Str 11 z 26 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-08-01 19:32:28 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2013-08-01 20:24:51 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2013-08-01 20:49:23 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-08-01 20:53:52 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2013-08-01 20:56:21 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-08-01 20:59:04 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2013-08-01 21:00:34 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Roberto480 | Post #8 Ocena: 0 2013-08-01 21:13:12 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Co do Montera to jestem przekonany ze sie mylisz
Dowiedzial sie o decyzji o wybuchu PW jako jeden z ostatnich ok 25.07.1944r Na jego protesty ze brak jest broni Bor szyderczo mial powiedziec ze zdobywa ja sie na wrogu. Wiekszosc korpusu oficerskiego AK po upadku Starowki chciala poddac sie wraz z Chruścielem wiedzac ze to bezsens dalsza walka. Monter usilowal nawiazac kontakt z Żymierskim ze sztabem frontu przez Moskwe Pisal do Rokossowskiego-nic to nie dalo. Zadna proba sie nie powiodla-Moskwa widocznie nie przekazala tego. On walczyl z bronia w reku,a sztab AK calymi dniami modlil sie lub pil na umor Jak cala wierchuszka z AK chciala sie poddac On i ta resztka zolnierzy chciala walczyc do konca bo nie bylo juz ludnosci cywilnej zreszta juz nic nie bylo. Caly sztab by ocalic dupy biegiem pobiegl do niewoli,on na lewych papierach nie poszedl-nie poddal sie. Zlapali go i tak bo wiedzieli kto tak naprawde dowodzil i go bardzo szukali. Umarl zdaje sie w USA bo tu w UK nie byl tolerowany za to ze prawde mowil o powstaniu a juz cala gora bez przydzialow zaczela ideologie dorabiac do tej rzezi i przypisywac sobie jakies zaslugi. A tak swoja droga nic mnie tak nie drazni ze z powstancow robi sie herosow i swietych. Jakie dziecko w naszych czasach da wiare w to. Czemu prawde ktos wreszczcie nie napisze jak sie bali jak jedli golebie,psy,koty. Jak przeklinali ze sie urodzili. Ilu kolegow wlasnymi rekoma w kanalach w gownie utopili,bo ci nie wytrzymywali psychicznie i krzyczeli-a halas to byla smierc dla wszystkicha tak jeden ginol. Jak sie wyreczano dziesieciolatkami w przenoszeniu meldunkow zamiast gnojkow gonic do piwnic. Dzieciak chowany na Kmicicu szedl na pewna smierc z duma,bo nie zdawal sobie z niczego sprawy. United pewnie powie ze i te szkraby wiedzialy i zdawaly sobie sprawe z tego co to jest patryjotyzm,ustalenia wielkiej trojcy na temat podzialu wplywow w powojennej europie,i ze pewnie zdawaly sobie z tego sprawe ze walcza o to by komunisci nie rzadzili w Polsce. Gowno prawda z niczego dziecko 10-13 tak naprawde nie zdaje sobie sprawy,ono ma sie bawic zolnierzykami i uczyc ,a nie meldunki nosic. Bo po co stary ktory zdaje sobie sprawe z niebezpieczenstwa ma jsc,jak nada dziecku pseudo,,Babinicz''i wysle go na smierc to gnoj umrze dumny ze on ,,Babinicz'' Jak przeklinali dowodcow,Boga. Jak chodzili w kat barykady uprawiac sex-nie uprawiac zobaczyc ten pierwszy i w wiekszosci ostatni raz jak to jest,bo za piec minut ich zmiana szla na barykade i juz nie wracala To do mojego syna (14 lat)przemowi,a nie babcia lub dziadek 90 lat,ktorzy w TV bajki opowiada jak to sie nie bali,wygrali,ciezko ale fajnie bylo i z checia powtorzyli by to Jedna wielka bzdura i przyprawianie aureoli trmu czemu nie trzeba Bo jak moj oglada ze mna te wszystkie wypowiedzi,to mnie sie pyta czy to jak w grach. Niestety weterani i cala propaganda nie mowia brutalnej prawdy tylko podaja scenarjusz taki ze dziecko 14 letnie w to nie wierzy. |
Post #9 Ocena: 0 2013-08-01 21:19:10 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2013-08-01 21:26:46 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|