MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Święto Niepodległości, patriotyzm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 11 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-11-12 22:34:15 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jakobs

Post #2 Ocena: 0

2013-11-12 22:40:42 (12 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

[ Ostatnio edytowany przez: Jakobs 12-11-2013 22:43 ]

Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-11-12 22:41:49 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-11-12 22:50:30 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #5 Ocena: 0

2013-11-12 23:06:10 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
A najjjjjjjjj mi przykro, ze z tego gniewu ulicy nic nie wyniknie

................ *ROFL* :-]

moze dopisze... mozesz sie niestety mylic... :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 12-11-2013 23:17 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-11-13 00:14:39 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jakobs

Post #7 Ocena: 0

2013-11-13 00:29:01 (12 lat temu)

Jakobs

Konto usunięte

Si vis pacem, para bellum.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-11-13 00:39:48 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2013-11-13 14:55:30 (12 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Artykuł z pewnej strony (nt. tego)

Policja depcze mi po kablach (a patryjota z Sosnowca sobie stoi)

Zazwyczaj interesują nas nonsensy urzędnicze, idiotyzm władzy. Tym razem nie da się przejść obok tych, którzy tę władzę mają opisywać. To jest wyborne!

Wiele już powiedziano nt. tego arcydzieła "made by" TV Republika i wiele pewnie jeszcze się powie. To wszak kawał dobrej, kabaretowej roboty. My tu dostrzegamy jeszcze inne treści. Spróbujmy prześledzić wypadki, opierając się na relacji reportera.

Z potoku okrzyków wyłania się zupełnie inny obraz świata, jaki najwyraźniej widzi młody "dziennikarz" narodowców.
"Policjanci depczą mi po kablach!" - krzyczy. A przecież nie powinni. Ma on najwyraźniej przekonanie o świętości, nietykalności co najmniej, zawodu dziennikarza. Tymczasem oni go szargają, brukają... deptają kable.
A dzieje się tak - bo on jest na pierwszej linii! Wśród takich ludzi, przyjezdnych z całego kraju, jak ów młody patryjota z Sosnowca. Który sobie stoi.

Reporter wszystko widzi (choć my na ekranie nie widzimy), wie, rozumie - np. z tempa w jakim poruszają się policjanci wynika, że dostali rozkaz, żeby kogoś uspokoić.
I oni to dostrzegli, że on wie: "Jezus Maria! Jezus Maria!" - zanosi się. Wbili bagnet? Nie, po prostu nie wytrzymał. Bo - "Biją zwykłych ludzi, biją ZWYKŁYCH ludzi!"
Z czego wniosek, że była tam też inna kategoria, bardziej kwalifikująca się do bicia bitą. Może chodzi o bojówkę wysłaną na squat? Musiał o nich wiedzieć.

A jednak nie wszystko wie - to pewnie dlatego, że jest "w najgorszym miejscu jakie można sobie wyobrazić", "Co się dzieje, co się dzieje?! kim pan jest!?" Obudził się obok nieznajomego? Kuda ja papał i gdie moi wieśśi? Wyłączyli światło?

No nie, ale "lecą w naszą stronę butelki, policja atakuje!" Ależ ich teraz zbroją, to już pały nie wystarczą. Jeszcze butelki? Na dodatek, jakieś takie mają zapędy wampirze, czy wilkołacze: "Policjanci atakują ludzi, łapią ich za szyje!"
Z jednego został tylko szalik... Pewnie ściagnęli, aby lepiej złapać za szyję...

No i jacyś niedoszkoleni, z czego zdaje sobie sprawę młody reporter, zna pewnie właściwe procedury: "Dlaczego w taki sposób ludzi niesiecie? - ale oni dalej niosą... no i depczą kable.

- Nie, nie, nie , nie, nieeee! Policja nas atakuje!

To jest naprawdę doskonałe, można to przewijać w kółko, to absurd, ale tego gatunku, że można się przy nim popłakać i trzeba dobrze trzymać mocz, żeby się nie posikać z radości.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2013-11-13 16:11:39 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

Stanislaw Pieta - PIS:
PiS nie będzie potępiać uczestników Marszu, bo byli to normalni, uczciwi Polacy, którym nie podoba się niszczenie Polski i polityka uległości wobec Moskwy, Berlina i Brukseli. Natomiast pewna część kierownictwa Ruchu Narodowego powinna zdać sobie sprawę, że nie jest samodzielnym uczestnikiem życia politycznego, tylko nolens volens realizuje koncepcje napisane przez marketingowców Tuska i inżynierów społecznych z ambasady, przed którą spaliła się budka policyjna.

:)
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,