ a nie chorować i nie ma że boili *YAHOO*
Tak czy siak, przyjechać po to by zaraz wracać. to trzeba mieć sporą rezerwę kasy...
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Joanna72

Post #5 Ocena: 0

2013-02-14 17:20:39 (12 lat temu)

Joanna72

Kobieta

Z nami od: 14-02-2013

W Polsce działa to tak: idę prywatnie do lekarza specjalisty, który równocześnie ma etat w szpitalu i on mi załatwia bez kolejki przyjęcie na oddział. Ten system funkcjonuje prawie legalnie (lekarz płaci przecież podatki za to, ile mu dałam zarobić w gabinecie), więc proszę na mnie nie fukać. A w UK być może trzeba czekać w kolejce na zabieg, dlatego pytam o kontynuowanie ubezpieczenia w Polsce.

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #6 Ocena: 0

2013-02-14 17:28:02 (12 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

Cytat:

2013-02-14 17:20:39, Joanna72 napisał(a):
W Polsce działa to tak: idę prywatnie do lekarza specjalisty, który równocześnie ma etat w szpitalu i on mi załatwia bez kolejki przyjęcie na oddział. Ten system funkcjonuje prawie legalnie (lekarz płaci przecież podatki za to, ile mu dałam zarobić w gabinecie), więc proszę na mnie nie fukać. A w UK być może trzeba czekać w kolejce na zabieg, dlatego pytam o kontynuowanie ubezpieczenia w Polsce.

Wg mnie, powinnas zalatwic wszystkie sprawy zwiazane ze zdrowiem w Polsce i przyjechac tutaj zdrowa i gotowa do dzialania.

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #7 Ocena: 0

2013-02-14 17:28:09 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Ja skromnie - caly dobytek zmiescilam w torbie podroznej :) Jedyne czego zaluje ze nie wzielam to kolekcja moich kryminalow z PRLu ;)
Mialam naprawde pokazny zbior, a z roznych wzgledow do domu rodzinnego nie moge juz wrocic, juz ich chyba nie odzyskam :(

Gdybym miala jakies mieszkanie do wynajecia, to poprosilabym tesciowa aby miala oko na lokatorow :)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2013-02-14 17:48:59 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Anglię lubiłam zawsze, mam do niej sentyment, z ang. literatury xIX nikt mnie nie zagnie.

; )

...

A tak poza tym, spokojnie będzie cię stać na prywatnych lekarzy w Polsce; )

Oczywiście nie od razu, ale z czasem będzie łatwiej, a potem być może nawet bardzo łatwo.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 14-02-2013 17:49 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-02-14 18:11:13 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W moim mieszkaniu mieszkal kuzyn, placil za oplaty eksploatacyjne. Jak ceny mieszkan poszly do gory, to postanowilam je sprzedac, bo uznalam, ze nie oplaca sie wynajmowac, lokata dalaby wiecej, a mniej zachodu.

Mam swoja dziuple w PL na wypadek przyjazdu, ale zdarza mi sie zatrzymywac w hotelach, bo mi bardziej pasuje albo dla sportu/rozrywki.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Joanna72

Post #10 Ocena: 0

2013-02-14 19:15:34 (12 lat temu)

Joanna72

Kobieta

Z nami od: 14-02-2013

Teraz niestety ceny nieruchomości w PL dołują. Więc najpierw wynajem - kontrolowany przez przyjaciół (rodziny w okolicy nie mamy - najbliższa 250 km od nas i to też jeden z powodów wyjazdu - rodzina nas tu nie trzyma), potem sprzedaż. Mam 2 synów, każdy ma po walizce LEGO i bez tego dobytku się nie ruszą. Tak samo bez kompa stacjonarnego, podrasowanego specjalnie do gier. Więc u mnie opcja 1 torby odpada. Czy ktoś z was brał z Polski garnki/ zaslony/pościel/kwiaty doniczkowe/meble/książki? I pytanie dot. 1 fazy pobytu, kiedy bedę smam w UK - czy nie jest konieczne posiadanie laptopa, żeby kontaktować się z rodziną i załatwiać sprawy w necie? I kiedy odwiedzacie PL, co tam kupujecie ,,na zapas"? leki przeciwbólowe? Kosmetyki?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,