MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak wyglądał wasz bagaż?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2013-01-25 16:37:47 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

relly troche mi sie lepiej zrobilo, gdy Cie przeczytalam. Wszyscy tu pisza o torbie albo walizce, a ja zapakowalam pol wana w piatek w Polsce, w poniedzialek go w Anglii rozpakowywalam. Sama samolotem z walizka przylecialam...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

adamkot

Post #2 Ocena: 0

2013-01-25 17:14:34 (12 lat temu)

adamkot

Mężczyzna

Z nami od: 24-01-2013

Ale była to twoja pierwsza podróż do UK? Nie robilas wczesniej jakiegos "rozpoznania gruntu"?

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-01-25 17:20:06 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

berenika

Post #4 Ocena: 0

2013-01-25 17:25:16 (12 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Mój bagaż był skromny jedna torba podróżna-głownie ciuchy, trochę rzeczy osobistych, około 30cd z polską muzyką,kilka filmów na dvd, jedna książka, 50funtów w kieszeni i discman, a w słuchawka ta nuta na drogę...

...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

relly

Post #5 Ocena: 0

2013-01-25 20:24:56 (12 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

jesli chodzi o mnie to była jakby "pierwsza" jakby bo bywałem biznesowo w londynie jakies x lat temu
żadnego rozpoznania nie robiłem (no spytałem sie cos tam na MW i silny resreach internetowy zrobiłem
idąc śladami Korteza który kazał spalić okręty po dobiciu do jukatanu
w polsce sprzedałem co sie dało sprzedac
reszte rozdałem :-)

Do góry stronyOffline

Marii27

Post #6 Ocena: 0

2013-03-08 20:59:34 (12 lat temu)

Marii27

Kobieta

Z nami od: 08-03-2013

Mam pytanie co do bagażu, żeby się upewnić czy na pewno można zgodnie z regulaminem lotniska czy linii lotniczych, a mianowicie czy można włożyć do bagażu kosmetyki? kosmetyki codzienne do higieny a także do malowania. Potrzebuję też zabrać ze soba płyn do soczewek wraz z soczewkami kontaktowymi. Czy są jakieś zastrzeżenia co do takich rzeczy podstawowych, które się używa na co dzień? Oczywiście mam tutaj na myśli bagaż/walizkę, która będzie pod pokładem, wiem że co do bagażu podręcznego to są jakieś limity...

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-03-08 21:04:02 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Nie ma ograniczeń co do kosmetyków itp. w bagażu głównym.

Do góry stronyOffline

Marii27

Post #8 Ocena: 0

2013-03-08 21:45:10 (12 lat temu)

Marii27

Kobieta

Z nami od: 08-03-2013

a to fajnie, dzięki za odpowiedź

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #9 Ocena: 0

2013-03-09 10:25:32 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Paracetamol, leki przeciwbólowe takie jak w Polsce są bez recepty i nie ma problemu z ich dostaniem. Niestety Tramal czy Ketanol są tylko na receptę tak jak i w Polsce zresztą. To samo się tyczy antybiotyków. Są jak najbardziej dostępne ale na receptę oczywiście. To, że lekarze nie dają na byle co antybiotyków to prawda. Najpierw leczą łagodniejszymi środkami. Ale jak dzieje się coś poważniejszego przepisują antybiotyk bez problemu.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #10 Ocena: 0

2013-03-09 10:39:25 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Ja miałam plecak :). Tak dla odmiany od wszystkich. Plecak duży z lekkim stelażem wewnętrznym wielkości 80 l, oraz bagaż podręczny - skrzypce. Ja wiedziałam jednak, że kupuję bilet w jedną stronę. Chciałam spakować wszystko co się dało. A było tego dużo gdyż 8 lat miałam już swoje mieszkanie w PL i nazbierałam rupiecia strasznie dużo. Spakowałam trochę ubrań takich bardziej praktycznych do pracy, dwie sukienki, ze 4 książki, laptop, podstawowe leki ale w ilościach mocno ograniczonych, to samo z kosmetykami. Wzięłam wszystkiego po trochu. Nie brałam wielkich butli kosmetyków bo i tak plecak ważył 30 kg! Miałam małe buteleczki. Leków po jednym listku. Antybiotyków nie miałam akurat. Chodziło o to aby po przyjeździe nie wydawać od razu pieniędzy na środki higieny, leki czy ubrania bo gotówki miałam niewiele. Wiedziałam, że będę musiała poczekać do pierwszej wypłaty i musi mi starczyć to co mam na początek. Kosmetyki tańsze w UK też trzeba kupić a jak się ma do kupienia wszystko na raz to niestety wydatek robi się spory. Po 2 miesiącach mama dosłała mi paczkę z moimi rzeczami i się teraz uzbierało. Meble, pralka, lodówka, ciuchy, graty. Przy przeprowadzce był duży Van.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,