Str 4 z 6 |
|
---|---|
aniabod | Post #1 Ocena: 0 2013-02-04 15:51:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2012 Skąd: CORBY |
a z powiklaniami porod + opieka nas wczesniakiem 125 tys $$$$
![]() |
Post #2 Ocena: 0 2013-02-04 16:12:08 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Artur_wrx | Post #3 Ocena: 0 2013-02-04 17:10:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2012 Skąd: edinburgh |
Ja dziekuje za uslugi medyczne w USA. Prawda ze opieka jest OK,ale to kosztuje jak wyzej kolezanki wspomnialy. Ile czlowiek nerwow straci jak popatrzy na rachunki szpitalne. Zanim moj synek sie urodzil to badanie krwi po pierwszej wizycie lekarskiej kosztowalo $2500, przy podstawowym ubezpieczeniu. A jakby placic za ubezpieczenie zeby miec full coverage to trzeba bulic w przypadki naszej rodziny okolo $1500 miesiecznie. 5 godzinna wizyta w emergency room kosztowala $10000 ( x-ray, blood tests). To nie jest normalne. Ogonie jest tak, ze jak nie masz kasy to nie ma mowy o leczeniu, albo jak koleznaka wyzej nadmienila jestes bankrutem.
|
OKidoki444 | Post #4 Ocena: 0 2013-02-04 17:16:15 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat: 2013-02-04 15:51:00, aniabod napisał(a): a z powiklaniami porod + opieka nas wczesniakiem 125 tys $$$$ ![]() [url=][img][/img][/url]
|
ma-munia | Post #5 Ocena: 0 2013-02-04 17:44:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2012 Skąd: manchester |
Cytat: 2013-02-04 17:10:38, Artur_wrx napisał(a): Ja dziekuje za uslugi medyczne w USA. Prawda ze opieka jest OK,ale to kosztuje jak wyzej kolezanki wspomnialy. Ile czlowiek nerwow straci jak popatrzy na rachunki szpitalne. Zanim moj synek sie urodzil to badanie krwi po pierwszej wizycie lekarskiej kosztowalo $2500, przy podstawowym ubezpieczeniu. A jakby placic za ubezpieczenie zeby miec full coverage to trzeba bulic w przypadki naszej rodziny okolo $1500 miesiecznie. 5 godzinna wizyta w emergency room kosztowala $10000 ( x-ray, blood tests). To nie jest normalne. Ogonie jest tak, ze jak nie masz kasy to nie ma mowy o leczeniu, albo jak koleznaka wyzej nadmienila jestes bankrutem. Nie bardzo wiem co masz na mysli mowiac "nim synek sie urodzil" Urodzilam dwojke dzieci w USA i w obydwu przypadkach mialam full ubezpieczenie nie zaplacilam nawet dolara za zadna wizyte,test ani porod.Po porodzie ja mialam darmowa opieke jeszcze przez 6 miesiecy,a dzieci przez caly czas dopoki bylismy w Stanach.Nie jestem w stanie kto dokladnie to pokrywal bo w tej chwili nie pamietam a wszelkie dokumenty mam u tesciowej w PL. Ja i moja rodzina zbyt czesto nie korzystalismy z uslug medycznych,wszedzie chodzilismy prywatnie i ceny wizyt byly raczej do przyjecia nigdy nie zaplacilam wiecej niz 100$ pomojajac dentyste oczywiscie. W szpitalu poza porodem nie bylam ale mam znajomych ktorzy lezeli i jakos bankrutami z tego powodu sie nie stali,a nawet nie odbilo sie to na ich historii kredytowej.Napewno co stan to obyczaj ale nie chce mi sie wierzyc zeby byly az takie roznice [ Ostatnio edytowany przez: ma-munia 04-02-2013 17:48 ] |
|
|
aniabod | Post #6 Ocena: 0 2013-02-04 17:54:31 (12 lat temu) |
mamunia poprostu nie bylas w szpitalu
