Str 9 z 15 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-06-20 23:48:35 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
keramczak | Post #2 Ocena: 0 2013-06-21 00:04:41 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Cytat: 2013-06-20 23:47:58, Markywee napisał(a): A mi sie posoba co innego.... "Naszymi" pieniazkami z abonamentu, za jakie zostal ten serial zakupiony, wspomagamy gospodarke niemiec.... uhehe... 70 krajów na świecie też. Jak wyrobić sobie zdanie nie oglądając czegoś tylko znając z komentarzy w internecie? #MajsterNaStulecie
|
Markywee | Post #3 Ocena: 0 2013-06-21 00:24:18 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-06-20 23:48:35, ewa28300 napisał(a): Cytat: 2013-06-20 23:27:40, Markywee napisał(a): Cytat: Swita prawda! To oni ta wojne wywolali, bez dwoch zdan, ale co wojna robi z ludzi to druga sprawa. Ja rozumiem Niemca, ktory nie czuje sie odpowiedzialny za zbrodnie przodkow, tak jak ja nie poczuwam sie do winy za pogrom Zydow w Kielcach. To byli "jacys" kielczanie, ale nie ja, nie ty, nie on... Bo kielczanie to porzadni ludzie, chociaz zdarzaja sie wyjatki, jak u Niemcow ![]() Pomiedzy "nie czuciem sie odpowiedzialnym", a wybielaniem/zaklamaniem historycznym jest roznica, i to znaczna. Trzeba by ci posluchac "tlumaczen" i "usprawiedliwien" lokalnych... Wtedy twoje slowa maja ogromny sens ![]() Tak tak... Przypomnij mi tylko, to byly Polskie obozy koncentracyjne tak? Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Markywee | Post #4 Ocena: 0 2013-06-21 00:25:22 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-06-21 00:04:41, keramczak napisał(a): Cytat: 2013-06-20 23:47:58, Markywee napisał(a): A mi sie posoba co innego.... "Naszymi" pieniazkami z abonamentu, za jakie zostal ten serial zakupiony, wspomagamy gospodarke niemiec.... uhehe... 70 krajów na świecie też. Jak wyrobić sobie zdanie nie oglądając czegoś tylko znając z komentarzy w internecie? Wlaczyc niemiecka TV, albo sciagnac z sieci? Mein Kampf tez nie czytalem.... i? Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
Post #5 Ocena: 0 2013-06-21 00:27:18 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
autor65 | Post #6 Ocena: 0 2013-06-21 00:39:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
![]() kupujemy w sklepie militarnym ![]() człowiek się zmienia za ...granicą
|
myfreedom | Post #7 Ocena: 0 2013-06-21 02:11:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
Cytat: 2013-06-20 20:27:33, karjo1 napisał(a): Alez historia jest wzgledna, chocby postac Churchilla inaczej odbierana w Polsce, inaczej w UK. Wszystko zalezy od punktu widzenia. Kolejny raz mijasz sie z prawda. Anglicy z ktorymi ja rozmawiam mowia to samo co my (o przepraszam, ja i pare osob jeszcze o takich samych pogladach i tak samo mowiacych, ze to NIEMCY mordowali i Rosjanie jak zawsze dolozyli sie do wspolnego interesu), W. Ch. sprzedal Polske i Polakow, zostawiajac ich dla Rosjan..i mowia to bez zadnego wachania, przynajmniej tak oceniaja co zrobil dla nas konczac wojne.. Prawde mowiac to malo obchodzi mnie wasze zdanie na temat jak pokazano nas i niemcow w tym swietnym, wspaniale zrealizowanym i rzetelnie pokazujacym wazne fakty serialu/filmie. Juz wyrzucilem wszystkie plyty czterech pancernych i wiernej kuleczki najlepszej na swiecie rasy psow owczarkow niemieckich, przeciez to tylka bajka bardzo zle przedstawiajaca waszych dobrych niemcow. Od dzisiaj tylko matki i ojcowie, sama prawda, prawda o bohaterach i zlych