Str 2 z 3 |
|
---|---|
hamish | Post #1 Ocena: 0 2012-12-28 18:11:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2012 Skąd: manchester |
wyjazd planuje na kwiecień maj teraz zbieram informacje na temat aktualnej sytuacji u Was
możliwe jest żę uda się pojechać na gotowe miejsce pracy ale muszę być przygotowany na ewntualny szybszy wyjazd bo mieszkam na takim zadupiu że nie znajdę w pobliżu pracy jeśli stracę obecną a robi się coraz gorzej poza tym nie mam już ochoty zasuwać za minimalną krajową(w Polsce) bez szansy na cokolwiek więcej... pozdrawiam |
Wujas2013 | Post #2 Ocena: 0 2012-12-28 18:26:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2012 Skąd: Edinburgh |
Determinacji życzę i powodzenia! £400 to jednak cieniutko i szybko pójdzie na drinki i zagrychę. Trzeba z tak £2000 na spokojnie i bez stresu bo po 2 tygodniach łażenia zaczyna się dołowanie
|
77Michal | Post #3 Ocena: 0 2012-12-28 18:45:16 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-10-2012 Skąd: . |
Cytat: 2012-12-28 18:11:01, hamish napisał(a): wyjazd planuje na kwiecień maj teraz zbieram informacje na temat aktualnej sytuacji u Was możliwe jest żę uda się pojechać na gotowe miejsce pracy ale muszę być przygotowany na ewntualny szybszy wyjazd bo mieszkam na takim zadupiu że nie znajdę w pobliżu pracy jeśli stracę obecną a robi się coraz gorzej poza tym nie mam już ochoty zasuwać za minimalną krajową(w Polsce) bez szansy na cokolwiek więcej... pozdrawiam Jak znasz troche jezyk to przed wyjazdem dzwon do agencji i pytaj o prace,co i jak. Te 4 stowki to moze starcza ale szalu nie bedzie,jak sie potkniesz to ciezko bedzie....a bez siana jest duzo trudniej. |
hamish | Post #4 Ocena: 0 2012-12-29 19:37:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2012 Skąd: manchester |
Dręczy mnie jeszcze kwestia sposobu poszukiwania pracy otóż przeglądając neta znalazłem dużo ofert pracy na gumtree i chciałem zapytać o wiarygodność tych ofert w waszej opinii. Poza tym znalazłem kilkanaście ofert pracy w magazynach jako picker&packer i jest w nich napisane że to jest oferta agencji i kontrskt permanent czyli na stałe. Pisaliście że przez agencje to pracujesz tyl w kratke raz jest praca raz nie ma a tu jest napisane że praca 5 dni w tygodniu cały etat itp. Jak to jest naprawdę?
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2012-12-29 19:53:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tak, ze moze byc ok, a moze byc spam z opcja wyciagniecia danych.
Skoro biegly angielski, podzwon najpierw po agencjach, popytaj o prace, przygotuj cv wg tubylczych wzorow, napisz pare listow motywacyjnych. Co do cen pokojow w Man, trzeba liczyc ok. 300L z rachunkami, drugie tyle kaucja. Do tego potencjalne koszty dojazdow, telefon i 400L sie okazuje dosc skromnym zapleczem. Nim sie rozeznasz, gdzie, co i za ile kupowac, tez troche wody uplynie. Na pewno przyda sie laptop, podstawa jest polowanie na prace netowo i wiszenie na telefonie i nastawienie sie na konkretna prace, podejscie, ze szukasz jakiejkolwiek pracy powoduje delikatne rozbawienie po agencjach i komentarz, ze takiej nie maja ![]() |
|
|
PeterGriffin | Post #6 Ocena: 0 2012-12-29 20:00:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2012 Skąd: Mcr |
Cytat: 2012-12-29 19:37:01, hamish napisał(a): Dręczy mnie jeszcze kwestia sposobu poszukiwania pracy otóż przeglądając neta znalazłem dużo ofert pracy na gumtree i chciałem zapytać o wiarygodność tych ofert w waszej opinii. Poza tym znalazłem kilkanaście ofert pracy w magazynach jako picker&packer i jest w nich napisane że to jest oferta agencji i kontrskt permanent czyli na stałe. Pisaliście że przez agencje to pracujesz tyl w kratke raz jest praca raz nie ma a tu jest napisane że praca 5 dni w tygodniu cały etat itp. Jak to jest naprawdę? Obiecać i napisać w ogłoszeniu to oni mogą wszystko, inna sprawa jak to później jest faktycznie.Możesz pracować non stop w jednym miejscu przez długi czas, równie dobrze być na telefon i pracować codziennie gdzie indziej.Nie ma reguły, kwestia szczęścia. Semper Invicta, Semper Heroica!
|
Post #7 Ocena: 0 2012-12-30 10:20:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
relly | Post #8 Ocena: 0 2012-12-30 11:30:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
btw
wybierz odpowiednie miejsce w UK bo to wyglada bardzo róznie tu gdzie jea jestem pokoj spokojnie za 40-50 na tydzien nawet bez bondu da sie znalezc, one beedroom to ok 300+rachunki a jak ktos zna angielski to reguła jest ze 3 dni po przyjezdzie pracował ALE TO GRUDZIEN kiedy jak ktos chce pracowac to jest robota i mozna walic po 12 godzin dzien w dzien co nawet przy g..stawce daje jakas kwote jedna rzecz pominieta,tutaj transport publiczny działa jak działa i czesto-gesto bez własnego transportu pracy nie ma jak podjac bo nie ma jak dojechac |
Post #9 Ocena: 0 2012-12-30 11:34:15 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
darmund | Post #10 Ocena: 0 2012-12-30 11:39:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Cytat: 2012-12-30 11:30:08, relly napisał(a): btw wybierz odpowiednie miejsce w UK bo to wyglada bardzo róznie tu gdzie jea jestem pokoj spokojnie za 40-50 na tydzien nawet bez bondu da sie znalezc, one beedroom to ok 300+rachunki a jak ktos zna angielski to reguła jest ze 3 dni po przyjezdzie pracował ALE TO GRUDZIEN kiedy jak ktos chce pracowac to jest robota i mozna walic po 12 godzin dzien w dzien co nawet przy g..stawce daje jakas kwote jedna rzecz pominieta,tutaj transport publiczny działa jak działa i czesto-gesto bez własnego transportu pracy nie ma jak podjac bo nie ma jak dojechac Grudzień, dokładnie dwa dni zostały. ![]() Bywa tak, że pracę znajdzie i w styczniu kiedy normalny zastój jest, bywa i tak że pracy nawet w maju nie uświadczysz. Druga prawda jest tez taka, że pickerów i pakerów to tu jest jak psów, zwłaszcza, że z Cometem coś nie tak jest. |