MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd do Anglii przygotowania

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2012-12-21 08:18:15 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak jade na kontynent, to mowie, ze jade do Europy :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Lucy_J

Post #2 Ocena: 0

2012-12-21 08:41:14 (12 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Wygibus powiem szczerze ze ja nigdy nie kupowalam papierosow z tak zwanego mniej legalnego zrodla.

Cykor jestem i tyle.

Albo mnie stac aby palic (bo to juz naprawde drogie hobby sie robi) albo rzucam w cholere :D

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #3 Ocena: 0

2012-12-21 08:46:33 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2012-12-21 08:18:15, Richmond napisał(a):
Jak jade na kontynent, to mowie, ze jade do Europy :-)

Ja tez :-]
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

stasiuu

Post #4 Ocena: 0

2013-01-02 20:00:07 (12 lat temu)

stasiuu

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2013

piszesz, że pracowałeś w Niemczech, dlaczego chcesz się przeprowadzic na Wyspy ?

Do góry stronyOffline

wygibus

Post #5 Ocena: 0

2013-01-02 20:51:15 (12 lat temu)

wygibus

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2012

staiuu, Ja pracuję/pracowałem w Holandii, a nie w Niemczech.

W każdym razie, przeprowadzić się chcę z powodu pracy. W NL, można w sumie tylko pracować na produkcji, przy zbieractwie lub magazyn. Innych perspektyw nie ma dla osób nie znających dobrze niderlandzkiego. A teraz z tego co słyszę to nawet dla osób które znają język a mają PL dowód też mówią że innej pracy 'nie ma'.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-01-02 21:04:15 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bez znajomosci jezyka bedzie dobrze chociaz taka prace znalezc, ta zasada obowiazuje chyba na calym swiecie.

Do góry stronyOffline

wygibus

Post #7 Ocena: 0

2013-01-03 11:23:35 (12 lat temu)

wygibus

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2012

Oczywiście, ja znam język, żona średnio, i dlatego też sądzę że muszę na początku łapać co się da, a wybrzydzać później. Zawsze jak jedno pracuje to da się jakoś przeżyć.

Jak już będzie troszkę ustabilizowana sytuacja to zacznę szukać coś w IT, jak pisałem wcześniej. Oczywiście na początku też w IT będę szukał :)

karjo1, w Holandii niestety, znam osoby które znają b. dobrze niderlandzki, zachodzą do agencji pracy i tak, owszem jest praca i fajna, ale jak trzeba się zarejestrować i podają ludzie PL dowód osobisty to od razu się pojawiają kłopoty.

Po tym jak widzę gdzie Polacy pracują w UK to widzę, że jak znasz język to możesz robić to co potrafisz.

Pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

Moniaaa81

Post #8 Ocena: 0

2013-01-03 11:45:14 (12 lat temu)

Moniaaa81

Kobieta

Z nami od: 27-09-2012

W Anglii jest inaczej, nikt tobie w zywe oczy nie powie ze jest problem, ale do pracy przyjma kogo innego, konkuencja jest spora. JAk wszedzie trzeba miec doswiadczenie, umiejetnosci I troche szczescia.

Jesli szukasz pracy na poziomie to radze wyleczyc sie z nawyku agencji. Nawet jak na lepsze stanowiska agencja znajduje pracownika za oplata dla firmy, to I tak firma stara sie wybrac pracownika aplikujacego bezposrednio, bo zawsze to jakies 2000 w kieszeni. To tak z obserwacji...

Powodzenia zycze

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-01-03 12:35:51 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Bardzo malo firm prowadzi wlasna rekrutacje. Wiekszosc ofert na portalach z ogloszeniami pochodzi od agencji rekrutacyjnych.

Korzystanie z tych agencji i placenie im za znalezienie pracownika jest normalne. Duze firmy maja podpisane umowy z wybranymi agencjami i mozna powiedziec, ze biora ludzi w hurcie przez te agencje.

Czasami, na podstawie nazwy agencji rekrutacyjnej i lokalizacji oferty, jestem w stanie zgadnac o jaka firme chodzi. Dotyczy to sektora IT i okreslonych lokalizacji, ktorymi interesowalam sie. Im wiecej rozmawia sie z rekruterami, tym lepiej zna sie rynek.

Jak ktos wie dla jakiej firmy chce pracowac albo ma zaciecie, zeby odwiedzac strony firm po kolei, to moze poszukac ofert bezposrednio albo wysylac cv do firm. Ale to jest zmudna robota, mozna to robic, gdy ma sie jakies zrodlo dochodu, a nie gdy siedzenie sie pali.

Zobacz sobie ogloszenia na: jobserve.com, jobsite.co.uk, reed.co.uk i szybko przekonasz sie ile mozna zarobic w IT z Twoimi umiejetnosciami. Naprawa/sprzedaz komputerow nie jest zbyt dochodowa.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

pawel85walcz

Post #10 Ocena: 0

2013-01-03 12:45:39 (12 lat temu)

pawel85walcz

Mężczyzna

Z nami od: 30-12-2012

Cytat:

2012-12-21 08:13:50, wygibus napisał(a):
Dziękuję za odpowiedzi :)

Czyli Anglicy czują się takim oddzielnym 'lepszym' kontynentem od europy? Przeszła mi ta myśl wcześniej przez głowę, po tym jak zauważyłem że nawet strony www polaków nie mają końcówek ani .com, ani .eu, tylko .co.uk, widocznie nawet w internecie to ma dla nich znaczenie :)

Lucy_J a nie wiesz po ile się kupuje fajki od znajomych z pl?
(sam osobiście nie palę :) )

paolomario, a co to za robota/firma ? W jakim mieście?

Dziękuję jeszcze raz za informacje!

Jeżeli chodzi o papierosy to chodzą w anoczywiscie w zależności od ilości jaką kupujesz L&M :30-35Ł za karton, MARLBORO 35-40 Ł za karton.
w polskich sklepach jak uda ci sie znależć to z reguły jest troszke drożej.
a wódka...no w porównaniu do Polski to tania nie jest. wódkę taką jak ABSOLUT(0,7), SMIRNOF(0,7) itp. trzeba zapłacić ok 15Ł
WINO jest w podobnych cenach, alkohole kolorowe troszke droższe niz w Polsce. Za to drogie jest piwo... Najtańsze są od Funta jak kupujesz 1 szt. Jak kupujesz np czteropak to zawsze cos tam taniej. Polskie TYSKIE butelka 0.5 w angielskich sklepach ok 1,5Ł, w polskich sklepach troszke taniej.....

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,