MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Święto Niepodległości, patriotyzm

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 2 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2013-11-11 19:53:11 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Tradycyjnie Polacy muszą spierniczyć wszytko.
To jest tragiczne i smutne.
Nie Potrafią się z niczego cieszyć
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

ryba1990

Post #2 Ocena: 0

2013-11-11 19:55:56 (12 lat temu)

ryba1990

Mężczyzna

Z nami od: 06-11-2013

KLIK :D

hehe , zobaczcie tutaj co się dzieje :D

[ Ostatnio edytowany przez: ryba1990 11-11-2013 19:56 ]

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #3 Ocena: 0

2013-11-11 20:07:56 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:
O czym Ty człowieku piszesz???

Wybrane ciekawe cytaty. Nie moje nie moje... *ROFL*

Cytat:

2013-11-11 19:55:56, ryba1990 napisał(a):

Cytat:
Byłam tam i szłam na końcu.Policja ustawiona w 4-szeregową tyralierę zaczęła strzelać petardami które eksplodowały pomarańczowymi iskrami i hukiem, pod nogami chłopaka który na końcu trzymał 150 metrową flagę Polski.Chłopak miał kaptur na głowie i stał skulony bez ruchu.A tłum uczestników marszu napierał na siebie na chodniku przy Belwederskiej.Nikt policji nie prowokował. SKANDAL.

ziew.

:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 11-11-2013 20:12 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2013-11-11 20:11:45 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ryba1990</i> 11-11-2013 19:56 ]

Tak ten filmik warto skopiować i pokazywać wszystkim tym którzy mówią o podgrzewaniu atmosfery , prowokacjach, rzetelnym dziennikarstwie i profesjonalizmie....

No chyba że głos był do innego filmu to przepraszam...
Jezus Maria!!! W życiu takiego czegoś nie widziałem!!!

Do góry stronyOffline

defcon1

Post #5 Ocena: 0

2013-11-11 20:16:47 (12 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ryba1990</i> 11-11-2013 19:56 ]

Ten czlowiek (dziennikarz?) to powinien Pulitzera dostac za ten dramatyczyny reportaz.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2013-11-11 20:17:48 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-11-11 19:38:44, Markywee napisał(a):

No tak...

Poinstruowana policja zagoniła grupę w kominiarkach 100 metrów w głąb ulicy tak aby tam mogli zostać zaatakowanymi z dachu budynku?
Jeden z organizatorów nawet twierdził iż to sqotowcy zaatakowali uczestników marszu. Kamery (w telefonach) TVN, TVP i Polsatu już tam były i czekały...
O czym Ty człowieku piszesz???

Tvn, Polsat pokazywały również setki tysięcy idących w spokoju ludzi, niestety pokazały tez coś czego Trwam nie pokazała...Teraz powiedz kto tu czymś manipuluje?
Z jednym się zgodzę, tendencyjność, sugerowanie odpowiedzi w pytaniach jakie zadają niektórzy pseudodziennikarze TV jest niesamowita.

Moje zdanie:
Marsz pomimo kilku wybryków można zapisać za sukces Polaków. To że dla niektórych bedzie to okazja do rozróby wiadomo było od dawna.
Podobało mi się jak służby porządkowe marszu utworzyły kordon aby nie dopuścić do większych rozrób. Decyzja o rozwiązaniu marszu jak najbardziej słuszna, brak blokady i umożliwienie spokojnym uczestnikom dojście do celu również.
Nie rozumiem jednego. Dlaczego organizator marszu mając tyle służb porządkowych, tysiące normalnych ludzi obok siebie dopuszcza do udziału w marszu ludzi w kominiarkach? Przecież nie trudno domyślić się iż ktoś kto na pokojowy marsz zakrywa twarz jest albo bandytą albo policyjnym prowokatorem. Chcesz iść w marszu ? Odkryj twarz i po kłopocie.

ps. Prawda jest taka iż politycznie na tym marszu zyskał tylko kaczynski. No ale podobno tu nie o politykę chodziło a o patriotyzm.
A najcenniejsze jest to iż wielu młodych ludzi którzy wrócą dziś do domu usiądzie do wiki i sprawdzi kim był chociażby Roman Dmowski.

Cytat:
Policja mało nie doprowadziła do tragedii nacierając kordonem na stłoczony marsz.
A dla myślących dlaczego trzeci rok z rzędu zamieszki wybuchają tam gdzie stoją kamery TVN. Ciekawe jak oni to robią?

Na trasie marszu była tylko jedna kamera tvn i śledziła określoną grupę policyjnych prowokatorów.

Opinia moderatora: Wszystko mi się zlewało razem, edytowano aby było czytelne.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2013-11-11 20:21:20 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Gowniarze, zbyt mlodzi by rzucac kamieniami w ZOMO wtedy gdy bylo naprawde potrzeba I grozily za to o wiele powazniejsze koonsekwencje chca sie teraz wyszumiec a podjudzic bezmozga zawsze latwo kazdemu kto podsunie odpowiednia bajeczke...

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #8 Ocena: 0

2013-11-11 20:37:12 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
Kto odpowiada za podpalenie na Placu Zbawiciela?

Choć początkowo spalenie słynnej tęczy podczas Marszu Niepodległości wydawało się oczywistym aktem wandalizmu, nagrania z monitoringu miejskiego, do których dotarliśmy wspierają tezę o akcie obrony koniecznej.

