MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyjazd do Uk, ktore miasto?

« poprzednia strona

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 10 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wolf07

Post #1 Ocena: 0

2014-01-07 22:25:57 (11 lat temu)

Wolf07

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2014

Witam, chciałbym zapytać się które miasto wybrać, najlepsze jakie możecie mi polecić. Głównie chodzi o to aby było w tym mieście jak najwięcej pracy dla takich typowo młodych i początkujących ludzi. Dużo pracy na liniach produkcyjnych, fabrykach, magazynach, coś z żywnością, generalnie gastronomią, kina, hotele itd. żeby właśnie było łatwo o zatrudnienie nawet jak się nie zna zbyt dobrze języka, agencje pracy ? chyba są wszędzie. I nie myślę tutaj o wyjechaniu do pracy sezonowej, chciałbym emigrować na długi okres albo nawet na stałe. (wyjazd planuje po wakacjach)
Do tej pory myślałem Bristol czy Manchester ale też słyszałem coś o York, Leeds. Z kolei na jednej z polskich stronek opublikowali kilka dni temu ranking miast w których najłatwiej o zatrudnienie, w pierwszej 5 znajdują się Aberdeen, Guildford, Cambridge, Reading, Oxford a Bristol na 9. Ale nie wiem jak to się odnosi do ilości pracy np. w takim Aberdeen ?

Jakby ktoś mógł poradzić które z nich byłoby najlepszym wyborem, coś się wypowiedzieć o sytuacji w danym mieście byłbym bardzo wdzięczny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

axon2014

Post #2 Ocena: 0

2014-01-24 11:43:42 (11 lat temu)

axon2014

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2014

Planuje wyjazd do Eastbourne w East Sussex. Miasto do 100 000 mieszkańców, malowniczo usytuowane i co najważniejsze nie brakuje tam ofert pracy z dziedziny, którą się zajmuje.

Czy są na forum mieszkańcy tego miasta?
Jakie opinie i ciekawe sugestie na jego temat?

:)

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #3 Ocena: 0

2014-01-24 16:24:13 (11 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Ja jestem. Miasto znane jako miasto dla emerytów. I do tego znane jako miasto gdzie jest drogo - to opinia Anglików z innych rejonów Anglii.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-01-24 17:39:27 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

maniek129

Post #5 Ocena: 0

2014-01-25 23:42:31 (11 lat temu)

maniek129

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2013

Cytat:

2014-01-07 22:25:57, Wolf07 napisał(a):
Witam, chciałbym zapytać się które miasto wybrać, najlepsze jakie możecie mi polecić. Głównie chodzi o to aby było w tym mieście jak najwięcej pracy dla takich typowo młodych i początkujących ludzi. Dużo pracy na liniach produkcyjnych, fabrykach, magazynach, coś z żywnością, generalnie gastronomią, kina, hotele itd. żeby właśnie było łatwo o zatrudnienie nawet jak się nie zna zbyt dobrze języka, agencje pracy ? chyba są wszędzie. I nie myślę tutaj o wyjechaniu do pracy sezonowej, chciałbym emigrować na długi okres albo nawet na stałe. (wyjazd planuje po wakacjach)
Do tej pory myślałem Bristol czy Manchester ale też słyszałem coś o York, Leeds. Z kolei na jednej z polskich stronek opublikowali kilka dni temu ranking miast w których najłatwiej o zatrudnienie, w pierwszej 5 znajdują się Aberdeen, Guildford, Cambridge, Reading, Oxford a Bristol na 9. Ale nie wiem jak to się odnosi do ilości pracy np. w takim Aberdeen ?

Jakby ktoś mógł poradzić które z nich byłoby najlepszym wyborem, coś się wypowiedzieć o sytuacji w danym mieście byłbym bardzo wdzięczny.
Kolego Cambridgeshire pracy jest owszem ,ale musisz pamietac o jednym to jest miasto studenckie i tam kazdy prawie student prauje za nie wysokie pieniazki

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,