MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kilka pytań o życie w londynie, koszty, praca, itp.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

adrianch

Post #1 Ocena: 0

2012-09-28 14:28:04 (13 lat temu)

adrianch

Mężczyzna

Z nami od: 28-09-2012

Witajcie,

planuje wyjechać do Anglii konkretnie do Londynu w przeciągu następny 3-6 miesięcy.

1) Jak obecnie wyglądają koszty życia? Da się w tej chwili przeżyć za około 1 tys. funtów miesięcznie? W necie jest sporo kalkulacji, ale

większośc z przed paru lat, więc nie wiem na ile odpowiadają one obecnym kosztom.

Liczyłem tygodniowo około:
- 100-120 funtów na pokój jedno osobowy, 2-3 strefa
- bilet na metro - 30 funtów
- jedzenie - 40 funtów

Reszta do 1 tys na jakieś dodatkowe wydatki.

2) Da się łatwo znaleźć pracę w IT? Zamierzam szukać pracy jako web developer. W tej chwili mam około 2 lat udokumentowanego doświadczenia +

kilka lat jako freelancer, skończony licencjat na informatyce i niedokończone studia mgr. Angielski znam tak sobie, ale sie dogadam.

Na poszukiwanie mam sporo, bo około 6 miesięcy zakładając koszty do 1 tys. / miesiąc.

3) Gdzie najlepiej się zatrzymać na początku? Koszty hoteli są dość spore.

4) Korzystał ktoś z kursów ang w szkołach językowych w anglii? Warto się na poczatek do takiej zapisać?

5) Jak to jest z potwierdzeniem adresu? Wiem, ze mogę przepisać na siebie rachunki np. za prąd, ale co w przypadku gdy wynajmuje tylko pokój, a nie całe mieszkanie? Co jeszcze moze być potwierdzeniem adresu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2012-09-28 14:31:53 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Bardzo niedawno byly na forum watki o web developerach, szukaniu pracy, kosztach zycia. Proponuje przestudiowac to.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

disease

Post #3 Ocena: 0

2012-10-18 18:22:32 (13 lat temu)

disease

Mężczyzna

Z nami od: 01-11-2011

ja szukalem 2 tygodnie, w .NET. Po prostu istny spam telefonow (5-10 dziennie a po 3 miesiacach tak tylko 2 dziennie) az po tym jak znalazlem prace musialem zmienic numer bo nie dalo sie pracowac. Rynek jest ogromny.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Maggie52

Post #4 Ocena: 0

2012-10-31 06:03:33 (13 lat temu)

Maggie52

Kobieta

Z nami od: 30-10-2012

pytales o ceny co moge podpowiedziec:
transport: www.tfl.gov.uk,
mieszkania:Zoopla.co.uk.
koszty wyzywienia: można duzo taniej jesli sie samemu gotuje, ale jak chcesz kupowac gotowe tylko do podgrzania w mikrofali to musisz poszukac: www.sainsburys.co.uk, www.lidl.co.uk, www.iceland.co.uk,
co do kursow jezykowych: mozna korzystac z kursow przy POSK-u, ostatnio w polskiej prasie w Londynie ukazalo sie ogloszenie o kursach (patronat British Council)w King`s Collage na Greenford Road, polska infolinia 02088690910, ja nie korzystalam ale....
pozdrawiam i zycze szczescia

[ Ostatnio edytowany przez: Maggie52 31-10-2012 06:13 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,