|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-07-23 11:47:34 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Mieszko | Post #2 Ocena: 0 2013-07-23 15:02:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
No, ale akurat to zdjęcie chyba przedstawia dzieci zamordowane przez ich własną matkę, Mariannę Dolińską?
Marianna Dolińska |
Post #3 Ocena: 0 2013-07-23 15:13:41 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
clockwork_orang | Post #4 Ocena: 0 2013-07-23 15:28:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
az dziwne, ze nikt Wlasowa nie wyciagnal... bo, przeciez kazdy Ukrainiec do 'tryzuba' nalezal
![]() |
staryznajomy | Post #5 Ocena: 0 2013-07-23 16:47:38 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
ponad 2 lata mieszkałem z Ukraińcem w jednym domu. było to (powiedmy za granicą) daleko od naszych domów. znałem jego kolegów (powiedzmy -jeszcze wolnych). i dziwne jest to, że mój kumpel opowiadał różne historyjki o naszych i to samo o Ukraińcach. zaszłości są z kilku wieków.
dlaczego tu piszę... zauważyłem ciekawe podejście tego młodego człowieka... potrafił jadąc z "klamką" uspokoić Ukraińca który zaczynał być przeciw tamtejszej przyjezdnej społeczności, potrafił też (z tym samym sprzętem) wyciągnąć Polkę z burdelu gdzie kupili ją Ukraińcy od naszych. naszym też się oberwało ponieważ zatrzymali jej dokumenty. tyle z autopsji -przykłady mogę mnożyć... chodzi mi o zasadę. tzn. jeśli nie przeginasz przeciw nam -jest OK. jeśli nam szkodzisz (bez względu na nację) -trzeba Cię uspokoić. to, że kara może być różna -zależy często od sytuacji. raczej nie jest to związane z oporami typu "życie człowieka jest najważniesze". bardziej chodzi oto by żyjący czuli się pewnie. to tylko moje przemyślenia -więc można to szybko obalić. myślę jednak, że ta nacja zrobi dużo by czuć się bezpiecznie -a tylko okoliczności danej chwili mogą decydować czy chodzi o nastraszenie czy o likwidację zagrożenia. trochę jak w krajach bardziej wschodnich... jeśli zaś chodzi o tego z jajkiem (choc to inny temat)... ...pewnie gdyby to by nie miało być jajko -zapewne by nim nie było. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 23-07-2013 17:18 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
|
|
Roberto480 | Post #6 Ocena: 0 2013-07-23 17:07:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Co chcesz zeby ci ludzie napisali?
Ze Ukraincy to samo zlo a Polacy anioly? Tych ludzi co to czynili juz nie ma a pokazywanie i podbijanie tego typu fotek i tekstow niczemu nie sluzy. To jest jeszcze za swieze Musi jeszcze duzo wody w Dnieprze i Wisle uplynac zeby to spokojne mozna ogladac Ukraincy moga opowiedziec i pokazac fotki z akcji Wisla Zapewniam ze podobne beda |
Post #7 Ocena: 0 2013-07-23 17:13:36 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2013-07-23 17:14:43 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Roberto480 | Post #9 Ocena: 0 2013-07-23 17:29:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Czlowieku nie my zaczelismy ale my tez w 1920 mielismy POLSKIE OBOZY KONCENTRACYJNE gdzie jency bolszewiccy zdychali z zimna glodu i chorob.
Pilsudski nie jeden taki oboz przygotowal dla swych przeciwnikow politycznych POLAKOW z Bereza w roli glownej ITD...ITP.. Po co szarpac zmarlych ofiary i oprawcow oni juz sa po tamtej stronie Jezeli tam cos jest to sa osadzeni Pamietac tak ale nie wywlekac Mozna siegac idac twoim tokiem myslenia i do czasow Mieszka Dzieci podobno wiazane do machin obezniczych tortury gwalty Niemcy jak wygrywali to byli zli a Polacy dobrzy? Nie Raz Niemiec mial zbojow bardziej krwiozerczych raz Polak Kto byl wiekszym zbojem i bardziej morderczy to wygrywal Tak jest do dzis tylko otaczaja to militarne przyglupy o otoczke romantyzmu obrony ojczyzny honoru i czci Gowno prawda chodzi od zawsze o lupy czyli kase wiecej ziemi i nowych kobiet Nie lepiej zajac sie mlodym ksieciem i jego piekna mama Wiesz ona jest wedlug mnie jedna z piekniejszych kobiet ktore w zyciu widzialem Ma cudowny usmiech Co ty na to? |
Post #10 Ocena: 0 2013-07-23 17:47:10 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|