MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wynajem mieszkania bez zatrudnienia

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Artur_wrx

Post #1 Ocena: 0

2013-02-04 11:13:25 (12 lat temu)

Artur_wrx

Mężczyzna

Z nami od: 24-04-2012

Cytat:

2013-02-04 11:01:40, aniabod napisał(a):
dlaczego ? ciebie zaskoczylam ta wypowiedzia nie mowilam o tobie czy o innych Polakach przyjaznie nastawionych do mnie :) mowilam o Anglikach nie powiesz mi chyba ze wszyscy ciesza sie na twoj widok mowia dzien dobry jak sie masz pomocni w kazdej chwili
tak bylo w Stanach wszysscy usmiechnieci witali sie z toba nikt nie przeszedl obojetnie obok ciebie

swieta prawda...no coz latwo nie bedzie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ma-munia

Post #2 Ocena: 0

2013-02-04 12:53:04 (12 lat temu)

ma-munia

Kobieta

Z nami od: 19-12-2012

Witam
Podpisuje sie pod tym co napisala Ania.Ja z rodzina tez 11 lat mieszkalam w Stanach,wyjazd byl najwiekszym bledem jaki popelnilam w zyciu,nigdy sobie nie wybacze jaka palnelam glupote.Mieszkam w Manchesterze od pazdziernika i do tej pory nic mnie tu pozytywnie nie zaskoczylo,mysle bardzo powaznie o powrocie do USA.Od samej pogody mozna sie nabawic deprechy,ja osobiscie mam tu klaustrofobie.Wydalam kupe kasy sciagajac dwa kontenery,samochody,graty i inne pierdy,ktore obecnie gnija gdzies w garazach,bo nie nma obcji wstawienia ich do "ogromnych"angielskich domow(mam na mysli oczywiscie domy na swoja kieszen na palac mnie nie stac)samochod zniszczony przy parkowaniu doslownie po 5 cm z kazdej strony jak wjezdzam na "olbrzymi"podjazd przy chalupie
Jednym slowem okreslam to jako PADAKA.
Nie znam Twojej sytuacji,nie wiem czy masz ewentualnie powrot do Usa ale chlopie na wlasnym przykladzie radze Ci zastanow sie jeszcze 10 razy nim to zrobisz.
Ja naprawde nie twierdze ze tutaj wszystko jest zle,twierdze natomiast ze jest inne nie niz w Stanach ja niestety ciezko odbieram te realia.
Jesli bedziesz mial jakies pytania wal smialo

Do góry stronyOffline

aniabod

Post #3 Ocena: 0

2013-02-04 13:18:32 (12 lat temu)

aniabod

Kobieta

Z nami od: 20-09-2012

nie no nie dolujmy chlopaka sa i pozytywne strony

opieka medyczna za darmo (przepisuja paracetamol to prawda ) ale chyba jak sie nie daj boze wyladuje w szpitalu to chyba wylecza (tak mam nadzieje haha) w Stanach wiadomo nie masz ubezpieczenia jestes bankrutem po szpitalu :(
pomoc socjalna jest tutaj bardzo duza w zasadzie nigdy nie dadza ci umzec z glodu
a wiadomo jak jest w USA jak nie jestes czarny nie pracujesz nie jesz i zdychaj pod mostem

a z parkowaniem tez mam problem moim autem zmiescic sie czasami miedzy dwa samachody jest nie lada wyzwanie na tych waskich parkingach haha

[ Ostatnio edytowany przez: aniabod 04-02-2013 13:20 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ma-munia

Post #4 Ocena: 0

2013-02-04 13:36:18 (12 lat temu)

ma-munia

Kobieta

Aniuuuuu nie jest moim celem dolowanie kolegi,jego zycie jego decyzja ja tylko dziele sie swoimi doswiadczeniami,a nie sa one zbyt duze bo mieszkam tutaj podobnie jak Ty Sloneczko od kilku miesiecy.
Kolega zreszta wspomnial ze juz kiedys tu mieszkal wiec chyba ma swiadomosc tego na co sie decyduje.
Dodam jeszcze tylko ze dularyy bardzo szybko tu sie wydaje tzn ja tak mam.

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #5 Ocena: 0

2013-02-04 13:59:25 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-02-04 13:18:32, aniabod napisał(a):
nie no nie dolujmy chlopaka sa i pozytywne strony

opieka medyczna za darmo (przepisuja paracetamol to prawda ) ale chyba jak sie nie daj boze wyladuje w szpitalu to chyba wylecza (tak mam nadzieje haha) w Stanach wiadomo nie masz ubezpieczenia jestes bankrutem po szpitalu :(
pomoc socjalna jest tutaj bardzo duza w zasadzie nigdy nie dadza ci umzec z glodu
a wiadomo jak jest w USA jak nie jestes czarny nie pracujesz nie jesz i zdychaj pod mostem

a z parkowaniem tez mam problem moim autem zmiescic sie czasami miedzy dwa samachody jest nie lada wyzwanie na tych waskich parkingach haha

[ Ostatnio edytowany przez: <i>aniabod</i> 04-02-2013 13:20 ]

pracuje w szpitalu:-]ludzie sa w wiekszosci zadowoleni,wiadomo zawsze sie jakis niezadowolony pacjent znajdzie heheh
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

aniabod

Post #6 Ocena: 0

2013-02-04 14:35:39 (12 lat temu)

aniabod

Kobieta

okidoki wiec spokojnie mozna isc do szpitala wylecza !! hahah

mamunia mniej po sklepach lataj to i wiecej dularow w kieszenie zostanie :PP

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ma-munia

Post #7 Ocena: 0

2013-02-04 14:48:32 (12 lat temu)

ma-munia

Kobieta

Ania powiedz jaka jest radocha z dularow w kieszeni???Mnie bardziej rajcuja torby z zakupami buhaha

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #8 Ocena: 0

2013-02-04 14:52:03 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

a tak was zapytam,o co chodzi z tym ubezpieczeniem?rozumiem ze nie ma panstwowych szpitali wszystkie sa prywatne?bardzo drogie jest wykupienie takiego ubezpieczenia?
Pytam bo juz kilka razy mi sie obilo o uszy jak ludzie wlasnie na to narzekali
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

aniabod

Post #9 Ocena: 0

2013-02-04 15:01:25 (12 lat temu)

aniabod

Kobieta

powiem ci im tansze tym gorsze wiec najlepiej miec full wypas zeby pokrywalo wszystko sum ci nie podam trzeba byloby sprawdzic ale mnie srednio bylo stac na ubezieczenie mojej rodziny

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ma-munia

Post #10 Ocena: 0

2013-02-04 15:13:59 (12 lat temu)

ma-munia

Kobieta

Szpitale sa takie i takie ale niestety wszystkie platne.Jak nie masz ubezpieczenia to niestety bulisz dla przykladu porod naturalny bez komplikacji matka+noworodek prawie 16.000$ taki luxusik ale chodza warunki i opieka fantastyczna.
Platnosci tez sa teoretycznie do obejscia,(mowie tu o stanie NY)piszesz kwit ze Cie nie stac ze mozesz ich splacac powiedzmy po 200$ miesiecznie i w wiekszosci przypadkow ida na to,wychodza z zalozenia ze lepszy rydz niz nic.Generalnie da sie zyc

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,