Początkowo na filmie nic specjalnego się nie dzieje. Demonstranci spokojnie mijają tęczę. W pewnym momencie jednak widać wyraźnie jak tęcza, najpierw prowokuje przechodzącą obok kobietę, a następnie niby przypadkiem zaczepia ją za pasek torebki. Wywiązuje się szamotanina, kobieta nie może się wyplątać. Po chwili do tej dwójki dołączają kibice. Trwa regularna bijatyka, jednak dopiero po pojawieniu się ognia tęcza wypuszcza kobietę.

Czy to wyczerpuje znamiona obrony koniecznej? Według Jerzego Dziewulskiego zdecydowanie tak. – Ci panowie postąpili niezwykle profesjonalnie – komentował na gorąco w TVN24. – Ratując niewinną ofiarę uderzyli w najsłabszy punkt przeciwnika.

Według przecieków od naszych informatorów w MSW, zaledwie kilkadziesiąt minut później tę samą kobietę zaatakowała budka wartownika przy ambasadzie rosyjskiej.

no. znamy winnych :-]

Cytat:
W TVN24 Marek Jurek komentował dzisiejsze incydenty, które miały miejsce podczas Marszu Niepodległości.
Obowiązkiem policji i ministra spraw wewnętrznych Bartłomieja Sienkiewicza jest pokazanie "autorów tych wszystkich incydentów i gwałtów" - stwierdził.

Zdaniem Jurka, za incydenty w Warszawie odpowiadają organizatorzy marszu. Jego zdaniem, impreza powinna zostać specjalnie zabezpieczona. - Tam chyba jest ogromna chęć przyciągania tego typu środowisk. (...) Powinni powiedzieć, jakich zachowań na swoim marszu sobie nie życzą. Bo jeżeli nie mówią tego wyraźnie, pozostawiają wolne pole, to ponoszą odpowiedzialność - stwierdził Jurek. Podkreślił, że organizatorzy marszu powinni zakazać zakładania kominiarek czy posiadania rac.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 11-11-2013 20:43 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-11-11 20:49:40 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #10 Ocena: 0

2013-11-11 20:56:01 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
- To są bulwersujące wydarzenia. Widzimy agresorów, zamaskowane osoby. Ludzi, którzy wzbudzają lęk - komentowała na antenie TVN24 Joanna Trzaska-Wieczorek szefowa prezydenckiego biura prasowego. - Burdy z udziałem zamaskowanych osób potwierdzają konieczność dalszej dyskusji nad zakazem zakrywania twarzy przez uczestników takich zgromadzeń - dodała.

- Dzięki inicjatywie ustawodawczej pana prezydenta nie dochodzi już do krzyżowania się tras marszów i demonstracji, jeżeli istnieje zagrożenie bezpieczeństwa" - przypomniała Trzaska-Wieczorek.

Jak podkreśliła, parlament nie poparł natomiast propozycji prezydenta w kwestii zakazu zakrywania twarzy podczas manifestacji oraz prezydenckiej inicjatywy, by podczas takich zgromadzeń nie można było posiadać materiałów niebezpiecznych, m.in. rac.

- Bulwersujące wydarzenia, do których dzisiaj doszło, świadczą o realnym zagrożeniu. Widzieliśmy brutalne, agresywne zachowania zamaskowanych osób, które palą samochody, niszczą mienie, dewastują miasto. Dlaczego warszawiacy mają się barykadować, dlaczego ludzie idący ulicami z dziećmi mają się bać i uciekać? Mamy do czynienia z kwestią wzięcia odpowiedzialności za przyzwolenie na to, że nadal istnieje możliwość anonimowego łamania prawa przez zamaskowane osoby. Ta dyskusja jest wciąż aktualna - dodała Trzaska-Wieczorek.

Cytat:
- To była jedna z najspokojniejszych demonstracji, a miasto z niezrozumiałych powodów zdecydowało się ją rozwiązać. To jest dla nas niezrozumiałe - mówił Bosak.

Cytat:
Nie bierzemy odpowiedzialności za to, co wydarzyło się na ul. Skorupki - podkreślił Bosak. - Ja nie widziałem tego incydentu. Gdy to zobaczymy, to możemy się do tego odnosić - powiedział.

Cytat:
- Z naszej perspektywy marsz był udany - mówił w TVN24 Krzysztof Bosak, jeden z organizatorów "Marszu Niepodległości". - Od wewnątrz wyglądało to wszystko bardzo spokojnie. Jeśli ktoś się skupia na tym, co działo się na obrzeżach to może mieć zakrzywiony obraz - podkreślił.

Cytat:
19 osób zostało poszkodowanych w bójkach podczas "Marszu Niepodległości" w Warszawie - poinformowała Edyta Gałązkowska z Wojewódzkiej Stacji PogotowiaRatunkowego Meditrans.

Jak powiedziała Gałązkowska, do szpitali zostało przewiezionych 14 osób. Miały one m.in. urazy głowy i złamania nosa. Wszystkie osoby były przytomne. Pięciu poszkodowanym udzielono pomocy medycznej na miejscu zdarzenia

Cytat:
Nikt nie zginął? Eeeee... dziennikarze pewnie płaczą bo nie ma czego sprzedać

Cytat:
- To są barbarzyńskie zachowania, szkodzące wizerunkowi Polski w świecie, ale nie uważam, że możemy tych ludzi lekkomyślnie skreślić i wysłać przeciwko nim policję - mówił w programie "Dziś wieczorem" w TVP Info prof. Tomasz Nałęcz o zadymach podczas Marszu Niepodległości. - Trzeba z nimi rozmawiać, trzeba im przedstawiać inną ofertę - dodał.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 11-11-2013 21:00 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,