Witam, chciałbym zapytać się które miasto wybrać, najlepsze jakie możecie mi polecić. Głównie chodzi o to aby było w tym mieście jak najwięcej pracy dla takich typowo młodych i początkujących ludzi. Dużo pracy na liniach produkcyjnych, fabrykach, magazynach, coś z żywnością, generalnie gastronomią, kina, hotele itd. żeby właśnie było łatwo o zatrudnienie nawet jak się nie zna zbyt dobrze języka, agencje pracy ? chyba są wszędzie. I nie myślę tutaj o wyjechaniu do pracy sezonowej, chciałbym emigrować na długi okres albo nawet na stałe. (wyjazd planuje po wakacjach)
Do tej pory myślałem Bristol czy Manchester ale też słyszałem coś o York, Leeds. Z kolei na jednej z polskich stronek opublikowali kilka dni temu ranking miast w których najłatwiej o zatrudnienie, w pierwszej 5 znajdują się Aberdeen, Guildford, Cambridge, Reading, Oxford a Bristol na 9. Ale nie wiem jak to się odnosi do ilości pracy np. w takim Aberdeen ?
Jakby ktoś mógł poradzić które z nich byłoby najlepszym wyborem, coś się wypowiedzieć o sytuacji w danym mieście byłbym bardzo wdzięczny.