Wraz z chlopakiem(ja 20 lat on 23) planujemy wyjazd do UK od października i chcielibyśmy się upewnić czy nasze założenia choć
w połowie są prawidłowe

Po pierwsze postanowiliśmy szukać pracy z kraju zgłaszając się bezpośrednio na oferty od pracodawców - chcemy ominąć pośredników.
Na ile realne jest znalezienie pracy z Polski? Dodam, że oboje znamy biegle angielski co jest zweryfikowane bo pracowaliśmy poza Polską.
Również dysponujemy referencjami(niestety nie do końca związanymi z hotelarstwem) - ja tylko od polaków, mój chłopak ma je także
z norweskiej firmy(za bardzo specyficzną prace związaną z fotogrfafią).
Własny transport też mamy.
Postanowiliśmy na początek znaleźć pracę w hotelu dla pary
z mieszkaniem i posiłkami u pracodawcy.
Na razie chcemy skłdać cv do najprostszych prac.. Słusznie? Czy może próbować ambitniej?
Jak wygląda awansowanie i podwyżki? Rzeczywiście liczy się ciężka praca i zadowolenie pracodawcy, aby zostać w ten sposób docenionym?
I teraz założenia finansowe. We dwójkę zarabiając NMW i pracując na cały etat mieszkając przy hotelu (co często jest bezpłatne lub do ok. 120funtów)
i wydając na ewentualnie dodatkową żywność jest możliwość odłożenia ok. 1000 funtów miesięcznie?
Dodam, że raczej nie chcemy wegetować - w końcu jedziemy życ, tylko w innym kraju

Przejrzeliśmy forum, ale nie znaleźliśmy do końca satysfakcjonujących odpowiedzi na nasze pytania.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odzew

Paulina