MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile wynosi podatek od wynajmu mieszkania w Anglii

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2024-05-05 13:20:22 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2024-05-05 12:51:09, Turefu napisał(a):
To tez fakt, ale gdzieś HMRC zacznie szukać i dojdzie, po nitce do kłębka.
Znałam przypadek, kilka lat temu, kiedy pomysłowy Polak wynajął duży dom, po czym powynajmował na pokoje, sam mieszkał gdzie indziej. Oczywiście , nic nie wiedział o regulacji HMO, parkingu, nic nie powiedział landlordowi. Interes się kręcił przez jakiś czas, aż przypadkiem landlord się dowiedział . Nie wiem, jak ta sprawa się zakończyła.

Znam kogoś kto wynajmuje duży dom, mieszka w jednym pokoju a resztę podnajmuje i robi to już kilkanaście lat. Oczywiście nic nigdzie nie zgłaszał a landlord nie jest żadne tym kto tam faktycznie mieszka.

I jeszcze anegdota z Polski, całkiem na marginesie. Chodziło o bliźniak gdzie w jednej części mieszkała rodzina a o drugą miał miejsce spór - ktoś tam umarł ect I dużo ludzi wyciągnęło rączkę. Ktoś kto tym zarządzał wynajął to specjalnie grupie studentów, którzy dawali pewność na wieczne imprezy i niezbyt dobre zachowanie, oczywiście po złości dla mieszkańców drugiej części bliźniaka.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2024-05-05 13:38:04 (rok temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Ano, kazdy orze jak moze... Niedawno odwiedzilam swoich wlasnych najemcow, to jest para przyjaciol z pracy, pan i pani. Pani odpowiedziala na moje ogloszenie, bo pozwolilam na zwierzaki w domu, ale tylko jednego. Pani ma kota. W czasie odwiedzin pojawil sie nastepny kot. Pan powiedzial, ze to kot jego mamy, ktora jest chwilowo na wakacjach i on sie nim opiekuje. BArdzo mocno podejrzewam, ze ten drugi kot jest tam permanentym lokatorem, o ktorym mi pan nie powiedzial. Ale placa na czas i sa ok, wiec udaje, ze wierze.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

daavid

Post #3 Ocena: 0

2024-05-05 15:30:55 (rok temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jeden kot więcej to i tak nic w porównaniu do potencjalnej bandy pijaków 😂

Do góry stronyOffline