MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szukam chetnych do wyjazdu do UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-12-17 14:27:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AncientMusic

Post #2 Ocena: 0

2012-12-17 15:40:02 (12 lat temu)

AncientMusic

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2012

Witam serdecznie wszystkich !

Chętnie skontaktuje się z kimś kto w okresie wiosennym chce wyjechać do Anglii.Generalnie nie jestem jeszcze zdecydowany na konkretne miasto czy region.W każdym razie będzie raźniej w kilka osób.Ja osobiście jadę tam w konkretnym celu , ale o tym opowiem ew. towarzyszom podróży.Mój angielski jest raczej dość podstawowy - aczkolwiek jestem w stanie porozumieć się z osobą angielskojęzyczną bo pisuje na angielskojęzycznych forach , do tego skype z ludźmi o podobnym hobby itd... więc tragedii żadnej nie ma.Aczkolwiek gdybym miał u boku osobę która bardzo dobrze zna język angielski to byłoby super.Potrafię się odwdzięczyć za pomoc - tak więc kto mi pomoże w pewnych kwestiach na pewno tej pomocy nie pożałuje. Szukam tylko osób które poważnie podchodzą do tematu emigracji !!

Ps.Co ciekawe angielski język techniczny mam w tzw. paluszku- gorzej z potocznym :-)

Pozdrawiam Was serdecznie

Z poważaniem Adam.S

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Damian88

Post #3 Ocena: 0

2012-12-17 18:13:56 (12 lat temu)

Damian88

Mężczyzna

Z nami od: 17-12-2012

Czytanie ze zrozumieniem sie klania akurat ladowanie jest w londynie , akurat jako kelner to tylko centrum wiadomo duzo sie dzieje , napisalem tez ze mieszkanie chcialbymw 3-4 strefie madre glowy :)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2012-12-17 18:19:55 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AncientMusic

Post #5 Ocena: 0

2012-12-17 18:25:31 (12 lat temu)

AncientMusic

Mężczyzna

Jeśli już o tym mowa , to co polecacie ? Nie chciałbym mieszkać na totalnym zadupiu no i potrzebuje parę miesięcy pracy żeby się trochę ogarnąć w angielskich realiach.Jednak stawiam na własny mały biznes (branża niszowa mająca dużą przyszłość na wyspach).CO byści wybrali na moim miejscu ?? Ile może kosztować wynajęcie domu z dodatkowym pomieszczeniem na działalność gospodarczą np. z jakąś przybudówką lub pomieszczeniami piwnicznymi w których można by było prowadzić małą pracownię ? Na jakie koszty mam się przygotować w zależności od regionu ? Ile kasy zabrać żeby móc na spokojnie przez np. 2 miesiące się urządzić ?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2012-12-17 18:36:43 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-12-17 18:48:32 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

shadow01

Post #8 Ocena: 0

2012-12-17 18:54:11 (12 lat temu)

shadow01

Mężczyzna

Z nami od: 06-09-2010

do wynajecia domu potrezba czesto miec prace i to najlepiej na kontrakt, raz sie spotkalem przy wynajmie z potrzeba potwierdzenia mojej osoby przez osobe ktora miala na wlasnosc juz wykupiony dom i ta osoba musiala pokazac papiery ze jest wlascicielem domu bo inaczej nie wynajal bym tego flatu, a pozatym dlaczego polacy chca emigrowac skoro tusek zapowiedzial druga Irlandie w polsce :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AncientMusic

Post #9 Ocena: 0

2012-12-17 19:05:00 (12 lat temu)

AncientMusic

Mężczyzna

A co ich to powinno obchodzić? Płacę i wymagam, chcę wynająć dom z możliwością prowadzenia w nim dz. gospodarczej.OD razu po przyjeździe założę dz. gospodarczą więc nie sądze by mi nie wynajęli takiej nieruchomości jakiej potrzebuje.Nie mam zamiaru tracić cennego czasu na tyranie u angola albo wręcz jakiegoś ciapaka.Mam konkretny cel i bardzo duże szanse powodzenia.To co robię na wyspach jest cenione a instrumenty jakie wytwarzam są b.drogie, nawet gdybym je sprzedawał dwa razy taniej niż mniej znani wytwórcy z UK to i tak zarobię sporo.Dla przykładu instrument który sprzedaje w polsce za 1000zł tam sprzedam z palcem w tyłku za 600-700F , bo nikt w UK nie zrobi takiego samego taniej niż 1100-1200F.Dlaczego więc mam tam jechać zapieprzać jak dziki ? Chcę przyjechać i jak najszybciej zacząć robić swoje.Dlaczego mam tracić czas na tyrę za jakieś tam 7F za godzinę ? Mogę na start wziąć ze sobą nawet i 20 tyś. złotych.

Czy wyprawa do uk musi się od razu rozpocząć od tyrania przy byle czym ?? To nie są moje progi żeby tu zaczynać od tyry za marne 1000F bo tyle to ja w polsce mogę mieć.

Ps.A kto ma mi wystawić referencje ?? Sam mam sobie wystawić ? Od niemal samego początku mam swoją firmę w PL ??

[ Ostatnio edytowany przez: AncientMusic 17-12-2012 19:09 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-12-17 19:16:41 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-12-17 19:05:00, AncientMusic napisał(a):
A co ich to powinno obchodzić? Płacę i wymagam. chcę wynająć dom z możliwością prowadzenia w nim dz. gospodarczej.

No dokładnie. Płacisz to wymagaj. Jak masz kasę to nic nie stoi na przeszkodzie.
Kilkanaście tysięcy złotych to nie jest zawrotna kwota w funtach a Ty musisz być przygotowany na opłatę za pół roku z góry(co najmniej). Od razu także bądź świadomy iż lokal mieszkalny ze zgoda na działalność to nie jest coś wielce popularnego. Szczególnie jak nie jesteś właścicielem domu. Lepiej poszukać sobie małego pomieszczenia gospodarczego(works unit) w industrial estate(cholerka jak to napisać po Polsku?)

Lub szukaj domu z garażem i wytwarzaj swoje instrumenty po cichu...
ale sąsiedzi potrafią usłyszeć nawet hodowle komarów i zgłosić gdzie trzeba.

Na koniec, radziłbym też zmienić trochę nastawienie z tego aroganckiego i z lekka chamowatego, na trochę milsze z odrobiną pokory. Łatwiej Ci będzie.

ps. poprawiłeś kilkanaście na 20 tys złotych. Tak gwoli uświadomienia to tylko 4tys funtów. To nie mało, ale przy Twoich planach wcale nie dużo...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,