Polakach.. Oczywiscie, ze problem kolaboracji istnial i na terenach Polski, milion albo i dwa miliony ludzi z polskim obywatelstwem podpisalo volksliste deklarujac sie niemcami. I to robi z niemcow bohaterow? W Polsce nigdy nie powstala zadna polska formacja SS. Moj dziadek byl partyzantem, zabijal ale nie byl zadnym debilnym antysemita ani nie wymyslil setek obozow tortur i smierci, zrobili to bohaterscy NIEMCY. Jest mi tylko zal tych tysiecy, milionow wymordowanych ludzi dla ktorych i tak smierc byla juz ta lepsza perspektywa, czym lepszym od zycia obok NIEMCOW BOHATEROW, BOHATERSKICH ZOLNIERZY WEHRMACHTU i SS. |
Post #8 Ocena: 0 2013-06-21 08:53:35 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #9 Ocena: 0 2013-06-21 10:08:45 (12 lat temu) |
A w SS sluzyly krasnoludki
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Lukasz-Warzecha-w-SS-sluzyly-krasnoludki,wid,15750006,wiadomosc.html http://kultura.wp.pl/gid,15748737,galeria.html?T%5Bpage%5D=1 [ Ostatnio edytowany przez: Markywee 21-06-2013 10:15 ] Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
darmund | Post #10 Ocena: 0 2013-06-21 15:05:17 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Cytat: 2013-06-21 02:11:20, myfreedom napisał(a): Cytat: 2013-06-20 20:27:33, karjo1 napisał(a): Alez historia jest wzgledna, chocby postac Churchilla inaczej odbierana w Polsce, inaczej w UK. Wszystko zalezy od punktu widzenia. Kolejny raz mijasz sie z prawda. Anglicy z ktorymi ja rozmawiam mowia to samo co my (o przepraszam, ja i pare osob jeszcze o takich samych pogladach i tak samo mowiacych, ze to NIEMCY mordowali i Rosjanie jak zawsze dolozyli sie do wspolnego interesu), W. Ch. sprzedal Polske i Polakow, zostawiajac ich dla Rosjan..i mowia to bez zadnego wachania, przynajmniej tak oceniaja co zrobil dla nas konczac wojne.. Prawde mowiac to malo obchodzi mnie wasze zdanie na temat jak pokazano nas i niemcow w tym swietnym, wspaniale zrealizowanym i rzetelnie pokazujacym wazne fakty serialu/filmie. Juz wyrzucilem wszystkie plyty czterech pancernych i wiernej kuleczki najlepszej na swiecie rasy psow owczarkow niemieckich, przeciez to tylka bajka bardzo zle przedstawiajaca waszych dobrych niemcow. Od dzisiaj tylko matki i ojcowie, sama prawda, prawda o bohaterach i zlych Polakach.. Oczywiscie, ze problem kolaboracji istnial i na terenach Polski, milion albo i dwa miliony ludzi z polskim obywatelstwem podpisalo volksliste deklarujac sie niemcami. I to robi z niemcow bohaterow? W Polsce nigdy nie powstala zadna polska formacja SS. Moj dziadek byl partyzantem, zabijal ale nie byl zadnym debilnym antysemita ani nie wymyslil setek obozow tortur i smierci, zrobili to bohaterscy NIEMCY. Jest mi tylko zal tych tysiecy, milionow wymordowanych ludzi dla ktorych i tak smierc byla juz ta lepsza perspektywa, czym lepszym od zycia obok NIEMCOW BOHATEROW, BOHATERSKICH ZOLNIERZY WEHRMACHTU i SS. Bzdura z tym W.Ch., pierwszym sprzedającym był F.D.R. gdyż potrzebował J.S. a szczególnie jego paru milionowej armii do wygrania wojny z A.H.. Była to polityczna i ekonomiczna kalkulacja w ogóle nie uwzględniająca polskiego wkładu w walkę. Wielka Brytania nie miała za dużo do gadania poza robieniem dobrej miny. Następnie kiedy zmienił się sposób patrzenia przez władze amerykańskie na byłego sojusznika Amerykanie skłonili się ku Niemcom wydatnie im pomagając w odbudowie kraju. Teraz mamy tego efekt. Nie oglądałem tego filmu bo nie lubię fabularnego fanzolenia, ale chyba się przełamię i to zrobię. |