Co do banku, to czy zwystarczy wpłacenie np. 1-2k Ł gotówką? Czy polecicie HSBC czy lepiej szukać innego? Zależy mi na potwierdzeniach SMS, oraz najlepiej na bezpłatnych operacjach gotówkowyh (przelewy, opłaty).
W NL mam konto w ING, jest ok, ale w poprzednim roku zrobili dla tego banku Fraud na €6mln. Dla kolegi murzynka zniknęło wtedy €500, ale oddali

Czy ta sieć o której Kitek1, to nie giff-gaff czy jakoś tak?
Z tym czasem pracy to dziękuję za info

77Michal, to super, cieszę się że te egzaminy to opcja, byłem w błędzie bo myślałem że muszę to przerobić i koniec

BTW, Dla informacji, zrobiłem kurs na wszystkie typy wózków widłowych ForkLift,ReachTruck,Man-UP,EPT) z wszyskimi akcesoriami z jedynym limitem wysokości 9,2 m. Cena €170, czas trwania 1h

karjo1, tak zgadza się, ale się złożyło tak że pracowałem przy www, a później w u dostawcy ISP, który miał sklep i serwis. Przez 5lat nabrałem doświadczenia, pomijając fakt że zajmowałem się tym już od lat szkolnych.
Co masz na myśli że "sprzedaż i naprawa starego sprzętu to zabawa za (często) NMW" ?
Z reguły jeśli klientowi trzeba wymienić Płytę główną to wtedy już opłacalność inwestycji w starsze technologie jest na granicy opłacalności, no chyba że się dorwie używane części w dobrej cenie.

Mam jedną obawę przed dorwaniem pracy w webdesign, 1. To chcę szukać na start stanowiska Juniora. Może mniejsze pieniążki, ale zawsze potem można pójść w górę.
Mimo że umiem to robić nie kończyłem w tym kierunku studiów.
2. Dużo czytałem że rekomendacje odgrywają dużą rolę w zatrudnieniu. Teraz czy jak coś takiego po angielsku przywiozę z PL, to wezmą to normalnie pod uwagę, czy to raczej obojętne?
Jakie agencje lepiej omijać? Z doświadczenia (nie tylko mojego ) w NL wiem że lepiej nie iść do: Axell, T&S, EuropeanStaffing, OTTO, Pollux, Randstad Cross Border Staffing.
Macie te agencje tam ?
paolomario, tak, wiem to chyba formularz e101, ważny 14 dni chyba, w każdym razie tak zrobię. Nie byłem pewny tylko czy jak znajdę pracę to muszę coś dokupować czy pracując legalnie nie muszę się już o ubezpieczenie martwić.
Jesteś szczęściarzem z tymi godzinami

Mam jeszcze pytanie

Dziękuję jeszcze raz za bardzo konkretne i konstruktywne odpowiedzi!!!!!
Pozdrawiam serdecznie!