ja mialam ubezpieczenie panstwowe jak zaszlam w ciaze i nie kosztowalo mnie prawie ! nic zanim dostalam ubezpieczenie trwalo to 6 tyg niestety musialam isc 3 razy na wizyte z USG kosztowalo mnie to 800 $ pozniej tak jak Artur wspomnial raz wyladowalam w ciazy na emrgergency room dosyc ze czekalam 6h na poczekalni to po 1 godzinnych badaniach przyszedl rachunek bagatela na 2500 tys dollarow wiec mamusia nie wiem jak twoi znajomi po szpitalach byli w stanie zaplacic pobyt z wlasnej kieszeni no ale to tez zalezy kto ile ma w kieszeni ![]() Okidoki cale szczesci to nie mnie dotyczylo tylko moja kuzynke a ona miala ubezpieczenie wiec jej czesciowo ! pokryli |
1andy1 | Post #7 Ocena: 0 2013-02-04 18:04:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2013 Skąd: Londyn |
Mi to się podoba ten koleś, który za badanie krwi 2500$ podobno dał, mało z krzesła nie spadłem hi hi.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2013-02-04 18:09:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2013-02-04 12:53:04, ma-munia napisał(a): Wydalam kupe kasy sciagajac dwa kontenery,samochody,graty i inne pierdy,ktore obecnie gnija gdzies w garazach,bo nie nma obcji wstawienia ich do "ogromnych"angielskich domow(mam na mysli oczywiscie domy na swoja kieszen na palac mnie nie stac)samochod zniszczony przy parkowaniu doslownie po 5 cm z kazdej strony jak wjezdzam na "olbrzymi"podjazd przy chalupie. To jest rowniez problem osob przeprowadzajacych sie z Europy. Po wjechaniu do mikro garazu o standardowym brytyjskim rozmiarze zastanawialam sie jak wysiasc z auta i pierwsza moja mysl byla: przeprowadzilam sie do zlego kraju ... Z wielkoscia domow/mieszkan jest podobnie. Zajelo mi pare dobrych lat znalezienie mieszkania do kupienia o rozmiarze, ktory by mnie satysfakcjonowal. I czasami naprawde nie rozumiem jak mieszkancy UK zgadzaja sie na tak niskie standardy mieszkaniowe, zarowno pod wzgledem wielkosci jak i jakosci. Podobaly mi sie domy w Szkocji, ale jest jeden problem: daleko do Europy i pogoda troche nie ta. Carpe diem.
|
aniabod | Post #9 Ocena: 0 2013-02-04 18:17:01 (12 lat temu) |
ja mieszkalam w USA w mieszkaniu ale powiem szczerze ze moze i mialo dwie sypialnie ale nie bylo duzo mniejsze od domu ktory teraz wynajmuje
no ale taka prawda mam to na co mnie stac sa i w UK palace ale mnie na nie nie stac ![]() |
OKidoki444 | Post #10 Ocena: 0 2013-02-04 18:23:34 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat: / < ![]() ![]() mamunia poprostu nie bylas w szpitalu ja mialam ubezpieczenie panstwowe jak zaszlam w ciaze i nie kosztowalo mnie prawie ! nic zanim dostalam ubezpieczenie trwalo to 6 tyg niestety musialam isc 3 razy na wizyte z USG kosztowalo mnie to 800 $ pozniej tak jak Artur wspomnial raz wyladowalam w ciazy na emrgergency room dosyc ze czekalam 6h na poczekalni to po 1 godzinnych badaniach przyszedl rachunek bagatela na 2500 tys dollarow wiec mamusia nie wiem jak twoi znajomi po szpitalach byli w stanie zaplacic pobyt z wlasnej kieszeni no ale to tez zalezy kto ile ma w kieszeni ![]() Okidoki cale szczesci to nie mnie dotyczylo tylko moja kuzynke a ona miala ubezpieczenie wiec jej czesciowo ! pokryli ![]() [url=][img][/img][/url]
|